Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Jonas Brothers » She is the Sunlight » De brief

She is the Sunlight

4 mei 2010 - 19:57

1126

1

303



De brief

Nick pov
‘Zijn jullie er klaar voor?’ Vroeg Paul. ‘Ja!’ riep Kevin. ‘Oké, laten we gaan dan!’ Zei Paul. ‘Komen mam, Frankie en Jessica niet mee dan?’ Vroeg Nick verbaasd. ‘Nee, die zien we vanmiddag tijdens het optreden.’ Zei Paul. Frankie verscheen in de deuropening. ‘Geen, zorgen! Ik zal heel goed op Jessica passen en haar vermaken!’ Zei hij grinnikend. ‘Awh! Frankie. Laat haar wel een beetje met rust wil je?’ Vroeg Joe die even knipoogde naar Nick. Frankie zuchtte en liep terug naar de keuken. Nick liep achter zijn vader en broers aan het huis uit, naar de limousine. Hij had zin in het optreden. Vanavond zouden ze optreden voor een club fans voor het goede doel. Ze zouden een paar liedjes spelen en dan alweer naar huis gaan.

Jessica pov
Jessica liep de trap af richting de keuken. Ze ging naast Frankie aan de ontbijttafel zitten en pakte een broodje. ‘Zijn ze al weg?’ Vroeg ze moe. Frankie knikte. ‘Dus? Wat gaan we doen vandaag?’ Vroeg Frankie. ‘Uhm… Wat wil je gaan doen?’ Vroeg Jessica. ‘Nou we moeten over drie uur weg naar het optreden dus we kunnen wel films gaan kijken.’ Zei Frankie. Jessica knikte, ‘Lijkt me leuk.’ Zei ze. ‘Oké’, dan ga ik alvast popcorn maken, zoek jij een film uit?’ Riep Frankie de kast overhoop haalde. ‘Popcorn? We hebben net ontbijt op?’ Zei Jessica. ‘Ja, weet ik! Maar dat is het toetje!’ riep Frankie die half in de kast was verdwenen. Lachend liep Jessica de kamer in en keek naar de rijen met dvd’s, haar ogen gingen snel alle rijen bij langs. Frankie kwam binnen gelopen met een grote bak popcorn. ‘Al een uitgekozen?’ Vroeg Frankie. Jessica knikte en trok een dvd uit de kast. ‘Camp Rock?’ zei Frankie. ‘Ja, die heb ik nog niet gezien. Ik ben wel benieuwd hoe goed je broers kunnen acteren!’ Zei Jessica enthousiast. ‘Oké, dit wordt humor!’ Zei Frankie. ‘Humor?’ Vroeg Jessica terwijl ze de dvd aan Frankie gaf. ‘Ja, humor. Ze kijken zo raar in die film!’ Zei Frankie lachend terwijl hij de dvd er in stopte. Ze gingen op de bank zitten en startten de film. Ze vond het best een goede film. Frankie imiteerde ondertussen de gezichten van zijn broers in de film. Jessica vond de leukste wanneer Frankie een verbaasde Joe imiteerde. Toen de film afgelopen was, was er geen popcorn meer over. ‘Hé! Zijn jullie bijna klaar om te gaan?’ riep Denise vanuit de keuken. ‘Uhm… Ja, ik moet me nog omkleden!’ Riep Frankie die naar zijn kamer rende. ‘En jij Jessica?’ Vroeg Denise. ‘Uhm… Wat moet ik precies aan?’ Vroeg Jessica. ‘Oh, gewoon. Iets leuks.’ Zei Denise. Jessica liep de trap op richting haar kamer. Ze trok haar klerenkast open op zoek naar iets leuks.

Nick pov
Het publiek ging helemaal uit hun dak. Ze hadden al vijf nummers gespeeld, nog twee te gaan. Ze begonnen met een nieuw nummer die ze hadden geschreven. Joe danste alsof zijn leven ervan af hing en Kevin ramde op zijn gitaar. Maar Nick zijn aandacht lag heel ergens anders. Hij keek naar zijn moeder en Frankie die vanuit een zij ingang het publiek in kwamen, natuurlijk in een aparte box. Hij keek wat beter, hij zocht naar Jessica. Daar kwam ze binnen gelopen. Hij kreeg een stoot in zijn zij. ‘Wel spelen!’ Riep Kevin. Nick had helemaal niet gemerkt dat hij gestopt was met spelen. Hij probeerde zijn aandacht weer op de muziek te richten. Het liedje was afgelopen, er kwamen mensen op het podium die 4 krukken neerzetten. ‘Vonden jullie het leuk mensen?’ Schreeuwde Joe door de microfoon. Het publiek schreeuwde hard. ‘We hebben nog een liedje voor jullie! En die gaan we opdragen aan een heel bijzonder persoon…’ Zei Joe.

Jessica pov
Joe wees met zijn vinger naar haar. ‘Kom naar voren, Jessica!’ Riep Joe. Alle ogen waren op aar gericht. Ze keek verbaasd naar alle starende mensen. ‘Kom maar op het podium!’ Riep Kevin door zijn microfoon. Frankie duwde haar omhoog. Langzaam liep ze het trappetje op naar het podium. Joe wees haar naar de buitenste kruk. Joe, Kevin en Nick gingen op de andere krukken zitten. ‘Jessica, dit liedje spelen we voor jou. Omdat je een goede vriendin bent, en altijd een lach op mijn gezicht weet te toveren.’ Zei Joe. ‘Jessica, dit liedje spelen we voor jou. Omdat je altijd voor me klaar staat.’ Zei Kevin. ‘Jessica, dit liedje spelen we voor jou. Omdat je veel voor me betekend en me laat lachen.’ Zei Nick. Jessica glimlachte even, van binnen smolt ze weg. Ze begonnen het liedje te spelen. (Love Is On It’s Way) Jessica keek een voor een naar de jongens, ze was blij dat ze hun had leren kennen. En blij dat ze zich net zo voelden als haarzelf. Ze keek naar Joe, hij glimlachte breed naar haar, net als Kevin. Toen viel haar blik op Nick. Ze kon niet wegkijken, hij glimlachte naar haar. Het was net of zijn stem ook duidelijker was alleen al door het staren. Zijn stem galmde door haar hoofd. Kon het misschien zijn dat ze op een van de Jonas Brothers verliefd was? Toen was het liedje afgelopen.

Nick pov
Nick kreeg een por in zijn zei. Joe keek hem raar aan. ‘Goedemorgen!’ Zei Joe. Nick schrok wakker uit zijn starende blik naar Jessica. ‘Uhum… Ja, Sorry.’ Zei Nick met een rood hoofd. ‘Dit was het optreden! We hopen dat jullie genoten hebben!’ Riep Kevin. Ze liepen met z’n vieren af. Kevin en Joe liepen direct naar de tafel met het drinken. ‘Je was echt goed.’ Zei Jessica zachtjes tegen Nick. ‘Dank je, ik doe mijn best.’ Zei Nick. ‘Ik vind je geweldig.’ Zei Jessica. Nick glimlachte. ‘Yo! Romeo! Kom je nog?’ Riep Joe. ‘Ik zie je thuis wel.’ Zei Nick. Jessica knikte. Nick ging met zijn broers mee naar de limousine.

Nick pov
Eenmaal thuis…
Nick zat op de bank samen met zijn vader. Het was al avond. ‘Oh! De post heb ik nog niet eens gecheckt! We waren naar het optreden.’ Zei Paul die naar de tafel liep en het stapeltje post doorbladerde. Nick hoorde een stapeltje papier vallen. Zijn vader had de post laten vallen, hij had alleen nog een brief in zijn handen. Hij keek verbaasd naar de brief en las hem vluchtig door. ‘Pap? Gaat het wel? Wat is er?’ Zei Nick die zijn vader raar aan keek. Paul rende de trap op. ‘Denise! Kom!’ hoorde Nick zijn vader roepen. Nick stond langzaam op en liep ook de trap op. Maar ze zaten in het kantoortje, met de deur op slot. Hij deed zijn best hun paniekerige stemmen te verstaan. Nick liep de trap af op zoek naar zijn broers. Hij was benieuwd wat hun van het vreemd egedrag van hun ouders vonden.


Reacties:


Nynke
Nynke zei op 4 mei 2010 - 20:08:
OMG! Ga verder! Ik ga dood!