Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Leaves That Fall » 6. Crockett

Leaves That Fall

4 mei 2010 - 13:54

297

4

366



6. Crockett

In 1972 werd Arlyn voor de tweede keer zwanger. Het gezin woonde intussen in Crockett, Texas in een houten hut. Opnieuw weigerde Arlyn alle medische hulp, ze moest en zou op natuurlijke wijze bevallen. John zei niks. Hij begreep zijn vrouw, maar de manier waarop hij op zijn onderlip kauwde bewees dat hij haar liever naar een ziekenhuis had gebracht. Het idee haar te verliezen...
Op een regenachtige ochtend in November begonnen de weeën, en John vouwde zijn handen krampachtig in gebed. Deze bevalling ging een stuk makkelijker dan die van River, en die 12de November kwam Rain Joan of Arc Bottom op de wereld.
Waar River onder de ogen van een hele commune was geboren, en onder luid applaus en gitaarspel het eerste licht had gezien, werd de komst van Rain door niks anders begeleid dan de regen op het raam. Haar vader hield haar als eerste in zijn armen, sneed de navelstreng door en gaf haar ter plekke een naam die voor altijd verbonden zou zijn met het stille, simpele geluk van die dag.
John trilde van blijdschap toen hij River naast zijn moeder op het bed zette en hem zijn pasgeboren zusje liet zien. Arlyn zuchtte diep en drukte haar beide kinderen tegen zich aan, en John hield haar hand stevig vast.
‘God heeft ons gezegend,’ bezwoer hij. ‘Hij heeft onze gebeden verhoord, en nu zijn wij Hem ons geluk verschuldigd.’

Een jaar later sloot de familie Bottom zich aan bij de Children of God, een religieuze sekte. Het was een combinatie van het katholieke geloof waar John mee was opgevoed en de hippiecommunes waar hij en zijn vrouw in hadden geleefd.
Arlyn, afkomstig uit een Joods gezin, volgde haar man, en met haar de twee kinderen, River en Rain. Op zoek naar hun volgende plek in de wereld.


Reacties:


ElisaN92
ElisaN92 zei op 5 mei 2010 - 17:32:
het is keimooi
maar ik heb het gevoel dat ik iets mis van achtergrondinformatie
iedereen begrijpt er precies net iets meer van
*blijft verward en alleen achter*


butcherknife
butcherknife zei op 4 mei 2010 - 17:51:
De stukjes zijn kort, en toch lijken ze niet zo,
er is altijd grote tijd verstreken ertussen,
en toch is het alsof je niets van details weg laat o_o"
en zoals Yas zegt -ja ik ben écht niet origineel vandaag, dat hebben mensen voor mij gedaan- is dit echt zo sprookjes achtig.
En het maakt samen met Guns N Roses mijn dag goed <3


TWINcest
TWINcest zei op 4 mei 2010 - 16:09:
O-oh!
Ik had het vrij snel door, zonder vals te spelen [goed he?]
Ik wist niet dat River's ouders zo waren..
Het is echt sprookjesachtig, maar dat zal wel grotendeels door jouw manier van schrijven komen. Damn, jij kan ook echt alles O.O
En ik moet nog steeds lachen om hun namen. Ik had echt onbewust voor Rain en River gekozen in Stranger. Ik wist helemaal niet dat zijn zusje zo heten, aber gut.

Het is prachtig!


xNadezhda zei op 4 mei 2010 - 14:07:
Mhiii! ^^
River heeft een zusje! [Dat wist ik, thanks to Wikipedia, maar ik moest het toch even zeggen. x'D]

N'ah, ik was al op zoek naar dingen om te lezen omdat ik zo'n beetje alle goede FF's hier al gelezen heb, dus het was nice om twee stukjes achter elkaar te hebben. (:
[Ook al zijn het korte stukjes - maar dat doet er niet toe.]