Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Leaves That Fall » 5. Californië

Leaves That Fall

4 mei 2010 - 13:54

342

1

386



5. Californië

De bevalling putte Arlyn vreselijk uit, en ze bleef lange tijd ziek. Met een kind aan haar borst kon ze het veld niet in, ze kon sowieso nog amper op haar benen staan. John hakte uiteindelijk de knoop door.
‘Dit is onze laatste avond hier,’ zei hij bruusk toen oktober een strenge winter aankondigde. Hij veegde zijn handen af aan zijn broek en snoof met gesloten ogen de overweldigende geur van munt op. Zijn vriend keek verbaasd op.
‘Gaat het zo slecht met Arlyn?’
‘De zwangerschap en de moeilijke bevalling waren haar teveel,’ zei John. ‘Bovendien zijn de winters in Oregon een stuk kouder dan in Californië. We reizen zo snel mogelijk naar het zuiden.’ De man zweeg een lange tijd.
‘Californië, hé?’
‘Arlyn vindt het daar heerlijk. We hebben elkaar ontmoet in Los Angeles en we hebben er een jaar samen rondgetrokken. Ieder mens moet een eigen plek op deze wereld vinden, en Oregon is het gewoon niet voor ons.’ John’s vriend knikte alsof hij het allemaal begreep.
‘Het leven in de commune is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen horen hier thuis, maar jij en Arlyn zijn geboren nomaden. Het ga jullie goed, John.’ De mannen gaven elkaar een hand, en sloegen elkaar even op de schouders. ‘En pas goed op die kleine.’

De volgende ochtend laadde John zijn kleine gezin in de krakkemikkige auto waarmee ze zich maanden geleden bij de groep hadden aangesloten. De hele commune wuifde hen uit. Arlyn zat voorin, haar voeten onder zich getrokken en een deken stevig om zich heen. Ze glimlachte zwakjes en drukte haar slapende zoon stevig tegen zich aan. Voor hen strekte de weg zich uit naar het zuiden, lang en recht en zwijgend. Geen beloftes, maar ook geen afwijzing. De radio speelde Billy Ocean en het afscheid rook naar munt.

Net voor de winter het land echt binnenviel, vond de familie Bottom een nieuw onderkomen in Californië. Ze sloten ramen en deuren en wachtten op de lente. Arlyn knapte langzaam op en kleine River bleek een gezonde, rustige baby. Ze hadden niet veel, maar ze hadden elkaar.


Reacties:


xSoParanoid
xSoParanoid zei op 7 mei 2010 - 0:07:
niemand reageerde hier, dus doe ik het wel !

:'D echt super mooi is dit en zo puur ik hou van puur <'3
ik ga snel de rest lezen :'D