Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Thor » Hoofdstuk 1

Thor

1 april 2010 - 21:48

864

3

452



Hoofdstuk 1

Zestien jaar eerder


Het dorp waar Thor geboren werd, liep al eeuwen achter op de rest van de wereld. Er was nog een traditionele machtsverdeling tussen man en vrouw, en de taken werden ook op die manier verdeeld. Het woord ‘emancipatie’ kwam in de dorpsbibliotheek niet voor, en het was dan ook gebruikelijk om meisjes al op jonge leeftijd uit te huwelijken.
Zo gebeurde dit ook met Sven Gudbrandsen en Hilde Anderssen. Hilde was altijd al een geliefd meisje geweest. Met haar zachte, bruine haar en bleke huid had ze iets weg van een engel. Ze was altijd beleefd en was duidelijk goed opgevoed door haar ouders.
Sven was een duidelijke rebel, hij was degene die regelmatig sigaretten haalde uit de stad, waarbij hij vaak hele weekenden wegbleef. Vervolgens verhandelde hij deze door aan zijn klasgenoten. Niet dat hij het geld nodig had, zijn ouders hadden genoeg. Dit familiefortuin, wat niet bepaald geheim gehouden werd, zorgde ervoor dat de familie Anderssen Hilde maar al te graag aan Sven afstond.
De brave dorpelingen durfden niet hardop kwaad te spreken over deze rijke familie, die een groot deel van de dagelijkse gang van zaken beheerste en in de loop van de jaren een groot aanzien verworven had. Maar zoals altijd gebeurd op een plek waar iedereen elkaar kent, wisten ook hier de geruchten zich van mens op mens te verplaatsen. Er werd zachtjes tussen de broden gediscussieerd bij de bakker, er werden op fluistertoon telefoongesprekken gevoerd en zelfs de kinderen konden op school hun aandacht niet bij de lessen houden. Kortom; ondanks de angst, was de verloving het gesprek van de dag.
Hilde werd vanzelfsprekend niets gevraagd. Ze was opgevoed met het idee dat haar ouders een man zouden zoeken, en daardoor kwam ze niet eens op het idee om te protesteren. Haar vriendinnen vroegen of ze het niet eng vond, om met zo’n ‘buitensporige’ jongen te trouwen. Hilde antwoordde automatisch dat ze geluk had, en dat ze voortaan in welstand zou kunnen leven. Natuurlijk had Hilde ook haar twijfels. Ze wist dat ze niet verliefd was op Sven, maar ze was wel zo slim om haar twijfels niet met ook maar iemand te delen. Hilde was intelligent en wilde absoluut haar ouders niet teleurstellen.

Sven vond alles te mooi om waar te zijn. Hij was jaren lang verwend en had zijn hele leven niks tekort gehad. Hij wist dat hij het enorme familiefortuin zou erven en er werd aan de rand van het meer al een grote villa voor hem gebouwd. Het enige wat er nog ontbrak, was een mooie jonge vrouw.
Zijn moeder, die wist hoe het was om uitgehuwelijkt te worden, had er stilletjes op aangedrongen om nog even te wachten. Sven was nog maar negentien, hij had nog zoveel tijd om te trouwen. Vader had hem verteld goed om hem heen te kijken, hoe eerder je de mooiste eruit pikte, hoe minder kans je had om er berooid van af te komen. Vader was voor Sven een voorbeeld, een leider, iemand waar je niet tegenin ging. Zo gezegd, zo gedaan, en Sven keek meer om zich heen.
Een maand later kreeg Vader te horen dat Sven een vrouw gevonden had. Een week later waren de verlovingsringen om twee vingers geschoven.

Er werd gezongen en gedanst, er was geweldige muziek en zelfs het grillige weer werkte mee. De trouwdag van de verse familie Gudbrandsen was perfect. De afgelopen maand was het hele dorp een verwonderde en nieuwsgierige toeschouwer geweest van de voorbereiding van een groots spektakel. Vrachtwagens werden voorgereden, rozen besteld en uitnodigingen gedrukt voor iedere geregistreerde inwoner. Het was gebruikelijk dat bruiloftsfeesten groots waren, maar dit sloeg alles.
Voor Sven was dit de normaalste zaak van de wereld. Zijn hele leven had hij zijn ouders de gekste capriolen uit zien halen om steeds maar de beste en de grootste te zijn. Voor Hilde was dit echter allemaal nieuw. De jonge vrouw was het niet gewend om in de belangstelling te staan, hoewel ze het niet vervelend vond. Ze kreeg voor het eerst een voorproefje van haar nieuwe leven, waar ze, ook al wilde ze het niet toegeven, vreselijk tegenop had gezien.

De eerste weken van hun nieuwe huwelijk waren vreemd. Hilde had moeite om zich te schikken in de rol van een onderdanige huisvrouw. De losbandige Sven was niet gewend om trouw te moeten zijn aan één enkele vrouw. Ze spraken ijzig beleefd tegen elkaar en voelden zich duidelijk niet op hun gemak. Allebei hadden ze zich van te voren geen voorstelling kunnen maken van de moeizaamheden die een gearrangeerd samenzijn met zich meebrengt. Hilde wist niet wat Sven gewend was te eten en had moeite om zijn geld uit te geven. Sven daarentegen wist niet over welke dingen hij met haar kon praten en leek te schrikken van haar onderdanigheid. Hij had niet vaak meegemaakt dat een vrouw precies deed wat hij wilde.
In alle opzichten was het huwelijk tot mislukken gedoemd. Wat er uiteindelijk gebeurt is tussen de muren van huize Gudbrandsen, is niet bekend. Maar een maand later leek alle nieuwigheid eraf en leefden ze redelijk gelukkig verder.

Negen maanden later kreeg de villa er een derde inwoner bij. De volgende dag werd er een kindermeisje aangesteld.


Reacties:


BABBELICIOUS
BABBELICIOUS zei op 1 april 2010 - 22:40:
Omg.
Rianne.
Ikbenfan
EN IK WIL MEEEEEER.
en iedereen moet dit lezen,
want dit is meer dan prachtig.

awesome. <3


Melisande
Melisande zei op 1 april 2010 - 22:07:
Hehehe dit is echt geniaal^^
Zijn dit soms de ouders van Thor? *wbw*
Je moet meer doen =D

<3


xSoParanoid
xSoParanoid zei op 1 april 2010 - 21:47:
VERVOLG !
en mensen moet lezen
ik dwingen ze gewoon :'D
jaa echt ! wel Moet van mij
*giechel*
omdat dit geweldig is !