Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Jonas Brothers » She is the Sunlight » Het etentje

She is the Sunlight

21 april 2010 - 23:10

913

1

258



Het etentje

Jessica rende de slaapzaal in. Ze trok de kist onder haar bed vandaan en begon er in te graaien. Gisteravond had ze met Nick afgesproken dat ze zouden komen eten. Toen kwam Joe er nog bij dat het direct de volgende dag moest, over een half uur zouden ze opgepikt worden. Ze moesten zowat op hun blote knieën smeken bij Julie om weg te mogen gaan. ‘Jess! Jess!’ riep Lacy die naar binnen kwam stormen. Jessica haalde haarzelf weer te voorschijn en keek naar Lacy. ‘Wat is er?’ Zei Jessica die naar de hijgende Lacy keek. ‘I- ik ben geadopteerd.’ Zei Lacy zachtjes. Jessica veerde op en omhelsde Lacy. ‘Ik ben zo blij voor je!’ Riep Jessica. ‘Dankje, maar zien we elkaar dan nog wel?’ riep Lacy hysterisch. ‘Ja tuurlijk! Ik kom gewoon bij je op bezoek!’ Riep Jessica. ‘Oké, ik ga vanavond bij mijn nieuwe gezin uit eten. Dus ik kan niet mee naar de familie Jonas.’ Zei Lacy met praaloogjes. ‘Geeft niet, ik kan het wel alleen, toch?’ Vroeg Jessica die bij haar laatste woorden zelf begon te twijfelen. ‘Ja Natuurlijk! Trek dit gewoon aan!’ riep Lacy terwijl ze een jurk uit Jessica haar koffer graaide.

‘Frankie! Doe je wel normaal vanavond?’ Vroeg Nick smekend. Frankie lachte geheimzinnig, ‘De normale ik? Komt voor elkaar!’ riep Frankie vrolijk en rende daarna weg. Nick zuchtte even. ‘Het komt wel goed, lieverd.’ Zei zijn moeder die hem een schouderklopje gaf. Nick was nerveus. Ze zou er al over een kwartier zijn! ‘Mam, waarvoor die luxe jurk?’ Vroeg Nick. ‘Nou, het is toch een etentje?’ Zei zijn moeder die naar de deuropening wees war zijn vader in een witte smoking stond. ‘Oh nee! Waarom moeten we zo chique gekleed?’ Vroeg Nick. ‘Omdat, broertje! Dit een belangrijk etentje is!’ Hoorde hij achter hem. Daar stonden Kevin, in een zwarte smoking en Danielle, is een mooie jurk. ‘Tadaa!’ Schreeuwden Joe en Frankie terwijl ze sierlijke bewegingen maakten met hun armen. Nick keek op, ook hun hadden een smoking aangetrokken, Frankie een rode en Joe precies dezelfde als Kevin. ‘Broertje Broertje! Waarom heb jij je bijpassende smoking niet aan? Nu zijn we niet dé drie broers, maar zien wij eruit als twee eitjes met ene pinguïnpak aan!’ riep Joe boos. Nick zuchtte en liep naar zijn slaapkamer. Hij keek vanuit het raam naar beneden. De taxi stopte voor het huis en hij zag Jessica uitstappen, in een jurk! Godzijdank! Dacht hij. Hij was zo bang om haar te beledigen omdat hij dacht dat zij helemaal geen jurken had. Snel trok hij ook zijn zwarte smoking aan en haastte zich naar beneden. Vanaf de trap hoorde ze Jessica haarzelf al aan het voorstellen aan haar ouders. ‘Ik ben Denise en dit is Paul’… Nick liep nog even door de badkamer en ging toen ook naar de etenstafel. Ze zaten al aan de tafel op hem te wachten. Nick’s blik bleef op Jessica rustten, die ook naar hem keek. ‘Hoi…’ Zei Nick zachtjes. ‘Hey…’ Zei Jessica zachtjes terug. Nick ging tegenover haar zitten, de enige vrije plek die zijn broers voor hem over hadden gelaten. Nick vermoedde dat ze de ander vijf overgebleven stoelen in de gang hadden verstopt. ‘Dus, de jongens hebben ons al van alles verteld. Hoe ziet nou een dag bij jou eruit?’ Vroeg Nick’s vader schaamteloos.

Jessica schrok wakker van de vraag die aan haar gesteld werd. ‘Nou uhm.. Eerst gaan we ontbijten met iedereen en dan krijgen we lessen. Daarna mogen we wat voor onszelf doen en s’ avonds weer eten.’ Zei ze. Joe en Kevin schoten in de lach bij het woord eten. Nick was afwezig, hij staarde voor zich uit, en zo nu en dan even naar Jessica, die druk bezig was met het vertellen over van alles en nog wat. Hij vond het wel rustgevend om zo naar haar te kijken. Joe, die naast hem zat. Gaf hem een klap tegen zijn achterhoofd. Nick schrok wakker en ging weer rechtop zitten. ‘Heb je een vriendje?’ Vroeg Frankie luidkeels. De hele tafel keek op naar Frankie en toen naar Jessica. ‘Uhm… Nee?!’ Zei Jessica zachtjes. ‘Yesss!’ siste Frankie. Joe schoot in de lach. ‘Nou, Frankie. Ik denk niet dat ze een oogje op jou heeft!’ Riep Joe geamuseerd terwijl hij eventjes naar Nick keek, die een rood hoofd kreeg. ‘Wat niet is kan nog komen!’ Riep Frankie zelfverzekerd. Nick wist niet wat hij hiervan moest zeggen, waarom moest zijn familie nou altijd zo raar doen? ‘Gaan jullie maar, wij ruimen wel even af!’ riep Denise. Ze knikten en liepen allemaal van tafel. Jessica bekeek het huis even en hoorde Frankie die naar de deuropening liep. Snel ging ze om het hoekje staan en hield zich muisstil. Frankie liep vrolijk door zonder ook maar wat van haar te merken. ‘Aan het verstoppen?’ Vroeg een stem achter haar. Jessica schrok en keek snel om, gelukkig het was Nick. ‘Nick! Je liet me schrikken.’ Zei Jessica. ‘Sorry.’ Zei Nick verontschuldigend. ‘De taxi zal er zo wel zijn…’ Zei Jessica om de stilte te verbreken. Nick knikte. ‘Sorry voor dat van daarnet…’ Zei Nick. ‘Maakt niet uit, ik kan die humor wel begrijpen.’ Zei Jessica lachend. Nick was erg opgelucht. Ze hoorde een toeter voor hun huis. ‘Zie ik je nog weer?’ Vroeg Jessica. Nick knikte, ‘Ik weet het zeker.’ Ze zwaaiden haar gezamenlijk uit en Jessica zat met een glimlach in de taxi. Ze had net een van de boeiendste en leukste avonden gehad van haar leven.


Reacties:


Nynke
Nynke zei op 21 april 2010 - 23:24: