Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Columns, sprookjes, kortverhalen.. » Remember me...

Columns, sprookjes, kortverhalen..

3 mei 2010 - 19:55

228

0

270



Remember me...

Mijn brein maakt overuren als het op rare kronkels aankomt, dat is zeker. Zo herinnert het zich dingen dat het zich niet wilt herinneren, en vergeet het belangrijke zaken.
Zo herinner ik me nog steeds die nul voor wiskunde, die keer dat ik drie keer op één nacht spaghhettislierten moest overgeven en dat ik me in de kleuterschool opmaakte met het oranje poeder dat van bakstenen kwam.
Ik weet het nog perfect dat iemand me zonder reden beet (al kan dat ook komen door het litteken dat ik er nog steeds van heb) en als ik mensen zie waar ik mijn jeugd heb mee gedeeld, denk ik aan de liters snot die ze gedronken hebben of het feit dat ze hun asocialiteit toewijdden aan hun hoogbegaafdheid.
Dat zijn allemaal dingen die van mij best een zwart, vergeten hoekje in het achterste van mijn hoofd hadden mogen opzoeken. In plaats daarvan bezetten ze mijn opslagruimte, zodat er minder plaats is voor de dingen die ik me wel wil herinneren. Wat ik op de kleuterschool deed, wat ik allemaal uitkraamde in dat gesprek met die ene knappe jongen, hoe ik reageerde op bepaalde uitspraken...
Die dingen herinner ik me dan weer allemaal niet, doordat mijn brein vastbesloten is om zich vooral vervelende en gíªnante dingen te herinneren.
Ach ja, soms is het wel handig om iets te vergeten. De prijs van dat nieuwe kleedje bijvoorbeeld...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.