Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af} » Extra vakken

Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af}

17 april 2010 - 16:03

581

2

291



Extra vakken

Joe:
We gingen door het portret en gaven het wachtwoord die Perkamentus ons net verteld had. De hele leerlingenkamer was leeg, op Nick en Loena na. Nick zat in het midden van de bank en Loena lag over zijn benen heen in het vuur te staren. Kevin en Joe liepen grijnzend door. Afwezig liepen we een trap omhoog, zonder op te letten. De treden veranderden en de trap veranderde in een glijbaan. Kevin gleed als eerst naar beneden waarop Joe vervolgens op hem viel. De treden veranderden weer. ‘Ga dan ook niet naar de meisjesslaapzaal.’ Klonk een stem lachend. Hermelien liep de trap af. Joe zijn adem stokte even. Hij glimlachte zachtjes. ‘Hé.’ Zei Joe kort. Hermelien glimlachte even. ‘Hallo?! Ik wordt hier verpletterd!’ riep Kevin. Joe stond verschrikt op. Nick lachte even. Kevin stond op. Hij veegde zijn kleren even af. ‘Nou, ik ga maar’ zei hij terwijl hij zijn blik door de kamer liet glijden, eerst naar Nick en Loena en toen naar Joe en Hermelien. Kevin raapte zijn boeken weer op en liep de andere trap omhoog. ‘Dus.’ Zei Joe. Hermelien grinnikte even. ‘Volgen jullie hier nu ook les?’ vroeg ze benieuwd. Joe knikte. Er verscheen een glimlach op Hermelien haar gezicht.

Hermelien:
Ze staarde even naar Joe. Niet te geloven dat hij op Zweinstein kwam. ‘Moet ik je even helpen met je boeken?’ vroeg ze terwijl ze een aantal oppakte. Joe schoot haar gelijk te hulp. Hermelien ging voorop met de boeken en liep de slaapzaal omhoog. ‘Hé, kunnen jullie wel op onze slaapzaal komen?’ vroeg Joe verbaasd. Hermelien grinnikte even. ‘Welk bed heb je?’ vroeg Hermelien. Joe haalde zijn schouders op. ‘Ohw, daar staan mijn koffers.’ Zie hij terwijl hij naar een bed wenkte. Kevin keek op, hij had het bed naast Joe. Hermelien liet de boeken op zijn bed vallen. ‘Wat heb je weinig boeken.’ Merkte ze op. Joe keek haar verbaasd aan. ‘Weinig? Hoeveel heb jij er dan wel niet?’ vroeg Joe verbaasd. Hermelien werd rood. ‘Tien meer dan jou, maar ik volg meer vakken.’ Zei ze. ‘Waarom, mag ik die vakken dan niet volgen?’ vroeg Joe verbaasd. ‘Dat mag wel, als je het aan Perkamentus vraagt. Maar het is wel hard werken.’ Merkte Hermelien op. Joe haalde zijn schouders op. ‘Kan ik wel.’ Zei hij grijnzend. ‘Dan vraag je het toch morgen aan Perkamentus?’ zei Hermelien vrolijk. ‘Goed, doe ik.’ Zie hij enthousiast. Kevin luisterde verbaasd mee. ‘Goed, dan ga ik wel met je mee.’ zei Hermelien. Joe lachte even. Het viel even stil. ‘Uhm- ik ga maar. Zie je morgen.’ Zei Hermelien zachtjes. Ze verliet de slaapzaal. Joe liet zich op zijn bed vallen, hij haalde zijn handen door zijn haar. ‘Joe, je kan niet zomaar extra vakken nemen, het wordt al moeilijk genoeg voor ons.’ Zei Kevin die hem verbaasd aanstaarde. Joe zuchtte even. Wat had hij hem nu weer op de hals gehaald. ‘Waarom wil je eigenlijk extra vakken? Om meer te leren of voor een zekere Hermelien?’ vroeg Kevin grijnzend. ‘Hou je mond.’ Lachte Joe en gooide een kussen naar Kevin.

Nick:
Loena viel bijna in slaap. Nick keek toe hoe ze haar ogen dicht deed. Nick tilde Loena zonder twijfel op. Hij legde haar voluit op de bank. Hij ging naast haar liggen. Het was even proppen maar het las heel knus. Loena werd even wakker. Ze glimlachte naar hem. Ze drukte hem een kusje op zijn mond en ging met haar hoofd op zijn borst liggen. Nick viel glimlachend in slaap.


Reacties:


Marshmallow
Marshmallow zei op 21 april 2010 - 18:22:
Wat lief
*leest snel verder*

x


Cullengirl
Cullengirl zei op 17 april 2010 - 16:16:
Hermelien... je mag net staren

meldingg??