Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » What's true love?(AFGEWERKT!!!) » Een nieuw spel

What's true love?(AFGEWERKT!!!)

6 april 2010 - 13:28

1516

3

519



Een nieuw spel

De volgende morgen werd ik vroeg en nerveus wakker. Ik ging naar de ontbijttafel samen met Ginny “zenuwen?”vroeg ik haar. Terwijl ik appelsap inschonk.
“We winnen toch” zei ze geruststellend, ik kook op en ze trok haar ogen.
“ik ben op van de zenuwen!” ik lachte.
“goedemorgen!” zeiden Fred en George samen.
“ow hey jongens, zo vroeg op?”
“Voor het geval dat je het gemist had, het is de wedstrijd vandaag!” zei George verklarend. Een beetje later keerden we samen met de overenthousiaste Ned terug naar de leerlingenkamer. Onderweg passeerden we Harry, Ron en Hermelien.
“Waar is Leo eigenlijk?” roeg ik George.
“nog in bed” antwoordde Fred.
“ow”
Daarna probeerde ik huiswerk te maken, maar ik kon me niet concentreren. Dus ging ik naar de leerlingenkamer, waar ook de rest van het team al zat. Ik zuchtte en George lachte, “ik kan me zo al voorstellen hoe ravenklauw nu zit te stressen, na onze laatste match…” Ron maakte een raar geluid dat, toen ik naar hem keek, een lachje bleek te zijn. Harry zei niks. Ned knikte en voegde er aan toe. “Deze word net zo goed.”
“Ja dat verwacht iedereen ook van ons” zei Ginny nerveus. Ik knikte, daar was ik ook bang voor. Er werd niks meer gezegd en een tijdje later kwam zowat heel griffoendor in de leerlingenkamer staan, de anderen stonden op de trappen van de slaapvertrekken om ons aan te moedigen. Griffoendor had er zin en het gaf het hele team zowel een enorme boost als een soort prestatiedruk. We werden om te beurten door zowat iedereen geluk gewenst en als we de leerlingenkamer verlieten liep heel griffoendor onder luid en bijna beangstigend gejuich mee. “Griffoendor! Griffoendor!” riep Leo en dan viel de rest in. “Huj huj!”
“Dhanes, de wemels, Potter en Wares!” riep Leo weer.
“zij leiden ons recht naar de overwinning!”
“Griffoendor griffoendor”
“huj huj
“Joan!”
“huj huj”
“Fred!”
“huj huj”
“George!”
“huj huj”
“Ron!”
“huj huj”
“Ginny!”
“Huj huj”
“Harry !”
“Potter huj”
“Ned!”
“heeeeeeej”
“Griffoendo griffoendor!” We waren slecht één trap naar beneden en het zag er niet naar uit dat ze gingen stoppen als we mensen zouden tegenkomen. “Het zou me niet verbazen als dit tot aan de stadion gehoord word” zei George tegen Fred. Die grijsde. We kwamen aan het stadion en zagen dat dit al halfvol was, nog geen enkele griffoendor,die kwamen nu pas toe. Ik zag Anderling en Perkamentus elkaar ankijken en lachen bij dit schouwspel, maar alle anderen die in het stadion zaten waren te verbluft om te reageren. Leo liep naar zijn megafoon en griffoendor nam plaats in het stadion en we hoorden tot in de kleedkamers het voetengestamp op de tribunes. Ned lachte, “als ze niet oppassen zitten ze straks op de grond!” ik glimlachte naar hem, die jonge was zo gelukkig hiermee. “ok jongens, peptalke is niet meer op zijn plaats denk ik, dat hebben jullie zonet van heel griffoendor gekregen. En we hebben heel goed getraind. Ravenklauw is bang en we kunnen meer dan perfect winnen, maar..”iedereen keek me aandachtig aan, zelfs Ned was rustig en ingespannen aan het luisteren. “..maak niet de fout van hen te onderschatten! Het zou niet de eerste keer zijn dat een geweldig team van een flut ploeg verliest door zichzelf te overschatten en de tegenstander te onderschatten.
“Ach” zei George “ze staan nu al zodanig op hun benen te schudden dat ze misschien flauwvallen als we het plein op komen.” Fred lachte en iedereen deed met hem mee. “kom aan jongens, we hebben een wedstrijd te winnen!” zei ik. En draaide me om om de deur te openen. De band binnen de groep was zodanig sterk dat iedereen met dezelfde zelfverzekerde houding achter me het veld opgestapt kwam.
“DAAR IS GRIFFOENDOR!” gilde Leo om boven het luide gejuich en de vele boohs van Ravenklauw uit te komen, ook Zwadderch en Huffelpuf waren er en maakte veel lawaai.
“leutig” zei Fred droog. Ik lachte, Fred liep rechts achter me. George liep aan mijn andere zijde en Ned, Ginny en Harry liepen daarachter. Toen we Mevrouw Hooch bereikte klonk Griffoendor boven alle lawaai uit. Zowat iedereen gilde zijn longen uit zijn lijf:

“Dhanes is onze kleine heldin
Ze maakte huffelpuf helemaal in
Ze schonk ons zeer veel vreugde
En huffelpuf vond dat ze niet deugde
O wat hebben ze getraind
Ze stonden allen strak gelijnd
Dhanes is een echte kampioen
We geven haar niet weg voor tien miljoen
.Ze maakte ons team veel beter en fitter
Ze is zeker geen gewone babysitter!
Laat Ravenklauw maar komen!
Griffoendor is niet in te tomen!
Bied ze eten en drank
Ja ze ligt op onze bovenste plank!”
Ik keek om naar mijn team en lachte, ze keken me allen stralend aan. “onthoud jongens! Het blijft een wedstrijd!”
“Joan…” begon Ned maar schudde dan lachend zijn hoofd. Ik lachte en draaide me terug om.
“aanvoerders geef elkaar de hand” schreeuwde Mevrouw Hooch zodat ze net verstaanbaar was voor mij en de nerveuze Ravenklauw aanvoerder. Ik schudde zijn hand en knikte daarbij. Hij lachte nerveus. “ik wil een mooie match! Op jullie bezems!” Enkel de Ravenklauwaanvoerder in ik konden haar verstaand dus ik gebaardde naar mijn team om op de bezem te stappen. Ook ravenklauw ging op hun bezems zitten. Mevrouw Hooch bracht het fluitje aan haar mond en in het hele stadion hield nu iedereen zijn adem in, bij het fluitsignaal barstte er weel gebrul los terwijl wij ons afzette en in de lucht begaven. Ron vloog naar zijn doelpalen, Harry ging recht naar boven, Ned had als eerste de slurk te pakken en de beukers die beiden op hem afkwamen werden door Fred en George weggeslaan.
“Wat een start!” schreeuwde Leo. “Ned past de bal naar Ginny, die gaat laag, zeer mooi, daar is Dhanes, die is in! 10-0 voor Griffoendor!”

“Dhanes is onze kleine heldin
Ze maakte huffelpuf helemaal in
Ze schonk ons zeer veel vreugde
En huffelpuf vond dat ze niet deugde
O wat hebben ze getraind
Ze stonden allen strak gelijnd
Dhanes is een echte kampioen
We geven haar niet weg voor tien miljoen
.Ze maakte ons team veel beter en fitter
Ze is zeker geen gewone babysitter!
Laat Ravenklauw maar komen!
Griffoendor is niet in te tomen!
Bied ze eten en drank
Ja ze ligt op onze bovenste plank!”

Ik lachte terwijl ik de slurk uit de lucht greep en in dezelfde seconde naar Ned doorspeelde.
“Mooi, moooi, sorry jongens Griffoendor speelt te snel en te vloeiend om dit volledig te rapporteren!” riep Leo enthusiast. “Alsof die Slurk een verlengde is van hun lichaam met daarin een stukje ziel van elk van hen! JA! Weer een goal, door Ned dit keer! Raven klauw heft de slurk..AAAAwww dat deed waarschijnlijk wel pijn, Fred of George raakte de Ravenklauwer redelijk hard..Hij is ok mensen hij is alweer op de bezem. Geen simpele jongens hoor Fred en George, blijf je beter vriendjes mee! Daar is Ginny! Die is mogelijk nog erger! Hehe. Verdomd goede speller, voila daar scoort ze al! Slurk voor Ravenklauw en dan gaan we naar de laatste Wemel, het zit daar in de genen want, JAH zag je die save! Hij kan eigenlijk als vierde jager meespelen, voor die paar keer dat Ravenklauw de bal krijgt!” zo ging het nog wel een tijdje door, tot Ravenklauw er toch in sloeg om een goal te maken. “60-10! Wat jammer een hele competitie zonder tegengoals had zalig geweest!”
“Leo!”
“sorry professor, maar wees eerlijk! Het ..ow!! Harry duikt! Hij heeft de snaai gezien!! Ravenklauw zoeker duikt nog maar dat is veel te laat, jongen! Harry heeft hem! GRIFFOENDOR WINT 210-10!”

“Dhanes is onze kleine heldin
Ze maakte Hufflepuff helemaal in
Ze schonk ons zeer veel vreugde
En Ravenklauw vond dat ze niet deugde
O wat hebben ze getraind
Ze stonden allen strak gelijnd
Dhanes is een echte kampioen
We geven haar niet weg voor tien miljoen
.Ze maakte ons team veel beter en fitter
Ze is zeker geen gewone babysitter!
We branden een kaars
Voor de zwadderaars
Ze krijgt ze allemaal paars
Bied ze eten en drank
Ja ze ligt op onze bovenste plank!”

Die avond had griffoendor een feestje en de leerlingenkamer en de volgende morgen waren er niet zoveel griffoendors aan de ontbijttafel. Ook geen een speler, maar ’s middags zat wen er wel, juist op. De rest van de school keek ons gemeen aan, ze vonden waarschijnlijk dat we het er niet zo moesten inwrijven. Verschillende griffoendors liepen nog ‘dhanes is onze kleine heldin” te neuriën en iedereen die iets luidop zei, merkte dat zijn stem niet meer was wat ze twee dagen eerder was. Aan de tafel zaten Fred en ik de hele match te overlopen, we waren beiden zo gelukkig en enthousiast dat we pas een half uur later doorkregen dat de anderen al weg waren. We stonden op en liepen de grote zaal uit, naar de slaapvertrekken. Maar in de gang liep ik op een beeld dat alle gelukzaligheid van de voorbije dagen in een seconde wegzoog en dat zich dan verder nestelde en alle gelukzaligheid die ik ooit gevoeld had wegzoog, als een dementorkus. Draco stond tegen de muur en Park stondvoor hem..Ze kuste hem en het leek alsof hij dat niet erg vond. Ik voelde maar net hoe Fred mijn arm vast nam toen Draco’s hoofd draaide en hij mij zag staan. Zijn hoofd liep rood aan en ik was niet in staat om ook maar iets te doen, maar een sterke greep trok me weg van dit tafereel, dat zich bleef herhalen in mijn hoofd.


Reacties:


Hermione
Hermione zei op 18 feb 2014 - 19:13:
Neeee,neeew NEEE draco vuile bedrieger!
Why?!?!?


BlindTears
BlindTears zei op 18 juli 2010 - 20:22:
OMG. Nee, ik geloof nooit dat Draco haar bedriegt.

NOOIT
NOOIT
NOOIT
NOOIT!


Galadriwele
Galadriwele zei op 23 mei 2010 - 23:59:
Oh mijn god :o :o :o
Hij bedriegt haar gewoon!!
De smeerlap :o
Ik houuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu van jouw verhaal (:
Ik was eigenlijk van plan om om 12 uur te gaan slapen,
maar nu eindigt dit hoofdstuk zoooo goed, dat ik toch nog effe verder ga lezen (':
Jij schrijft echt boeiend
& om het nog even te zeggen:
Ik houuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu van jouw verhaal