Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Het mannetje op de maan. » Het mannetje op de maan.

Het mannetje op de maan.

21 mei 2010 - 8:50

683

0

422



Het mannetje op de maan.

Heel lang geleden was er eens een man die met kerstmis naar de maan vlood en ongelovelijke dingen beleefde. De man hete Bas Bulder, een aardige man trouwens. Nou ik ga beginnen met het verhaal...

Het was 23 December en dus de dag voor kerstmis. Alle mensen waren allemaal aan het winkelen omdat er nog maar één dag was om in kopen te doen voor kerstmis. Iedereen was in rep en roer daarom waren de winkels al snel leeg! Alleen één iemand was niet bezich met inkopen doen van kerst artikelen, het enige wat hij deed was het inpakken van spullen zoals : eten en kleding en ondergoed. Die man heten Bas Bulder. Op de dag voor kerst zei hij met een blije blik "Ik ga dit jaar met kerstmis naar de maan!". Op dat moment kwam Roos naar beneden. Roos was de echtgenoot van Bas. "Néé dat doe jij niet! ik wil dit jaar eindelijk is een normaale kerst zonder al die flouwe kul!" Roos keek heel kwaad naar Bas alsof ze elk moment kon ontploffen. Ze wouw nog wat zeggen maar op dat moment kwam er een man binnen stormen. "Uw spullen liggen in het ruimteschip. Bent u klaar om weg te gaan?" Zij de man vragend. Bas twijfelde geen moment en schoot als een speer naar boven om zen pak aan te trekken. Na 5 minutten kwam hij beneden in een prachtig ruimtepak.Hij stond klaar om weg te gaan maar ineens stond Roos voor hem en zei "Ik weet dat je het wilt ma..." Bas onderbrak Roos en smeekte "Pliess! plies!! pliess! alsjealsjebliefd!!" Roos keek naar bas die bijna in zen broek plaste omdat hij zo bang was dat hij niet mocht. "Oke dan maar.." Zij Roos met medelijde. Bas sprong van blijdschap in het rond en schot daarna de voordeur uit. "Hahaha mannen ook!" zei Roos lachend.(Een paar uur later) daar zat Bas dan.. In zen ruimteschip te turen naar de vormen van de sterren en de planeten. Hij vond het prachtig, maar voordat hij het wist stond hij al op de maan. Hij liep pas een paar minuten rond en ineens stond hij stokstijf van verbazing en schrik. Daar zat een man bij een tent rustig zen kerstboom op te tuigen! Bas liep heel langzaam naar de tent toe met vol zelfvertrouwen en vroeg "W-wat doet u h-hier..?". De man reageerde niet en ging gewoon verder met de kerstboom optuigen. Pas naar veel gewuif en gespring voor de man ontdekte de man eindelijk dat er nog iemand op de maan was. " Hee wat gezellig! nog iemand op de maan voor het feest!". Bas keek de man raar aan. "Juist... Een feest op de maan.. zijn er dan nog meer mensen hier??". "Maar natuurlijk! Jij komt tog ook voor het feest? of niet soms?" vroeg de man verbaast. "Jí¡í¡h natuurlijk kom ik voor het feest!" zei Bas snel. "Oke mooizo! Kom dan laat ik je mijn huis zien" de man liep entausiat naar de tent en ging er in. Bas dacht bij zich zelf "nou.. veel zal er wel niet inzitten hahaha". Maar tot Bas zen groote verbazing zag hij dat het zowat een normaale woning was! Er was een keuken, een woonkamer een badkamer een slaapkamer alles!
Toen Bas alles had gezien gaapte hij volop en vroeg of hij even een tukje mocht doen. "Natuurlijk mag dat. Het is tenslotte al elf uur. Laten we maar gaan slapen.". De man leide Bas naar een lekker bed van stro gemaakt met een kussen en een deken en ging lekker liggen... "G-g-AaAaap-p.. Hmm... HUH!?" Bas die zag de man niet meer maar hoorde hard gepraat en kerstliedjes. Bas rende de tent uit en zag een mega groot podium met artisten en mensen van de aarde en ruimtewezens. Ze waren volop aan het feesten en al het eten voorberijden en kadotjes openmaken. Het werd een fantastisch feest! Uiteindelijk ging Bas weer terug naar de aarde zonder de man.. Want die bleef nog eventjes tot oud en nieuw. Toen Bas weer veilig thuis was zei hij trots : "Dit was het mooiste kerstfeest ooit!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.