Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Unexpected Friendship » 1. I just don't like swimming

Unexpected Friendship

26 mei 2010 - 22:01

547

3

481



1. I just don't like swimming

Het eerste hoofdstuk van ons verhaal. Dit is geschreven door V0nneke (Yvonne). Het volgende hoofdstuk wordt geschreven door Moonzzz (Monika). We willen graag weten wat jullie er van vinden ;).

Yvonne P.O.V.

Ik zat met mijn ouders op de bank. Het was juli en heel warm. Dat was dus ook de reden waarom ik heel de dag in de zon had gelegen, totdat mijn moeder het nodig vond om me binnen te roepen. Ze was zeker bang dat ik een zonnesteek zou krijgen of zo. Stom kreng. Als het aan haar ligt mag ik nooit lol trappen en moet ik altijd heel braaf zijn. Dacht het dus niet. Neem dan mijn vader. Van hem mag ik alles, en ik zal van hem ook niet zo snel straf krijgen. Zelf was hij vroeger namelijk ook niet zo'n lievertje. Vroeger was hij zelfs al van meer scholen afgetrapt dan mij. En dat wil wat zeggen. Ik ben gisteren net weer op een nieuwe school begonnen, en toen was het weer raak. Deze keer was het alleen niet mijn schuld. Nou ja, eigenlijk wel, maar ik kan me niet herinneren hoe ik zoiets heb kunnen doen. Achteraf vind ik het wel een goeie grap, maar toch. Ik had een kennismakingsdag en we gingen zwemmen. Iedereen was zich al omkleden en ik zat langs de kant. Ik had straf omdat ik een meisje de hele tijd aan het soppen was. Ik was heel boos, en opeens werd ik helemaal warm. Ik voelde me net een gigantische bal elektriciteit. En op dat moment zag ik het water van het zwembad zweven. Ik wist niet wat ik deed en raakte in paniek, en toen viel het water. Het kwam overal, behalve terug in het zwembad. Door de plens kwamen mensen kijken en je kunt wel raden dat ik toen problemen had.

"Yvonne! Kom nu onmiddelijk van je luie gat en ruim je kamer op!" Schreeuwde mam boos. "Doe het zelf, stom mens! Je denkt toch niet dat ik naar jou ga luisteren!? Het is toch mí­jn kamer!?" Schreeuwde ik boos terug. Toen pakte ze mijn arm beet en begon me mee naar boven te slepen, totdat er opeens een brief door de deur kwam. Ik zag mijn naam en ik trok me los van de sterke armen. Ik moest en zou lezen wat erin stond, want zo vaak kreeg ik nou ook weer niet post die aan mij gericht is. Ik rende naar de deur en gritste de envelop van de mat af. Er stond een rare, rode stempel op. Ik scheurde hem open.

ZWEINSTEINS HOGESCHOOL VOOR
HEKSERIJ & HOCUS-POCUS
Hoofd: Albus Perkamentus
(Commandeur in de orde van Merlijn, Int. Tovergrootmeester, Heksenleider 1e Klas, Opperste Hotemetoot van de Wereldbond van Toverlieden)

Geachte juffrouw Spee,
Het doet me genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan van schoolboeken en andere benodigdheden.
Het schooljaar begint op 1 september.
Gelieve vóór 31 juli per uil te reageren.
Hoogachtend,
Minerva Anderling,
Assistent-Schoolhoofd


Nu ik nog wat beter naar de envelop keek zag ik dat op de stempel "Zweinstein" stond. Ik draaide de brief om, denkend dat er op de achterkant "Grapje! Haha!" stond of zoiets, maar dat was niet zo. Ik geloofde er helemaal niets van en keek mijn ouders vragend aan. "Weten jullie hier iets van?" Vroeg ik voorzichtig aan mijn vader. Hij wenkte dat ik moest komen en ik ging naast hem op de bank zitten. Toen heeft hij mij alles uitgelegd.


Reacties:


V0nneke
V0nneke zei op 14 mei 2010 - 16:39:
Haha, dat laatste is Leona's schuld
Dat eerste zal Leona wel even veranderen ^^


Teysz
Teysz zei op 12 mei 2010 - 20:56:
De maand juli (in de eerste zin) schrijf je met een kleine letter.
Tenzij die aan het begin van de zin staat.
En er staat Yvonne P.O.V. maar dat moet Yvonne's P.O.V. zijn.


V0nneke
V0nneke zei op 11 mei 2010 - 11:32:
Wanneer komt het volgende hoofdstuk?