Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Unexpected Friendship » 28. Vengeance, Quidditch & the Vlan(g)

Unexpected Friendship

19 sep 2011 - 20:09

983

6

651



28. Vengeance, Quidditch & the Vlan(g)

Dit hoofdstuk is geschreven door mij (Mateusz/Teysz) en het volgende hoofdstuk wordt geschreven door Yvonne (V0nneke). Het vervolg van hoofdstuk 24. Losing and earning points.

Mateusz' P.O.V.

...Thomas zei: "Waar wil je over praten? Over dat je zusje die miezerige trol als bodyguard heeft? Of over het feit dat jullie niet tegen een grapje kunnen." Er knapte iets in mij. "GRAPJE!?" BAM! Daar ging mijn vuist. Inmiddels waren Fred, Lars, George en Denny ook aangekomen bij de Zwadderich tafel. Thomas ging neer. Als iemand die bezeten was, bleef ik doorgaan met slaan. Gelukkig voor Thomas haalde de tweeling me van hem af. "Wow! Doe een beetje rustig aan." Zei George. "Spaar je krachten." Grapte Fred. "Lekker. Precies wat dat tuig verdient." Zei Lars boos. "Ik was nog niet klaar." Zei ik enerzijds gemaakt boos en anderzijds lachend.

Ondertussen waren wij alweer onderweg naar onze tafels tot dat Leona opeens riep: "Expeliarmus!" Ik keek om en Thomas was inmiddels alweer opgestaan, maar hij had geen toverstok meer vast. Die lag een paar meter achter hem. Toen viel het me op dat wij, daar bedoel ik mee het vlan-groepje (de Vlans) en de Eksters, de enige waren in de Grote Zaal. Er was geen leraar noch leerling te bekennen. Zelfs Xavier, waarmee Leona was binnengekomen, was weg. De grote deur was opeens gesloten en zelfs het geanimeerde plafond waar eerst de zon scheen, was veranderd in een regenbui met donder en bliksem. De Vlans stonden nu recht tegenover de Eksters. "Je dacht toch niet dat wij niets zouden doen? Of wel soms?" Zei Thomas spottend terwijl hij zijn staf weer oppakte en vervolgde. "Jullie gaan eraan!" Maar nog voordat het gevecht los barste, hoorden we opeens: "Expeliarmus!" Iedereen keek richting de grote deur waar professor Banning, professor Sneep en professor Anderling stonden. "En nu is het genoeg geweest." Zei professor Anderling. Waarna professor Sneep commandeerde dat de Eksters mee moesten. "Dit is nog niet afgelopen, Haex." Zei Thomas toen hij langs mij liep. "Mevrouw Stokbroeks, meneer en meneer Wezel, volg mij." Zei professor Anderling "Oh ow. Die is kwaad." Zei George. "Ik weet niet waar ik moet beginnen." Zei professor Banning waarna hij vervolgde: "Wat is er gebeurd dat het zo uit de hand is gelopen?" We legde uit aan professor Banning wat er vandaag gebeurt was en dat ik de verantwoordelijke was. "Dus daarom gingen we vechten." Concludeerde ik. "Oké, omdat je eerlijk bent geweest, zal ik maar 20 punten aftrekken." "Oké professor." Zeiden we alledrie. "Wacht eens even. Heb ik gezegd dat je mocht gaan?" Zei professor Banning waarna hij verder ging: "Nee, jullie mogen de Grote Zaal opruimen." "Wij ook?" Vroegen Denny en Lars verbaasd. "Ja, jullie ook."

Nadat wij eindelijk alles hadden opgeruimd en de afwas naar de huiselven hadden gebracht, konden we eindelijk terug naar onze afdelingskamer. Onderweg merkte Lars op dat ik een stukje miste van mijn gewaad. Waarop ik zei dat ik het wel zal laten maken. Inmiddels was het al half vijf. Dus rustte we een tijdje uit waarna we weer naar de Grote Zaal gingen. "Ik krijg pijn aan mijn voeten van al die trappen." Zeurde Denny. "Dan heb je pech, want er is geen andere manier om van onder naar boven te gaan of andersom." Zei Lars. Waarna ik zei: "Die is er wel degelijk." "Welke manier?" "Vorig jaar hadden de tweeling en ik een geheime gang ontdekt die loopt van de ingang bij Ravenklauw tot aan de Grote Zaal met toevallig een tussenstop in de buurt van de ingang van Griffoendor. Maar we hebben nog niet elke gang van die gang onderzocht. We hebben ook nog geen naam voor de gang, maar die komt nog wel." "Wat dacht je van 'Vlang'?" Zei Denny lachend. Waarna Lars spottend zei: "Erg origineel." Waarna wij alledrie lachend de Grote Zaal binnenliepen. Waarbij we afkeurende blikken kregen van de drie afdelingshoofden die ons eerder vandaag uit elkaar hadden gehaald.

Later die avond stonden we op het Zwerkbalveld. Griffoendor was net klaar met de try-outs dus was Ravenklauw aan de beurt. We schreven ons snel in waarna we mochten laten zien wat wij konden. Helaas werd Denny niet gekozen voor het team, maar hij was wel blij voor Lars, die Jager was geworden, en mij, de nieuwe wachter van het team. Lars en ik kregen een trainingsschema, wedstrijdsschema, Zwerkbaloutfit en dergelijke mee.

Daarna gingen wij naar de Rechterhal, een zijgangetje van de Vlang. Daar hadden we afgesproken met Fred, Leona en George. Eenmaal daar kwamen we hen tegen en besproken we wat er gebeurt was vandaag in de Grote Zaal en dat wat er gebeurt was tijdens het nablijven bij Sneep. "Het is ons gelukt. We hebben de ingrediënten." Zeiden Fred en George in koor. Waarna Leona vroeg: "Waar hebben wij die eigenlijk voor nodig?" Waarna ik haar vertelde: "Wij moeten eerst Mevrouw Norks uitschakelen. Daarna kunnen we pas achter Vilder aan." "Hoe wil je dan mevrouw Norks uitschakelen?" Zei Leona. Waarop Lars antwoordde: "Eerst leidden we Vilder af. Daarna lokken we die kat met een vis die wij dan vergiftigd hebben. En zodoende kan mevrouw Norks ons een paar dagen niet dwarsbomen..." "...En hebben wij vrijspel." Maakte George de zin af. "Moet je weer dure woorden gebruiken, Lars." Zei Leona lachend. "Maar oké, we moeten nu gaan voordat we weer moeten nablijven." Zei Fred. Daarna ging iedereen naar zijn eigen afdeling. Aangekomen op de slaapkamers, kleedde ik me om en ging direct slapen.

's Ochtends werd ik wakker door kabaal. Ik deed mijn gordijntjes open en zag dat Denny druk bezig was met zoeken. "Goeie morgen Denny, wat zoek je?" "Ook goeie morgen Mateusz, ik zoek mijn toverdrankenboek." Lars was inmiddels ook al wakker geworden van het kabaal. "Goeie morgen." Waarna we allebei Lars begroetten. "Kan ik helpen met..." Maar voordat Lars zijn zin af kon maken, riep Denny: "Gevonden!" We kleedden ons om en gingen naar de Grote Zaal ontbijten waarna we naar de kerkers gingen naar de les van Sneep, toverdranken. Maar zodra ik dat klaslokaal binnenwandelde, herinnerde ik me dat we les hadden samen met Zwadderich.


Reacties:

1 2

Sunrise
Sunrise zei op 1 juni 2010 - 19:48:
Leuk!
Ik ga het volgende hoofstuk lezen


realMe
realMe zei op 1 juni 2010 - 16:02:
leuk
lang
en snel verder nu
dit is heel leuk


Ezzlot
Ezzlot zei op 1 juni 2010 - 15:47:
Wezel ?
OMG ik wil meer


witch
witch zei op 1 juni 2010 - 15:35:

mooi geschreven, en lang!
ga je snel verder?


V0nneke
V0nneke zei op 1 juni 2010 - 13:52:
Hoe kan ik nou 's morgens vroeg les hebben van Sneep en jij ook? Splitst hij zich op of zo?