Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Eragon » I'm With You » <19> 'Klaar!!'

I'm With You

30 maart 2010 - 16:52

892

0

400



<19> 'Klaar!!'

De hele ochtend waren Lilli en Erin al bezig om de bar te versieren. Jack had flink geprotesteerd, maar aangezien Ajihad voor zijn neefjes feest wou betalen was zijn broekzak heel wat rijker geworden. De rest van de ochtend liep hij vrolijk rond en hielp mee met alles klaar te zetten. Ze hadden een podium gebouwd en die helemaal versierd. Samen hadden ze nog het liedje geoefend. 'He Erin, het is twee uur!' Zei Lilli terwijl ze het podium af klom. ''Go girl!' schreeuwde Erin haar na terwijl Lilli de bar uit liep. Eragon stond al te wachten voor de bar. 'He' Zeiden ze tegen elkaar. 'Ben je er klaar voor?' Vroeg Eragon lachend. 'Klaar voor wat precies?' Vroeg Lilli nieuwsgierig. 'Kom maar mee, ik wil je wat laten zien.' Zei Eragon. Lilli liep achter hem aan door het dorp heen, het dorp uit, het bos in. 'We zijn er bijna!' Riep Eragon enthousiast. Toen Lilli de struiken opzij schoof stond ze op een reusachtige rots. Het uitzicht was prachtig. 'Wauw!' Zei Lilli terwijl ze de bergen en het meer onder de rots bekeek. Ze ging op het randje staan. Ze keek naar het blauwe water. 'Niet te dicht bij de...' Eragon kon zijn zin niet afmaken. 'Aaaaahh!' Schreeuwde Lilli. De wind sneed langs haar en ze viel razensnel naar beneden. Ze viel diep in het water, ze werd rondgedraaid door het bewegen van het water door de sprong. Ze probeerde naar boven te zwemmen om naar adem te snakken maar... 'Kggk!' Lilli raakte een rots onder water. Langzaam werd haar beeld minder.

.............................................................................................

'Lilli!' Schreeuwde Eragon naar beneden. Maar hij niets, alleen het water dat wer kalm werd na haar val in het water. Hij trok zijn shirt uit en sprong de rand over. Hij dook naar recht naar beneden om te voorkomen dat hij ook rond zou gaan draaien door het water. Hij opende zijn ogen en keek om zich heen. Maar Lilli was niet te zien. Toen hij naar beneden keek zag hij haar langzaam naar beneden zinken. Hij zwom naar beneden en hield haar vast bij haar middel. Lilli's haar dreef om zijn hoofd heen. Hij zag bijna niets daardoor. Zelf kreeg hij bijna geen adem meer. Zo hard als hij kon zwom hij naar boven. Bijna! Dacht hij bij zichzelf. Hij kon een luid gebrul horen boven het water. Saphira! dacht hij. Er verscheen een grote blauwe staart naar beneden in het water. Eragon zwom met Lilli nog een stukje naar boven zodat hij Saphira's staart kon vastpakken. Saphira vloog omhoog en voor hij het wist hing hij in de lucht, snakkend naar adem. Saphira landde boven op de rots, net naast de bomen. Eragon stond op en tilde Lilli naar het gras. Hij legde haar neer. 'Lilli? Lilli? Kun je me horen?' Vroeg hij ongerust. Maar ze reageerde niet.

.............................................................................................

Zachtjes opende Lilli haar ogen, het beeld dat ze had draaide een beetje. Toen kreeg ze beeld van Eragon, en daarachter Saphira. 'Godzijdank, je bent er nog!' zei Eragon. 'W- wat is er gebeurd?' Vroeg Lilli die rechtop ging zitten. 'En waarom heb ik zo'n hoofdpijn?' Eragon zuchtte, 'Je bent van de rots gevallen, onder water heb je je hoofd gestoten aan een rots. Toen was je even buiten westen. Saphira en ik hebben je eruit gehaald.' zei Eragon. Lilli lachte even, 'Dat klinkt wel als mij ja.' Zei ze rustig. Na vijf minuten was ze al wer helemaal bij. Een beetje wankelig liep ze weer rond. Er zat een grote blauwe plek op haar voorhoofd. Ergon trok zijn shirt weer aan en nam weer afscheid van Saphira. Lilli's kleren waren inmiddels al weer bijna opgedroogd. Samen liepen ze terug naar het dorp. 'Ik zie je vanavond op het feest.' zei Eragon lachend. Het feest! dacht Lilli. Ze nam afscheid van Eragon en rende naar de bar. Het was inmiddels al weer vijf uur. Snel rende ze naar binnen en hielp Erin de laatste dingen af te maken. Ze vertelde Erin alles en liet haar de grote blauwe plek zien. 'Wat nu? Nou loop ik rond met een mega blauwe plek op mijn kop!' Zei Lilli chagerijnig. 'Wacht maar!' Erin begon te grijnsen en nam haar mee naar boven. Ze zette Lilli op een stoel en pakte een schaaren een kam. 'Ga je mijn haar knippen?' Vroeg Lilli verbaasd. Erin knikte en draaide de stoel om, zodat Lilli niet in de spiegel kon kijken. Lilli voelde het haar langs haar hoofd vallen. 'Klaar!' Zei Erin trots. Lilli stond op en draaide zichzelf om zodat ze het resultaat in de soiegel kon zien. 'Wauw!' zei ze en bekeek haarzelf nog een goed. Er was een flink stuk van haar eigen haar eraf, het liep nu tot aan de bovenkant van haar rug. Ze moest even wennen omdat het een stuk korter was. Maar het mooiste vondt ze nog haar ponny. Erin had een mooie rechte ponny in Lilli's haar geknipt om de blauwe plek te verbergen. Ze waren beiden erg blij met het kapsel. 'Nu de kleding!' jodelde Erin vrolijk. Ze trok haar kast open en trok allemaal jurkjes aan. Beiden hadden ze na een uur allebei eindelijk een jurkje uitgekozen om aan te doen op het feestje. Terwijl Erin nog even met Jack aan het praten was zat Lilli op hara kamer. Met haar gitaar een liedje te schrijven.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.