Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The (Dark) Heiress » Zorgen

The (Dark) Heiress

15 april 2010 - 11:06

611

0

267



Zorgen

POV: James Sirius Potter


Overal was het rood en oranje. De hitte was verzengend, het leek alsof een draak een gigantische vuurzee liet neerdalen over haar. Ze sloot haar ogen maar ze kon niet wegglippen van de hitte die door haar oogleden heen drong.

‘Hé zus, wakker worden jij. We mogen de trein niet missen!’ Zonlicht drong de ruime kamer binnen en Lily trok met een zucht haar kussen over haar hoofd.
‘Ga-wg Jems.’ klonk het nogal boos. De deur ging open en een vrouw van midden dertig met lang golvend rood haar kwam binnen. ‘James, laat je zus nu even. We hebben nog meer dan genoeg tijd voor we weg moeten.’
James liep met tegenzin de kamer uit en Ginny keek vertederd naar haar jongste kind en enige dochter die zich nog eens omdraaide met een zucht.
In gedachten verzonken liep Ginny weer naar beneden. Ze wist dat Lily slaapwandelde, opgejaagd door dromen en angstige gedachten en niemand die iets kon doen om haar te helpen.

In de keuken was James aan de keukentafel gaan zitten tegenover zijn broertje Albus Severus, die verdiept in boek voor Verweer Tegen de Zwarte Kunsten zijn toast opat.
James ging zitten en pakte een kom en een pak cornflakes. Op topsnelheid at hij de kom leeg en wierp een blik op zijn moeder. Ze zag er bezorg uit, ze was bleek en de grote paarse kringen wezen erop dat ze slecht sliep.
James wist dat allang, hij had haar horen mompelen en soms zelfs schreeuwen als hij ’s nachts een nieuwe prank bedacht en zijn beste vriend en vriendin Rob en Amanda erover schreef.
James had zijn vader hiermee geconfronteerd. Harry zei dat hij zich ook zorgen maakte en er samen met Ginny over had gesproken. Ze had niets los gelaten en zei alleen dat niemand zich er zorgen om moest maken.
Gisterenavond had Harry James naar zijn studeerkamer geroepen.
‘James, ik moet morgen naar een belangrijke vergadering en kan niet mee om jullie naar de trein brengen. Daarom zeg ik nu alvast; doe goed je best, en zorg dat je uit de problemen blijft,’ met een klein glimlachje ging hij verder, ‘maar dat zal ongetwijfeld ijdele hoop zijn.’ Harry zuchtte voor hij vervolgde: ‘Ik maak me zorgen om je moeder, maar nu ook om je zus. Lily is begonnen met slaapwandelen, ze slapen allebei slecht. Ik weet niet wí¡t er op hun jaagt in hun dromen, maar ik wil helpen ook al willen ze het zelf niet.’
James knikte al begreep hij niet wat zijn vader nu bedoelde. Harry liep naar een kast in de hoek van de studiekamer en pakte er een pakketje uit. Hij ging aan zijn bureau zitten en maakte het pakketje open. Terwijl hij 2 spiegels tevoorschijn haalde en er 1 aan James gaf zei hij: ‘Ik heb je verteld over de TweeWeg Spiegels die mijn vader en Sirius Zwarts gebruikten toen hun op school zaten?’
James knikte, hij kende de verhalen over de pranks en middelen van James Potter Senior en zijn vrienden maar al te goed. Hij had de onzichtbaarheidsmantel en Sluipwegwijzer al gekregen van zijn vader die hij gebruikte voor zijn pranks.
Harry keek James recht in de ogen; ‘Ik wil dat je je zus een beetje in de gaten houdt en mij op de hoogte houdt. Ik heb de originele Spiegels gerepareerd, ik had een gevoel dat ik ze misschien nog nodig zou hebben. Ik houd je moeder in de gaten en als er í­éts is zal ik je onmiddellijk op de hoogte stellen.’

James dacht hieraan de rest van de tijd tot ze in de trein zaten. Pas toen de Zweinsteinexpress vertrok en zijn vrienden de coupe inkwamen kwam hij tot rust en liet de hele zaak rusten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.