Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » it all starts in the fifth year » hoofdstuk 3

it all starts in the fifth year

25 mei 2010 - 22:06

824

3

249



hoofdstuk 3

Aily werd langzaam wakker. Ze dacht na over wat ze had gedroomd, dat ze nieuwe vrienden had gemaakt en dat Ron volgens Hermelien haar wel zag zitten. Plotseling zat ze rechtop in bed. Dit had ze niet gedroomd, het was werkelijkheid. Vlug deed ze haar kleren aan rende door de leerlingenkamer op weg naar de toilet op de tweede verdieping.
Jenny zat al op haar te wachten. ‘He Aily, wat zie jij er goed uit om zes uur in de ochtend.’
Ja, ik heb je zoveel te vertellen Jenny. Eindelijk heb ik vrienden gemaakt, gister in de trein kwamen Harry, Ron en Hermelien bij me zitten.’ ‘Heb je nu EINDELIJK vrienden gemaakt, zei Jenny boos, en wat ben ik dan een spook waarmee je de tijd kunt verdrijven?’ Aily begreep dat ze het verkeerd had aangepakt. ‘Nee Jenny jij bent net zo goed een hele goede vriendin van mij, maar nu heb ik ook vrienden om mee te eten en lessen te volgen.’ ‘Nou als je er zo over denkt, dan heb je mij niet meer nodig neem ik aan?’ Ze vloog weg richting de wc en alles wat Aily riep was niet goed. ‘Heb veel plezier met je echte vrienden’ was het enige wat Jenny terug schreeuwde.
Aily liep bedroeft naar de uitgang van de toiletten, dit was niet hoe ze het bedoeld had. Jenny was nog steeds haar beste vriendin, ze wisten alles van elkaar. Ze wou haar niet kwijt. Maar misschien was ze vandaag wel in een slechte bui zoals ze die wel vaker had, ze bedacht zich dat ze morgen weer even langs zou gaan. Ze was zo in gedachten dat ze tegen iemand opbotste. Het was Draco Malfidus. ‘Zo Maurits, wat ben jij vroeg uit bed, ga je weer in je eentje naar de Griffoendortafel?’ Aily kroop ineen, ze had een hekel aan Malfidus en ze durfde niks tegen hem te doen. ‘Geef je geen antwoord, dat is niet erg aardig’. Malfidus haalde zijn toverstok te voorschijn en richte die op haar, ‘nou geef antwoord, ik zag gister wel dat je met die lui van Potter aan het praten was.’ ‘MALFIDUS blijf met je tengels van haar af’ schreeuwde Ron. Lanzaam liet hij zijn toverstok zakken en fluisterde ‘Als je daar vrienden mee bent geworden kun je beter met niemand vrienden zijn’. Daarna draaide hij zich om en liep verder naar de eetzaal. ‘Gaat alles goed?’ vroeg Ron. ‘Ja, ik ben alleen geschrokken. Kom laten we naar de eetzaal gaan ik sterf van de honger.’ Harry en Hermelien zaten al aan het ontbijt. ‘Wat zie jij bleek, heeft Ron je laten schrikken, vroeg Harry.
‘Nee het was die altijd vrolijke Malfidus’.
‘Ooh, dan weet ik wel genoeg.’
Aily zat fijn te kletsen met Ron toen Proffesor Anderling langs kwam met de roosters. ‘O nee eerste twee uur Zwamdrift’ kreunde Ron. Aily zag op haar eigen rooster dat ze dreuzelkunde had. Dit was een van haar favoriete vakken, wat maar weinig mensen begrepen. ‘Heb jij dreuzelkunde, vroeg Ron.
‘Ja, ik vind het een fantastisch vak, ik vind het allemaal zo interessant om te zien hoe dreuzels leven.’
‘Je kan wel bij mijn vader, die is ook al zo gek op dreuzels, maar daarna hebben we Gedaanteverwisseling, zal ik een plekje voor je vrij houden?’
‘Heel graag Ron, wat attent van je. Dan zie ik jullie bij Gedaanteverwisseling’, en Aily liep naar haar lokaal.
Voor de eerste keer vond ze dat de les ontzettend lang duren ze kon niet wachten totdat gedaanteverwisseling begon. Eindelijk konden ze de boeken opruimen en naar de volgende les gaan. Toen ze bij het lokaal aankwam zag ze dat ze als een van de laatste was. Ze hoopte dat Ron zich aan zijn woord had gehouden een plaatsje vrij voor haar had gehouden. Dat had hij inderdaad voor haar gedaan, opgelucht ging ze naast hem zitten. Wat proffesor Anderling had gezegd tijdens de les zou ze niet meer weten, het enige waar ze aan denken kon was Ron. Ook Ron lette niet op want toen Anderling hem iets vroeg zei hij dat hij ook van haar hield. De hele klas moest lachen, Ron kreeg door wat hij had gezegd en mompelde tegen Anderling, ‘Sorry proffesor, ik was aan het dagdromen.’ Anderling kon de humor er ook wel van zien maar zei wel dat hij nu maar moest oppassen met wat hij dagdroomde want anders zou hij over strafwerk dromen.
Aan het einde van de les riep ze Aily even bij haar. ‘Ik zie dat je nieuwe vrienden hebt gemaakt, Aily’.
‘Ja proffesor, ik heb het hier nog nooit zo leuk gevonden. Het enige probleem is dat Jenny niet meer met me praat. Ze denkt dat ik niet meer met haar wil omgaan nu ik ook andere vrienden heb’. Aily begon zachtjes te huilen.
‘Och meisje toch, Jenny draait wel weer bij, die moet ook even verwerken dat zij niet meer de enige vriend van je is.’
‘U hebt gelijk proffesor, ik zal morgen met haar praten.’


Reacties:


Moonzzz
Moonzzz zei op 20 juli 2010 - 12:10:
super leuk!!!


realMe
realMe zei op 26 mei 2010 - 19:35:
wauw
wat leuk
wil je het zeggen als je iets nieuws hebt?
snel verder he


SusieSimon
SusieSimon zei op 25 mei 2010 - 22:35:
Leuk! Haha, die Ron toch
Je zult jezelf maar zo voor schut zetten! Geloof me da's nie leuk (En ik kan het weten) Echt superleuk geschreven
Snel verder?
En melding?
xx