Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Live Love Laugh » Hoofdstuk 1 Feest

Live Love Laugh

12 mei 2010 - 21:07

1704

5

285



Hoofdstuk 1 Feest

Hoofdstuk 1 is af =) Hoofdstuk 2 komt zo snel mogelijk.

Renesmee en ik stappen uit de auto. ‘Mama, mag ik mijn nieuwe shampoo?’ Ik steek mijn hand in de grote boodschappen tassen en gris er een zachtroze fles uit. Ik steek hem naar haar uit en ze pakt hem aan.
‘Dankje, mams. Ik ga mijn haar wassen en dan ga ik naar Jake.’ Ik knik. ‘Prima, voor het eten thuis zijn. Je mag Jake ook wel meenemen.’
Ze lacht naar me een geeft me een zoen. ‘Tot zo, mams.’
Ze sprint het huis in en verdwijnt naar de badkamer. Moeiteloos til de zwarte tassen op en huppel het huis in.
Ik zet de tassen op het aanrecht en binnen enkele seconden staan alle boodschappen netjes op hun plek.
Edward komt de keuken binnen en kijkt me glimlachend aan. ‘He, Bells.’ Ik lach naar hem en spring op hem af. Ik sla mijn benen om zijn middel en leg mijn handen in zijn bronzen haar. ‘Hoe was jouw dag,’ mompel ik terwijl ik mijn hoofd in zijn nek leg.
Hij wrijft zachtjes over mijn rug. ‘Prima. Jasper, Emmett en ik hebben gejaagd.’
In mijn keel beginnen hete vlammen te branden. Hij kijkt bezorgd in mijn pikzwarte ogen. ‘Het lijkt mij dat jij ook weer eens moet.’
Ik knik. ‘Lijkt me wel zo verstandig.’ Net op het moment dat ik nog wat wil vragen komt Alice de kamer binnen stormen. Snel spring ik van Edward af.
‘Hé, allemaal!’ kirt ze. ‘Ik zag dat Bella ging jagen, dus ik dacht, ik kom ook even. Kunnen we gezellig samen gaan!’
Lachend kijk ik haar aan. ‘Ik kan best nog even wachten, Alice.’
Beteuterd trekt ze een pruillip, maar ik schud vastberaden mijn hoofd.
‘Ik heb nu geen zin,’ zeg ik vastbesloten terwijl ik de stekende pijn negeer. Dit was mí­jn moment met mí­jn Edward. Alice zucht.
‘Ga maar wat organiseren,’ zeg ik in een poging haar op te vrolijken. Edward knipoogt naar me. ‘Een feest of zo,’ moedig ik haar aan.
‘Ja!’ roept ze enthousiast. ‘Dan nodig ik ook Seth, Jacob, Charlie en Sue uit!’ Ik knik.
‘Succes, Alice.’
Ze omhelsd me snel voordat ze weg sprint.
‘Snel en effectief,’ merkt Edward droog op. Ik gniffel terwijl ik weer in zijn armen spring. Hij houd me stevig vast en drukt me tegen zijn borst aan.
‘En, wat gaan we doen,’ mompelt hij terwijl hij zijn lippen zacht op de mijne drukt. ‘Gaan we onze tijd benutten?’
Ik haak mijn lippen los van de zijne en kijk hem liefdevol in zijn ogen. ‘Graag,’ zeg ik voordat ik mijn lippen weer op die van hem druk.
Hij zwaait mijn benen over zijn arm heen en rent mij in zijn armen de trap op. Hij gooit de deur van onze slaapkamer open en legt me teder op het bed.
Hij draait zich om een draait de deur met een scheve grijns op het slot. ‘Het huis voor ons alleen,’ fluistert hij voordat hij op me komt liggen.

Ik lig opgekruld tegen Edwards borst terwijl hij zacht met zijn handen door mijn haar woelt. Hij draait me zachtjes om en kijkt me in mijn ogen.
‘Renesmee en Jacob komen zo thuis. Ik hoor hun gedachten.’ Ik zucht. Moeder zijn was heerlijk, maar soms…
‘Ik zou je maar even aankleden als ik jouw was,’ zei hij gniffelt met een blik op mijn lijf. Ik kijk naar beneden en zie dat ik mijn string scheef aan heb een mijn BH hangt los. Snel spring ik op en gris paar kledingstukken van de grond.
Met een beschuldigende blik kijk ik naar Edward terwijl ik mijn T-shirt omhoog houd waar grote flarden stof uitgescheurd zijn.
Hij kijkt eerst naar het shirt en vervolgens naar mij. ‘Oeps,’ grinnikt hij. Ik zucht. ‘Edward, dit was een van mijn favoriete T-shirt, en de derde die je verscheurd hebt. Hij trekt me op zijn schoot en brengt zijn lippen naar mijn oor.
‘Je mag wel iets van mij lenen, vind ik helemaal niet erg.’ Ik rol met mijn ogen.
‘Ja, joh,’ zeg ik sarcastisch. ‘Nessie en Jake zullen ook echt niet raar opkijken als ik een overhemd of iets dergelijks aantrek.’
Hij lacht en tilt me op. ‘We gaan binnenkort samen naar Seattle,’ beloofd hij. ‘Dan mag je elke winkel leegkopen.’
Ik knik. ‘Dat is wel een goede deal.’
Hij beent met mij in zijn armen naar onze mega grote inloop kast en zet me neer terwijl zijn ogen langs de rekken vliegen.
Hij grist een zacht blauw satijnen jurkje van het rek en houd hem mij voor. ‘Perfect,’ mompelt hij. Ik doe snel mijn BH vast en trek mijn string recht.
‘Kom maar hier,’ zeg ik terwijl ik mijn hand uitsteek naar het jurkje. Hij schud zijn hoofd en trekt mij met een soepele beweging het jurkje aan. Ik werp een snelle blik in de spiegel en een donkerharige, bloedmooie vrouw staart terug. Ik doe verbaasd een stap dichterbij en slaak dan een gilletje?
Edward pakt verbaasd mijn arm vast. ‘Bella, alles goed?’
Ik draai me snel om en staar hem diep in zijn ogen. ‘Wat is er? Bella!’
Ik schud mijn hoofd en kijk hem nog dieper in zijn ogen. Plotseling lijkt hij wat te zien en pakt mijn gezicht met beide handen vast en drukt zijn lippen zacht op de mijne. Ik trek mijn hoofd terug. ‘Edward! Mijn ogen worden goud!’ Hij knikt opgewonden en aait met zijn duim zacht over mijn ooglid.
‘Ja, liefste. De felrode kleur begint nu te vervagen en over paar weken zijn ze goud.’ Ik lach naar hem en sla zijn armen om zijn lichaam.
‘Hallo!’ Jacobs hese, lage stem dondert door het huis. ‘Hallo! Volk!’
Ik pak Edwards hand en samen lopen we de trap af naar beneden. ‘Hé, lieverd,’ begroet Edward Renesmee.
Ik loop naar Jacob toe en geef hem een korte knuffel. ‘Hoi, Jake. Hoe was het?’ Hij grijnst. ‘Super gezellig. We zijn samen naar de stad geweest en hebben een ijsje gegeten, en een warme wafel met slagroom en kersen.’ Hij likt langs zijn lippen. Edward en ik grinniken. Het is bijna standaard. Zodra Renesmee en Jacob samen zijn, word er gegeten. De schuifdeur van het huis gaat open en er komt een nieuwe Cullen binnen. ‘Jullie hoeven dus geen avondeten meer?’ informeert Esmé die blijkbaar alles gehoord heeft.
Jacob en Nessie trekken een bedenkelijk gezicht. ‘Nou,’ begint Jacob. ‘Iets extra’s gaat er altijd wel in,’
‘Zeker als jij het gemaakt hebt,’ vult Renesmee Jacob feilloos aan. Esmé lacht zacht en Renesmee en Jake geven elkaar een high-five.
‘Nou, dan ga ik maar aan het eten beginnen. Wat moet ik maken, kippensoep of een omelet?’ Net op het moment dat Nessie en Jake hun mond open willen doen komt Alice de kamer binnenstormen met haar armen vol met dozen en plastic tassen.
‘Oké, jongens. Het was wat kort dag, maar… ik heb alles voor elkaar!’ Jake, Renesmee en Esmé kijken bedenkelijk. Ik zucht.
‘Alice, niet weer,’ begint Esmé voorzichtig maar Alice onderbreekt haar alsof ze haar pleegmoeder nooit gehoord heeft.
‘Ik heb iedereen gebeld en ze komen allemaal rond acht uur. Er hoeft ook niet gekookt te worden, ik heb taart,’ Ze haalt een grote doos tevoorschijn en duwt hem in Jacobs handen - foute keuze want zijn ogen beginnen meteen te glimmen. ‘En ik -voor de mensen onder ons- toastjes, salade en andere dingen laten bestellen. Ik heb slingers en ballonnen gekocht,’ Nu komt de volgende doos tevoorschijn en die wordt in Renesmee’s armen gedrukt die meteen begint met het opblazen van een ballon. ‘En een aantal nieuwe cd’s. En o ja, ik heb ook nog paar nieuwe discolampen gekocht.’
Die krijgt Edward in zijn handen. ‘Nou, dat was het wel zo’n beetje. Wat vinden jullie?’
Jake en Renesmee zijn al bezig met het versieren van het hele huis en Esmé, Edward en ik slaken een diepe zucht. ‘Nou ja, Alice,’ begin ik. ‘Je hebt alles weer tot in je nopjes geregeld,’ Haar gezicht begint te glimmen. ‘Maar, ik weet niet of iedereen zoveel zin heeft -’
Ik word abrupt onderbroken door Emmett en Jasper die het huis binnenstormen. ‘Hé, allemaal!’ begroet Emmett ons vrolijk. Jasper rent achter hem aan en merkt meteen de wisselende stemming. Alice hyperactief en nerveus en de rest redelijk gespannen. Vragend kijkt hij mij aan maar blijkbaar had Emmett paar woorden opgevangen.
‘Gaan we een feest vieren!’ roept hij opgewonden. ‘Geweldig! Goed geregeld, zusje,’ zegt hij terwijl hij Alice ene grote knuffel geeft. Alice glimt van trots. ‘Is er een gelegenheid voor?’ vraagt Jasper. Alice knikt enthousiast terwijl de rest haar vragend aankijkt.
Alice schud bestraffend haar hoofd en went zich dan tot Edward. ‘Wat zijn jullie ook een stelletje onbenullen!’
Iedereen kijkt haar nog steeds vragend aan. ‘Welke datum is het vandaag?’ zucht ze. Emmett fronst en trekt zijn wenkbrauwen op. ‘Begin juni of zo?’
Alice schud haar hoofd nogmaals. ‘Bijna Emmett. Vandaag is het twintig juni.’ Ik kijk nog steeds verbaasd maar bij de rest lijkt er een lampje te gaan branden.
‘Aha,’ mompelt Edward. ‘Dí¡í¡rom dus een feestje.’
Ik trek Edward ongeduldig aan zijn arm. ‘Hallo! Mag ik het misschien ook even weten?’ Hij wend zich tot mij. ‘Tuurlijk, lieverd’ zegt hij liefdevol. Achter Edward zie ik Emmett een kokhalsbeweging maken, die meteen afgestraft wordt door Esmé. ‘Vandaag is mijn verjaardag.’
Mijn gezicht veranderd van vragend, naar vrolijk, naar beteuterd. ‘Shit,’ mompel ik binnensmonds. ‘Wat is er, liefste?’ vraagt Edward.
‘Ik heb geen cadeau,’ mompel ik. Lachend trekt hij mij tegen zich aan. ‘Ach Bella, mijn mooie Bella. Dat maakt toch helemaal niets uit. Jouw liefde is al genoeg.’
Ik hoor Emmett hard kuchen, meteen gevolgd door een klap - die waarschijnlijk is uitgedeeld door Esmé.
Renesmee legt een knoop in de laatste ballon en rent op haar vader af. ‘Papa, ben je jarig!’ Edward knikt. ‘Ja, lieverd. Vandaag is papa honder-negen jaar oud geworden.’
Haar mond valt open van verbazing. Alice kucht even. ‘Nou ja, dat is de reden voor het feest. Als iedereen nu even wilt helpen met de versiering?’
Ze kijkt even naar Edward en mij en zucht dan. ‘Oké, oké, jullie hoeven niet te helpen. Ga maar wat nuttigs doen, jagen of zo.’
Edward knikt. ‘Dat lijkt me wel verstandig. Helemaal als Charlie en de rest straks komen.’
‘Prima,’ zeg ik terwijl ik zijn arm pak en hem mee naar buiten trek. ‘Tot zo, Alice!’ roep ik over mijn schouder.
Ze zwaait ons even uit en draait zich dan woedend om omdat Esmé de slinger op de verkeerde plek gehangen heeft.


Reacties:


MyReflection
MyReflection zei op 12 mei 2010 - 19:14:
Ik hoor Emmett hard kuchen, meteen gevolgd door een klap - die waarschijnlijk is uitgedeeld door Esmé.

Dit klinkt als typisch Emmet.

Ga je snel verder,
Je kunt trouwens ook gewoon in mijn gastenboek zetten dat je verder bent gegaan, dan lees ik het waarschijnlijk eerder.
x


BreakingDawn
BreakingDawn zei op 12 mei 2010 - 18:37:
Dankjewel iedereen
Ik zal jullie allemaal een bericht sturen als ik een nieuw stukje heb

Xx


sterretjhu
sterretjhu zei op 12 mei 2010 - 18:34:


MyReflection
MyReflection zei op 12 mei 2010 - 18:05:
laat maar weten wanneer er meer is,
x


Spiet
Spiet zei op 12 mei 2010 - 17:05:
niiiiice, me likes
snel verder schrijven plz