Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Unexpected Friendship » 24. Losing and earning points

Unexpected Friendship

31 mei 2010 - 12:25

782

1

352



24. Losing and earning points

Mateusz' P.O.V.

Net zoals vorig jaar letten veel mensen niet op. Terwijl professor Kist doorging met de les werkten Denny en ik het vlan verder uit. Het leek net of dat wij heel enthousiast mee deden aan de les, maar dat was dus niet zo. Helaas kon Lars ons niet meehelpen, want hij zat aan de andere kant van de klas naast Loesje, een Huffelpuffer. "Denny, vanavond wanneer de tweeling de ingrediënten heeft, kunnen we beginnen aan stap 3." "Hoe gingen we ook alweer mevrouw Norks uitschakelen?" "Nou eerst gaan we…" "Meneer Haex, meneer Daelders letten we op?" Vroeg professor Kist die opeens voor ons tafel zweefde. "Ja professor." Zeiden we tegelijkertijd. "Oké dan we gaan weer verder met de les."

Na de les gingen Denny, Lars en ik naar de grote zaal. Onderweg kwamen we de tweeling tegen. "Die Gibbson hoort echt niets." Zei Fred waarna George vervolgde: "Maar ze ziet echt í¡lles." "Want toen George en ik op wouden staan, draaide ze zich om en vroeg ze wat wij van plan waren." "En ze commandeerde ons om weer te gaan zitten anders kreeg Griffoendor 10 punten aftrek." "En omdat Sneep George, Leona en mij betrapt had, zijn we al 15 punten kwijt." "Dus gingen we weer zitten." "En daar komt nog bij dat Leona nog eens 5 punten is kwijt geraakt omdat ze net door Gibbson de les uit werd gezet met Yvonne." Zei Fred concluderend. Waarom doet Yvonne toch zo raar, zo zwadderichachtig? Dacht ik bij me zelf. "Misschien winnen we dit jaar wel de Afdelingsbeker." Zei Lars spottend. "Wij hebben vandaag al 25 punten verdient." Zei Denny glimlachend. "Oja we hebben Leona aangenomen als lid van het vlan." Zei Fred grinnikend. "Oja jullie moeten samen nablijven bij Sneep." Zei ik. "Jep, ze helpt ons mee vanavond." Antwoordde George. "Mateusz, vanavond zijn toch try-outs voor het zwerkbalteam van Ravenklauw." Vroeg Lars. "Ja, en die van Griffoendor ook." Zei Fred voordat ik iets kon zeggen, maar ik zei om toch antwoord te geven: "Klopt."

Inmiddels kwamen we aan in de grote zaal waar de meeste leerlingen al aan hun lunch waren begonnen. De tweeling ging aan de Griffoendor tafel zitten en gingen praten met Plank. Ik neem aan dat het ging over de zwerkbal try-outs waar ze niet naar toe konden. "Ik wil zoeker worden." Zei Denny hoopvol. "Nou ik wil wachter worden." Zei ik waarna Lars enthousiast zei: "En ik wil jager worden, punten maken." Terwijl we aan het dromen waren over onze zwerkbal-carrière waren we aan het eten. Plotseling kwam Hagrid naar ons toe en zei: "Mateusz, je zusje had een klein probleemje net. Thomas wou haar net betoveren, maar ik stak er een stokje voor." Zei Hagrid terwijl hij om zijn eigen grap aan het lachen was waarna wij ook begonnen te lachen. Toen we eenmaal klaar waren met lachen, ging Hagrid weg en gingen we verder met eten en fantaseren over zwerkbal. Maar waarom deed Thomas dat? Dacht ik waarna ik in de zaal rondkeek. Ik zag geen teken van Monika, maar ik zag Thomas wél. This means war! Ging er door mijn hoofd heen. Ik stond op. Lars en Denny keken raar op en vroegen me waar ik naar toe ging, maar ik zei niets.

Vorig jaar waren we beste vrienden, ik en Thomas. Maar toen... Deed hij iets onvergevelijks... Hij ruilde mij in voor Zwadderich. Om precies te zijn ruilde hij me in voor Ruben, Daan, Laurens, Lizette, Janine en Georgina. Eerst waren Lars, Denny, Thomas, George, Fred en ik beste vrienden, maar Thomas was ingedeeld bij Zwadderich, de tweeling bij Griffoendor en de rest bij Ravenklauw. En Thomas vervreemde zich van ons. Hij wou bij de 'Eksters', een groep Zwadderaars. En om bij die club te mogen moest je iets doen om hun vertrouwen te winnen. Hij... Hij had iets op school rond gebazuind. Namelijk dat Lars zijn eigen zusje had vermoord. Natuurlijk was dit niet waar, maar de hele school geloofde het en niemand kwam in de buurt van Lars behalve wij dan. Maar omdat we met Lars bleven omgaan, gingen ze ons dus ook mijden. Uiteindelijk hielp professor Anderling de leugen de wereld uit door Lars' achtjarige zusje, Anne, naar Zweinstein te laten komen. De groep heeft Thomas nooit kunnen vergeven. Inmiddels weet iedereen dus dat Anne leeft dus gaat iedereen weer normaal om met ons. Maar nu heeft hij weer iets gedaan. 'Ik kan dit niet zo maar voorbij laten gaan. Tijd voor actie!'

Aangekomen bij de Zwadderich tafel loop ik naar Thomas. "We moeten praten. NU!" Lars en Denny zien inmiddels wat er aan de hand is, halen de tweeling erbij en komen naast mij staan. Thomas en de Eksters staan op en...


Reacties:


xEmma
xEmma zei op 30 mei 2010 - 14:33:
Ik ben weer bij
Ik liep iets van tien hoofdstukken achter
(Computer is stuk, mobiel is leeg en de oplader is spontaan verdwenen = geen internet)
Ik ben benieuwd naar de volgende stukjes ^^
xx