Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Unexpected Friendship » 16. Four different choices

Unexpected Friendship

26 mei 2010 - 22:08

909

0

345



16. Four different choices

Dit is geschreven door Mateusz het volgende wordt weer van Yvonne

Mateusz' P.O.V.

Ondertussen dat ik in gesprek was met de tweeling, Lars en Denny, zag ik dat profesor Anderling was begonnen met indelen van de leerlingen. De eerste leerling werd ingedeeld bij Griffoendor, daarna eentje bij Huffelpuf waarna ik weer verder ging met mijn gesprek.
Maar ik voerde weg in mijn gedachtes:

Ik kan nog goed herinneren hoe mijn sorteerceremonie was. Gelukkig kende ik toen Denny al, de broer van Rachel, dus was ik niet alleen in deze grote zaal met al die nieuwe gezichten. Denny en ik waren best al slim voor onze leeftijd en vroegen elkaar altijd van alles. Maar oké, terug naar de ceremonie. We keken naar het podium waar alle volwassenen aan zaten en ik schrok toen profesor Anderling mijn naam opriep. Een beetje bang en nieuwsgierig liep ik naar de kruk en kreeg de Sorteerhoed op mijn hoofd. "Hmm, geen twijfel mogelijk. RAVENKLAUW!" Ik stond op en liep naar de tafel waar ze het hardste klapte. Helaas was dat de verkeerde tafel en werd ik naar de tafel helemaal aan de linkerkant (ten opzichten van het podium) gestuurd. Deze tafel kon er wel om lachen dat ik naar de verkeerde tafel was gelopen en ik werd uitgenodigd om plaats te nemen. Waar ik naast Lars, een jongen die al eerder was ingedeeld, kwam te zitten. We konden het meteen goed met elkaar vinden en wanneer Denny ook werd ingedeeld bij Ravenklauw kon mijn dag niet meer stuk. Fijne herinnering, maar even terug naar het heden.

Inmiddels waren Fred en George weer naar het podium aan het kijken. Dus ik keek ook. Waarna mevrouw Anderling riep: "Haex, Monika." Monika leek een beetje duizelig, maar ging gewoon op het krukje zitten waarna profesor Anderling de Sorteerhoed op haar hoofd zette. De Sorteerhoed zei met vol vertrouwen in zijn keuze: "Huffelpuf!" Enerzijds verward en anderzijds gelukkig liep Monika het trapje af en keek glimlachend naar mij. Ik glimlachte terug waarna ze haar blik naar George wendde. Vervolgens ging ik weer verder met mijn gesprek ook al keek George boos naar Carlo Kannewasser. Een beetje verward keek ik weer naar het podium. Rachel was aan de beurt. Ze kreeg de Sorteerhoed op haar hoofd en die begon te praten: "Nou een goed stel hersens heb je daar. Hmm, kan jij dit raadsel oplossen? Iets heeft 21 ogen maar ziet niets. Wat is het?"
Waarop Rachel antwoordde: "Die is gemakkelijk; een dobbelsteen." "Juist, jij lijkt me iets voor RAVENKLAUW!" Waarna Rachel blij opstond en naar mij toe liep om vervolgens naast Denny te gaan zitten die rechts van mij zat.

Na een paar namen gehoord te hebben was inmiddels Yvonne aan de beurt. De Sorteerhoed zei "Hmmm... Je bent op zich best wel moedig… Ik zou zeggen Griffoendor..." Yvonne die duidelijk oneens was met zijn keuze dacht wat anders. "Zwadderich hè? Daar vind ik je nou helemaal niet bij passen! Je zou eerder een type voor Griffoendor zijn..." Een beetje verward door wat de hoed Zwadderich zei, ging ik goed zitten. "Nou, als je het zeker weet...maar je moet weten dat het je eigen keus is!" Vervolgde de hoed waarna het schreeuwde: "ZWADDERICH!" Verbaasd door het feit dat Yvonne was ingedeeld bij Zwadderich keek ik naar het vlan-groepje. Die allemaal hun schouders ophaalden, omdat ze ook niet snapten wat er gebeurt was. De volgende die aan de beurt was, was Leona. Ze liep naar kruk, ging zitten en kreeg de hoed op haar hoofd. Vervolgens riep de hoed: "Griffoendor!" Opeens begon Zwadderich te lachen en ik keek. Opeens leek Yvonne niet meer dat op aardige meisje, dat een beetje agressief is, van het station en de trein. Ze leek al helemaal op een Zwadderaar qua gedrag. Desondanks liep Leona blij naar de tweeling en Percy die overigens naast hen zat en ging tussen de tweeling zitten. Percy gaf haar een schouderklopje en de tweeling verwelkomde haar bij Griffoendor.

Nadat het meisje dat vergeten was, Eline, was ingedeeld bij Huffelpuf, stond Perkamentus op. Hij zei: "Dat is dan ook weer geregeld! Nu wil ik jullie voorstellen aan onze nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten... Mevrouw Gibbson!" Mevrouw Gibbson was zo doof als maar kan, en zodra de tweeling dat wist, gaven ze elkaar een highfive. Na eindelijk van dat geschreeuw af te zijn, begon we met onze maaltijd die magisch op de tafel was verschenen. Ik vond het eten heel erg lekker, maar het eten thuis was beter. Maar dat zei ik maar niet. Na het eten liep ik samen met Denny en Lars en de rest van Ravenklauw naar onze leerlingenkamer wetende de tweeling achter te laten met Leona. Ik wist waar we naar toe moesten, de toren helemaal aan de westkant van de school. Na een kwartier lopen kwamen dan eindelijk aan bij de Ravenklauwtoren. Na een paar trappen omhoog te zijn gegaan, kwamen we aan bij de Grijze Dame. Waarna ze ons vroeg: "Het heeft zeventien vlakken, maar het vormt één rechthoek, wat is het?" Waarna onze klassenoudste, Rowena van der Lucht die vernoemd is naar de stichter van de afdeling door haar moeder die een oud-Ravenklauwer is, het antwoord gaf: "De Britse vlag." Vervolgens opende het schilderij en kon iedereen naar binnen. Uitgeput van die lange dag, ging ik meteen naar de jongensslaapvertrekken. Waar ik op mijn bed ging liggen en in slaap viel om kort daarna wakker te worden gemaakt door profesor Banning. "Er is iets met je zusje. Kom mee." Waarna ik snel achter het kleine mannetje aanliep.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.