Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » it all starts in the fifth year » hoofdstuk 1

it all starts in the fifth year

20 mei 2010 - 20:28

550

3

252



hoofdstuk 1

Aily was blij dat ze weer op perron negen drie kwart stond. Niet dat ze blij was dat school weer begon maar omdat ze op Zweinstein haar ouders kon ontlopen. Ze zat nu al vijf jaar op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocuspocus, en wat waren haar ouders trots op haar toen de soteerhoed haar indeelde bij Griffoendor. Het probleem was alleen dat Aily geen vrienden had, de enige met wie ze het wel kon vinden was Jenny, het spook op de toiletten. Haar ouders wisten dat niet, die dachten dat Aily genoeg vrienden had om een leuke tijd op school te hebben.
Dit jaar was ze extra vroeg op het perron gekomen zodat haar ouders niet door hadden dat weinig mensen gedag tegen haar zeiden. Niet dat haar ouders daar op lette, die hadden het toch veel te druk met hun baan als Heler bij St. Holisto’s hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes.

Aily zat al in de trein toen de familie Wemel, Harry Potter en Hermelien Griffel op het station verschenen. Heel even maakte haar hart een sprongetje. Al vanaf dag één had ze een zwak voor Ron, ze hadden dan wel nooit met elkaar gepraat maar alleen de manier waarop hij liep was al voldoende om haar te doen smelten.
Het was een minuut voor elf, alle leerlingen stapten in de trein en zwaaiden naar hun familie. ‘Fred en George als ik maar één brief krijg van school dan zwaait er wat in de kerstvakantie!’ riep mevrouw Wemel de trein na. Aily moest lachen, ze zou zelf ook wel zo’n leuke familie willen hebben.
Plotseling stak Hermelien haar hoofd om de deur, ‘zouden we bij je mogen zitten Aily?’, vroeg ze vriendelijk. ‘natuurlijk, kom er bij’, was het antwoord.
‘Wie is Aily’, hoorde ze Ron zachtjes fluisteren tegen Harry. ‘Ik ben Aily, zit net als jullie bij Griffoendor in het vijfde jaar’. Ron werd langzaam rood, ‘sorry, ik hoorde alleen je naam en ik wist zo snel niet wie je was’, mompelde hij als een excuus. ‘Het is al goed, ga zittten.’
Het leek wel of de trein dit jaar veel sneller reed dan de voorgaande jaren, ze kon het erg goed vinden met Hermelien en ook Harry vond ze aardig. Ron wou nog steeds zijn fout goed maken, hij behandelde haar als een prinsesje, ze hoefde maar een kick te geven en Ron vroeg of alles goed was en of dat ze nog iets nodig had.
Ze waren al bijna bij Zweinstein toen Ron zei dat hij even ging kijken of alles wel goed was met Ginny. Harry keek Hermelien vragend aan ‘Heb jij wat in zijn pompoensap gedaan vanmorgen?’ ‘Nee, ik wou hetzelfde ook aan jou vragen’ luide het antwoord van Hermelien, ‘ik heb hem nog nooit zo diep door het stof zien gaan dan voor jou Aily. Het is bij Ron meestal sorry, en dan is voor hem de kous af.’ Aily wou nog wat vragen maar Ron kwam alweer aanlopen, ‘we moeten onze gewaden maar aan trekken want over vijf minuten zijn we al op het station.’ Snel deden ze de gewaden aan en waren net op tijd klaar.
Hagrid stond al op het parron te wachten ‘eerste jaars bij mij verzamelen!’ zei Hagrid met zijn luide stem. Harry begroette Hagrid snel, en ze liepen verder naar de koesten.


Reacties:


Moonzzz
Moonzzz zei op 20 juli 2010 - 12:02:
leuk!!

ik ga snel verder lezen


SusieSimon
SusieSimon zei op 21 mei 2010 - 19:02:
Geweldig, I love it! (nu al)
ga je snel verder?
en mag ik een melding?
xx


saphira
saphira zei op 20 mei 2010 - 23:12:
Oehh! verder!