Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Leaves That Fall » 4. Metolius

Leaves That Fall

3 mei 2010 - 14:49

365

3

326



4. Metolius

De muntboerderij in Metolius, Oregon was de perfecte plaats voor John en Arlyn Bottom voor de geboorte van hun eerste kind. Augustus van 1970 was een prachtige maand en de hoogzwangere Arlyn werkte zoveel als ze kon. ’s Avonds zat ze rond het kampvuur en genoot van de aandacht van de groep waar ze mee rondtrokken en de geur van munt aan de handen van haar man. Na twee jaar was ze al bijna vergeten dat er ooit een ander leven had bestaan.
Op 20 augustus begonnen de weeën. Arlyn wilde een natuurlijke bevalling, zoals haar moeder en grootmoeder hadden gehad. Maar nu het eindelijk zover was, vervloekte ze haar beslissing. De pijn scheurde haar open en ze schreeuwde haar ziel uit haar lijf. John, die in het veld aan het werk was op het moment dat de bevalling begon, rende dwars door de hele boerderij om bij zijn vrouw te zijn. Zijn haast bleek nergens voor nodig, want het was nog lang niet voorbij.
Drie hele dagen duurde de bevalling. Arlyn lag huilend en schreeuwend en hijgend op haar bed, en de hele commune liet hun werk voor wat het was om bij haar te zijn. John week geen moment van haar zijde, en wanneer de pijn iets draaglijker was las hij haar voor uit Siddharta van Herman Hesse. Vooral de fragmenten over de rivier herhaalde hij als een mantra. Het was hun lievelingsboek.
De nacht vervaagde en de ochtend van 23 augustus brak aan. Arlyn krijste en perste wat ze kon, en langzaam maar zeker zag haar zoon het levenslicht. Tegen de middag gleed een schreeuwende jongen in de handen van zijn extatische vader, en de verzamelde commune applaudisseerde luid.
‘Je moet hem een naam geven, John.’ John scheurde zijn blik los van zijn pasgeboren kind en keek van zijn uitgeputte, lijkbleke vrouw naar het boek op de grond naast haar. Tegelijk hoorde hij The Beatles in zijn achterhoofd.
‘River,’ zei hij. ‘River Jude Bottom.’ Eén van de leden van de commune haalde prompt een gitaar en al gauw zong iedereen Hey Jude, gevolgd door Ol’ Man River. John legde het kind op de borst van een flauw glimlachende Arlyn en streek het bezwete haar van haar voorhoofd.


Reacties:


KolaLollie
KolaLollie zei op 6 mei 2010 - 13:30:
HOWACHTSTOP.
hetisRiver. o.o <3

ja. daarkomiknupasachter.
nee. ikhebnietsanderstedoendanaljouwshizzlelezen. <3


butcherknife
butcherknife zei op 3 mei 2010 - 17:49:
John Bottom en Arlyn Sharon Dunetz.

*toen Nadezh dat zei van Aleka's Attic in de vorige reactie heb ik het ook even opgezocht*
Mhiiiiiiiii <3 Nu vind ik het verhaal zelfs leuker dan voordien ^^
<3


xNadezhda zei op 3 mei 2010 - 14:52:
Mhiii, en daar was hij dan!
Nu ik Wikipedia heb gelezen, wist ik meteen wat er zou komen toen ik de hoofdstuktitel las, ghehe. x'D

Meloves<3