Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af} » De brief

Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af}

18 april 2010 - 1:24

525

3

299



De brief

Nick:
De volgende ochtend zat Nick klaar in de grote zaal. Hermelien plofte neer op de bank. ‘Al bij Joe gekeken?’ vroeg ze. ‘Hoezo?’ vroeg Nick verbaasd. Hermelien keek hem geschrokken aan. ‘Kom mee.’ zie ze terwijl ze Nick meesleepte aan zijn arm. Onderweg naar de ziekenzaal legde Hermelien uit was er gebeurd was. ‘Wohw! Gaat het wel met hem?’ vroeg Nick die zijn pas versnelde. Hermelien opende de deuren van de ziekenzaal. Kevin zat naast Joe zijn bed. ‘Ik dacht al! Ik mis nog een broer aan mijn sterfbed!’ riep Joe die dramatisch zijn hand in de lucht gooide. Nick kwam grinnikend bij zijn bed staan. ‘En, al nieuws over Malfidus?’ vroeg Joe grijnzend. Hermelien knikte. ‘Hij is geschorst voor de rest van het jaar.’ Zie ze glimlachend. Joe knikte tevreden. Nadat ze een kwartier bij gepraat hadden verscheen Loena ook. ‘Ik hoorde wat er gebeurd was.’zei ze terwijl ze naast Nick kwam staan. ‘Het heeft ons wel wat opgeleverd.’ Grijnsde Joe. Loena keek hem onbegrijpend aan. ‘Malfidus is de rest van het jaar geschorst.’ Grinnikte Nick. Loena leek even te lachen. Er vloog een uil de slaapzaal binnen. Hij landde vlak voor Loena. Ze pakte direct de brief eraf. ‘Wat staat erin?’ vroeg Hermelien nieuwsgierig. Loena opende het perkament en begon te lezen. Iedereen keek nieuwsgierig toe. Loena zei geen woord. Ze staarde met grote ogen naar de brief. Er woelden tranen op in haar ogen. ‘Loena wat is er?’ vroeg Nick die naar haar toe liep om haar te omhelzen. Loena liet het perkament vallen en rende huilend de ziekenzaal uit. Nick greep het perkament en zette de achtervolging in. ‘Loena wacht!’ riep hij. Kevin en Hermelien volgden hem ook. Hij volgde Loena allerlei trappen op. Ze verdween achter het portret van Ravenklauw. Nick zakte voor het portret neer. ‘Laar me erin!’ riep hij boos. Het portret weigerde. Nick leunde tegen de trapleuning aan. Hij hoorde Kevin en Hermelien dichterbij komen. Hij opende het perkament en begon te lezen.

Geachte Mevrouw Leeflang,

Hierbij meld ik u met spijt dat het onderzoek naar uw hartziekte negatief is. De ziekte heeft zich inmiddels verspreid. Met veel spijt moet ik u meldden dat u waarschijnlijk niet lang meer te leven zult hebben, hooguit een jaar. Wij raden u aan het rustig aan te doen, en een afspraak bij ons te maken voor nader onderzoek-


Nick zakte helemaal in elkaar. Het voelde als een dolkstoot. Hij hoefde niet meer verder te lezen. Hij wist genoeg. Kevin en Hermelien bereikten hem. ‘Wat is er gebeurd?’ vroeg Hermelien verward. Nick zei niets hij liet zijn tranen lopen. Kevin pakte het perkament op en begon samen met Hermelien te lezen. Hij bukte gelijk bij Nick neer. ‘Sorry broer.’ Zei Kevin die een hand op zijn schouder legde. Nick duwde hem boos weg en stormde de trappen naar beneden. Hij rende door de gangen, trappen omlaag, de school uit, naar buiten. Hij ging tegen een boom aanzitten. Zijn tranen bleven maar stromen. Hij had nog zo weinig tijd doorgebracht met Loena, en ze was nu al onmisbaar. Waarom Loena? Waarom juist haar? Hij schreeuwde even en smeet een steen in het water van woede.


Reacties:


Cullengirl
Cullengirl zei op 21 april 2010 - 18:47:
AAAAAAAAHH!! das gewoon te erg!!


Marshmallow
Marshmallow zei op 21 april 2010 - 18:46:
Wat erg :o.
Daar moet ik het fijne van weten (en dus verder lezen :p)


saphira
saphira zei op 19 april 2010 - 11:52:
DAMnnn!! Zo'n brief krijg je toch niet??