Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand Alones » Switched

Stand Alones

31 aug 2011 - 20:24

1747

3

596



Switched

Dikke vette crap. En voor eend, eend, gans. Een gans van Elise.

Jessica
Ik word wakker van een wekker met een irritant, hoog piepend geluid en ik veer overeind.
Wacht. Hoog, piepend geluid? Mijn wekker hoort Schrei te zingen, hij hoort geen hoog piepend geluid te hebben, denk ik verbaasd. Ik blijf enkele minuten versuft zitten tot er op mijn deur wordt geklopt.
'Tom? Ben je wakker? Gustav en Georg zijn er al, dus David komt zo ook eraan,' klinkt er vanuit de gang. De stem komt me bekend voor, maar omdat ik net een paar minuten wakker ben, kan ik hem niet plaatsen.
Maar... Ik ben dus... Ik... Auw, hoofdpijn, teveel gedacht op de vroege morgen.
Weer geklop op de deur.
'Tom, schiet verdomme op!' roept dezelfde stem, maar deze keer kan ik hem bijna meteen plaatsen: het is de stem van Bill Kaulitz, zanger van mijn favoriete band Tokio Hotel én het tien minuten jongere broertje van mijn idool Tom Kaulitz.
Ik heb vroeger altijd gezegd dat ik ooit één dag in zijn lichaam zou willen zitten, maar... Is dat nu dus werkelijkheid geworden?
'Ja, Bill, ik kom er aan. Mag ik me ook nog aankleden?' roep ik terug.
'Oke, en schiet op!' roept Bill nog en ik hoor voetstappen op de trap; blijkbaar rent hij naar beneden. Ik zucht diep. Dit kan nog een lange dag worden...

Tom.

'Du stehst auf und kriegst gesagt,
wohin du gehen sollst
Wenn du da bist,
höst du auch noch,
was du denken sollst
Danke, das war mal wieder
echt'n geiler Tag
Du sagst nichts und keiner fragt dich:
Sag mal, willst du das?'
Klinkt er uit mijn wekker en ik veer overeind.
Wacht. Het eerste couplet van Schrei? Dit is niet mijn wekker. Ik rol op mijn zij en kijk naar de roodachtige cijfertjes die het voorwerp aangeeft. Zeven uur.
Dit klopt niet, ik hoor vandaag pas om half elf op te staan. Of ja, pas, eigenlijk is dat voor mijn doen ook best vroeg, maar in vergelijking met zeven uur is het laat!
'Jessica, WORDT WAKKER! Je moet naar school, je hebt toetsweek, weet je nog? Hup hup, je bed uit,' klinkt een stem die ik totaal niét kan plaatsen.
'Ja, ik kom er zo aan, doe rustig joh!' roep ik terug naar de voor mij onbekende persoon.
Ik stap het bed uit en kijk om me heen. Het hangt hier vol met posters. Posters van mij. Posters van Tokio Hotel.
En trouwens, die man, teminste, volgens mij was het een man, die me net riep... sprak geen Duits. Het was Nederlands.
Dan herinner ik me plots iets wat ik gister tegen mijn broertje heb gezegt:
"Ik wil ooit een keer voor één dag in het lichaam van een fan zitten."
Is dat nu werkelijkheid geworden?
'Schiet op, Jess! Je hebt alleen maar Duits, dit is de laatste dag. Daarna mag je bijna een week zolang slapen als je zelf wilt, en dan hoef je maar één dag naar school om je rapport op te halen, verder helemaal niks!' roept dezelfde stem.
Oké, ik heet dus Jessica, en blijkbaar spreken mensen mij aan met Jess. Dan zou die man wel mijn vader zijn. Ik loop naar de, in mijn ogen vrij kleine, kledingkast en maak hem open.
Met mijn ogen dicht haal ik er een broekje en een lichtblauw topje uit, wat nog best goed bij elkaar past.

Jessica.

Tien minuten later zit ik, aangekleed en wel, beneden. Aan tafel met Tokio Hotel.
Als ik er als Jessica, ofwel, als mezelf, gezeten zou hebben, zou ik hem nu spacen. Maar nu ik hier zit, als bandlid, als Tom Kaulitz, ben ik eerder chagrijnig om het feit dat ik maar niet helemaal wakker kan worden, dan vrolijk om het feit dat ik bij mijn mede-bandleden aan tafel zit.

Tom.

Anderhalf uur later zit ik op de fiets. Opgemaakt (wat tot mijn verbazing bijna perfect lukte) en aangekleed. Met muziek in mijn oren, mijn muziek, onze muziek, de muziek van Tokio Hotel.
Volgens de man, die inderdaad mijn, nee, haar, vader is, heb ik vandaag dus alleen Duits. En aan de Duitse teksten in de agenda van het meisje, laat ik voor het gemak mijn agenda zeggen, is ze er goed in. En volgens haar vader ook, dus dat kan goed komen.
Ik fiets naar de fietsenstalling van de school, zet, om het makkelijk te zeggen: mijn, fiets eer, zet hem op slot en loop de school in.
'Jess, we zitten vandaag nog steeds in lokaal 39, mocht je het vergeten zijn. En je zit op de vierde stoel vanaf het bureau, bij het raam, net zoals vorig jaar en de afgelopen dagen,' roept een jongen.
'Is goed, ik was het juist vergeten, danke,' roep ik terug en ik loop naar boven.

Jessica.

Na zo'n halfuur klinkt er luid getoeter voor onze deur, wat betekend dat David er is. Teminste, Bill zei dat hij zou toeteren als hij er is, dus dan ga ik er vanuit dat het hem is.
'Help je met de spullen in de tourbus zetten, Tom?' vraagt Georg en ik knik.
Ik had gedacht dat het geweldig zou zijn, in het lichaam van Tom Kaulitz zitten, maar tot nu toe vind ik het best saai.
Nou ja, dit is ochtend en ochtenden zijn meestal saai. Misschien dat we vandaag alvast naar Oberhausen gaan, want daar is het eerste concert van de tour. We'll see.

Tom.

Ik plof neer op de stoel waar ik moet zitten en de toetsen worden uitgedeeld. Ik pak een pen uit mijn etui en buig me over de toets.

Vertaal de volgende woorden/zinnen:

Früher - ______________o
Nach Köln - _______________
De automaat - ____________________
Die Bushaltestelle - _________________________
Sorry/excuus - ___________________
Enkele - ________________
übermorgen - _______________
Ich habe schon begonnen - __________________

Zonder ook maar enige moeite vul ik de woorden in, net als de rest van de toets.
Gapend steek ik mijn hand op, vertel de docent dat ik klaar ben en vraag of ik mag gaan. Hij knikt en ik stap op, pak mijn, of haar, tas en loop naar beneden.

Jessica

Het is nu een uur of twee en we zijn in de concertzaal van Oberhausen waar we op gaan treden vanavond. Ik, met Tom zijn gitaar. Ja, ik houd sowieso van gitaar spelen en dan mag ik ook nog op die van Tom spelen.
En, als ik mezelf zou zijn, zou ik Tokio Hotel meeten, want ik heb een meet & greet gewonnen. Dan ga ik mezelf meeten, ook leuk.
En, nu ik in het lichaam van Tom zit, zou Tom dan in mijn lichaam zitten? Ik hoop voor hem, of voor mezelf, dat het niet druk is. Want anders zou hij, of ik achteraan staan.
'Bill? Hoeveel kaartjes zijn er eigenlijk verkocht?' Vraagik.
'Dat vroeg je gister ook al, maar oke. Maar duizend, daarom zitten we ook in deze zaal, weet je nog?' zegt Bill, lichtelijk geïrriteerd.
'Oke.' mompel ik.

Tom.

Ik sta in de zaal. De zaal voor het concert van Tokio Hotel, in Oberhausen (en haar ouders weten van niks). Wat echt heel weird klinkt, want dat wilt zeggen dat ik naar mijn eigen concert ga. En aan welke kant sta ik? Juist, aan mijn eigen kant.
Terwijl het langzaam volloopt, duw ik me naar voren. Soms brabbel ik een vaag iets wat op 'sorry' lijkt, maar ik blijf me naar voren vechten. En op een gegeven moment sta ik eerste rij.
Ik schreeuw mee, met mijn eigen muziek. Ik zie hoe Tom, of Jessica, want zo heet het meisje waar ik in zit, mij zoekt. Wat betekend dat we echt van lichaam zijn gewisseld. En ik, of zij, heeft na het concert een meet & greet.
Na een tijdje kijkt Tom of Jessica me recht in mijn ogen aan, met een blik van 'Ben jij mij? Ben ik jou?'
Voorzichtig knik ik en hij, of zij, glimlacht eventjes. Omdat het eerst volgende liedje leb' die Sekunde is, doet hij, of zij, mijn traditie: Gitaartje neuken.

Jessica

Oke, gitaartje neuken is leuk. Ik glimlach naar mijn, of Toms, fans als Bill het laatste liedje aankondigd. Aan het eind van het concert geef ik hem een knuffel.
'Wat is er, Tom?' fluisterd hij.
'Ik leg het uit bij de meet & greet, want dan is er iemand die het snapt... Dit is vermoeiend, Bill. Maar je snapt het zometeen wel.'
Om te zorgen dat de fans niet denken dat Twincest echt is -Lees: ookal zou ik dat heel graag willen- geef ik de rest van de jongens ook een knuffel en dan gaan we af.

Writer.

Alle vijf zitten ze op een stoel. Bill kijkt zeer nieuwsgierig naar Jessica en Tom. Deze kijken elkaar aan.
'Nou, vertel?' zegt Bill.
'Eh...' Begint de jongen met de vlechten. Normaal zou men zeggen dat het Tom is, maar omdat er nu iemand anders in zijn lichaam zit, is het Jessica.
'Oké, ik ben Tom, en dat is Jessica,' zegt Jessica terwijl ze bij het zeggen van haar eigen naam op Tom wijst. Bill trekt één wenkbrauw op.
'Ja. Wist je nog dat ik zei dat ik wel eens een dag in het lichaam van een fan zou willen zitten?'
Bill is stil, maar Gustav en Georg knikken. Bill blijkt het ook weer te weten en knikt ook.
'Nou, en ik wenste dat ik eens een keer in Tom zijn lichaam zou zitten,' zegt Tom.
'En blijkbaar is dat bij ons allebij gebeurd,' zeggen de twee nu in koor.
Tom haalt een lok haar uit zijn gezicht - of uit haar gezicht, want zo kan je het ook wel noemen.
'En hoe flikken jullie dat? Lang haar hebben?' vraagt hij.
'Hoe flik jij het om zo lang vlechtjes te houden? Mijn haar hoort trouwens voor mijn ogen, niet achter mijn oren, maar oké,' glimlacht Jessica.
'Mag ze hier blijven?' vraagt Tom, 'Want ze was om zeven uur of zo al wakker, en ze mocht eigenlijk niet eens naar ons concert, ze was bij een vriendin zei ze.'
'Hoe weet jij dat?' vraagt Jessica.
'Je agenda.'
Bill knikt.
'Van mij mag ze. Als we nu naar ons hotel gaan dan,' mompelt hij en ze knikken allemaal.
'En toch vind ik het weird,' zegt Gustav.
'Ja, en ik ga echt nooit wensen om in het lichaam van een ander persoon te zitten,' grijnst Georg.
En met zijn vijfjes lopen ze naar de tourbus, die hun naar het hotel brengt.
'Alleen... Waar slaap ik?' Vraagt Jessica.
'Vind je het erg om bij mij te slapen?' Vraagt Tom en ze schudt van nee.
'Oke, dan slaap je daar dus. Naast mij.'

De volgende ochtend worden de twee precies tegelijk wakker, kijken elkaar lichtelijk verbaasd aan.
'Ben jij Tom?' Vraagt Jessica, maar ze weet dat ze meteen antwoord heeft, aangezien ze haar eigen stem hoort.
'Jep. Wat betekend dat we ons eigen lichaam terug hebben...' glimlacht Tom en ze geven elkaar een knuffel en gaan daarna weer liggen.
'En, is het leuk, gitaartje neuken?' grijnst Tom.
'Tuurlijk. En hoe is het om een meisje te zijn?' zegt Jessica en ze steekt haar tong uit.
'Horrible. En toetsen zijn dat ook.'


Reacties:


TomEnDoos
TomEnDoos zei op 16 april 2010 - 23:59:
<3333333333333333333333 :'D

dit is -volgens mij- orgineel :3

en lief.


Bodine
Bodine zei op 1 april 2010 - 14:24:
IK
HAAT
JOU
Waarom krijg ik het fí¡cking nóóí­t te horen als jij een nieuw verhaal hebt? Waarom moet ik er í¡ltijd zelf achter komen?
Serieeeus - dit is zo unfair he. JE MOET ME WAARSCHUWEN, hoe vaak heb ik dat gezegd? Oo

Ik vind het toch wel, je kunt het niet voor me verstoppen.


Eliros
Eliros zei op 1 april 2010 - 13:30:
'En, is het leuk, gitaartje neuken?' grijnst Tom.
'Tuurlijk. En hoe is het om een meisje te zijn?' zegt Jessica en ze steekt haar tong uit.
'Horrible. En toetsen zijn dat ook.'
Gitaartje neuken x'D

Echt leuk Jess :'D
You did a goooood job