Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Time Hollow {gaat pas verder als ik het GRONDIG verbeterd heb.} » Hoofdstuk 20

Time Hollow {gaat pas verder als ik het GRONDIG verbeterd heb.}

23 mei 2010 - 12:58

1004

2

421



Hoofdstuk 20

Een lekker lang hoofdstuk, maar ik wilde zelf ook zó graag weten wat er zou gebeuren dat ik niet kon stoppen met schrijven :P

Ze renden een tijdje, totdat Ivana, die helemaal buiten adem was, zei dat ze even wilde stoppen. Ze hoefden nog maar een klein stukje, en in de verte zagen ze het museum al liggen. Er was niet veel bijzonders aan te zien. Ze liepen weer verder en ze hoefden nog maar een paar meter tot de deur, toen opeens een politieagent hun tegenhield. "Wat mot dat hier?" Vroeg hij. Ethan had onderweg al bedacht wat hij zou zeggen als dat zou gebeuren. "Wij hebben hier binnenkort een excursie en we wilden vast kijken hoe het hier is." Zei hij. "Ik ben bang dat die excursie niet doorgaat." Zei een andere man die op dat moment net kwam aangelopen. "Ik ben de beheerder van dit museum, meneer Elliot." Hij schudde Ethan en Ivana de hand. "Ik heet Ethan en dit is Ivana. Waarom kunnen wij niet op excursie naar het museum?" "Ik zal het jullie eerlijk vertellen. Er is hier ingebroken." Zei de man. Toen pas kon Ethan zien aan Ivana's gezicht dat ze snapte waar Ethan me bezig was en ze begon het spelletje mee te spelen. Ze hapte overdreven naar adem. "Maar dat is verschrikkelijk!" Zei ze. "Is er wat meegenomen?" Meneer Elliot kniktte bedroefd. "Ja, en het was het pronkstuk van het museum. Een heel oud boek dat ging over vroeger, en over allerlei rituelen. Van de daders ontbreekt ieder spoor." "Hebben jullie geen bewakingscamera's dan?" Floeptte Ethan eruit. "Jawel, maar..." Hij aarzelde. "Laten we het erop houden dat de inbrekers de techniek ver vooruit zijn." "Huh? Hoe bedoelt u?" Vroeg Ethan. "Ik heb eigenlijk al teveel gezegd. Horen julie niet op school te zijn?" Vroeg meneer Elliot. "We hebben hiervoor vrijgekregen" Loog Ethan. Ethan keek met een smekende blik naar Ivana in de hoop dat zij nog iets wist te vragen. "Wanneer is het museum weer open?" Vroeg Ivana. Ethan keek opgelucht. "Dat zal nog duren totdat het boek gevonden is." Zei meneer Elliot. "En dat kan nog even duren." "Dank u wel, meneer." Zeiden Ivana en Ethan om de beurt en ze gaven ieder meneer Elliot en de politieman een hand. "Ik hoop dat het boek snel weer gevonden is." Zei Ivana. "Ik ook. Succes verder op school!" Zei de man en hij draaide zich om en liep weg. Ivana en Ethan liepen ook weg. Maar niet terug naar school.

Ze liepen naar de bieb, om het artikel op te halen. Ze zeiden helemaal niets, maar uiteindelijk was het toch Ivana die de stilte verbrak. "Dat boek moet gewoon dat boek zijn geweest dat in dat artikel stond. Dat kan niet anders." Ze liepen de bibliotheek binnen. "Jullie komen zeker voor het artikel hè?" Vroeg mevrouw Tennessen. "Ja, dat klopt." Zei Ethan. "Hier ligt het." Zei mevrouw Tennessen en hij gaf het artikel aan Ethan. Ethan keek of het het goede artikel was. Dat was gelukkig ook zo. Toen gaf hij het aan Ivana. "Ik heb best wel weinig te doen tijdens schooltijd, dus ik ben nog maar even wat verder gaan zoeken." Zei mevrouw Tennessen. "Ik weet niet of jullie er wat aan hebben, maar ik heb te betekenis van de Chinese tekens opgezocht. Nou ja, waarvan we dachtten dat het Chinese tekens waren." Hoopvol keken Ethan en Ivana naar mevrouw Tennessen, die weer vanalles op haar toetsenbord in aan het tikken was. Toen draaide ze het beeldscherm weer om naar Ethan en Ivana en ze kwam achter haar bureau vandaan met een pen in haar hand. Op het scherm was echter geen een Chinees teken te zien. "Kijk." Zei ze. "Het was best wel moeilijk uit te vogelen, maar ik heb het toch gevonden. Ze wees met haar pen op een stuk tekst.

Pastraka symbolen

Pastraka symbolen zijn symbolen die gevoelens en gebeurtenissen uitdrukken, zoals de zon die opkomt of de vogels die fluiten. In sommige religieën geloven ze dat je met alleen die 2 dingen alles uit kunt drukken. Ze gebruiken deze symbolen meestal alleen in samenwerking met andere teksen om die te vertalen, maar er zijn ook bepaalde groepen die dat niet doen.
Er zijn een heleboel symbolen en iedere groep heeft een eigen betekenis daarvoor. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat er een symbool is dat zowel agressief als opgewekt betekend. Het zou onmogelijk zijn om die symbolen allemaal in dit stukje te vermelden. Zelfs in een heel boek zou het niet passen. Ook houdt iedere groep de betekenis van hun symbolen zo goed mogelijk geheim.


Vervolgens wees ze met haar pen op het symbool dat onder de tekst stond. "Als je goed kijkt zie je hier vuur in, of niet?" Vroeg ze. Ethan moest heel goed kijken, maar inderdaad. Als je heel veel fantasie had kon je daar een brand uithalen. Ivana was hem voor en ze kniktte. "Juist. Zie je in dit symbool hier ook iets opvallends?" Ivana en Ethan keken heel goed naar het symbool. Op het symbool stonden vijf strepen verticaal door een circel heen. In die circel stond nog een hele kleine circel. "Nee." Zei Ethan, en ook Ivana schudde haar hoofd. "Ik zal je een hint geven. Het is een gebeurtenis, én een gevoel. Nog steeds zag Ethan niets, en weer was Ivana het die het zag. "Ik denk dat ik het zie. Het is misschien dom, maar ik zie er een schreeuwend gezicht in, achter tralisch." Ze werd rood. "Bijna goed." Zei mevrouw Tennessee. "Aangezien dit symbool op het vorige symbool slaat, een brand, kan je dit inderdaad zien als een schreeuwend iemand. De tralisch is alleen niet tralisch, maar een bos. Het bos is de gevangenis en ze schreeuwt, de brand heeft haar opgeslokt." "Maar wat heeft dit alles met onze tekens te maken? Wie weet zijn het wel gewoon Chinese tekens!" Zei Ethan. Hij vond het niet leuk dat hij er nog steeds niets inzag. "Nou, kijk eens goed in jullie artikel." Zei mevrouw Tennessee. Langzaam scanden de ogen van Ethan en Ivana het artikel. Toen zagen ze dat de laatste 2 tekens ervan dezelfde waren als de 2 Pastraka Symbolen.


Reacties:


Moonzzz
Moonzzz zei op 23 mei 2010 - 12:43:
wat mot dat hier


Teysz
Teysz zei op 23 mei 2010 - 12:37:
Het zijn geen Chinese tekens, Ethan.
Leuk hoofdstuk.