Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » There's nothing like Love {Voor onbepaalde tijd gepauzeerd} » 51. First trip to Hogsmeade

There's nothing like Love {Voor onbepaalde tijd gepauzeerd}

5 juni 2010 - 0:07

853

8

512



51. First trip to Hogsmeade

Fred's P.O.V.
"Sander rustig!" Lena probeerde de paniekerige eerstejaars gerust te stellen. "Dat opstel komt heus wel tevoorschijn. Wacht ik heb een idee!" Ze pakte haar toverstok uit haar zak. "Accio toverdrankopstel!" Binnen een paar seconden vloog het opstel haar hand in, waarna ze het aan Sander gaf.
"Dank je." Zei het jongentje, waarna hij ineens zijn armen om haar middel sloeg. Ze keek even geschokt, maar klopte de jongen toen zachtjes op zijn rug. Toen leek ze te beseffen dat ze in haar pyjama in de overvolle leerlingenkamer stond, waarna ze met een noodvaart naar boven sprintte, waarschijnlijk om zich klaar te maken voor een normale schooldag. Ik grinnikte en greep Hermeliens arm.
"Wil jij even naar boven lopen en tegen Lena zeggen dat ze gewone dreuzelkleren aan mag trekken?" Hermelien liep lachend naar boven. Ik merkte dat ze uitzonderlijk vrolijk was vandaag, en het duurde niet lang voor ik wist waarom dat zo was. Lena had het me de dag er voor verteld. Ron had Hermelien eindelijk mee uit gevraagd en ze zouden vandaag samen naar Zweinsveld gaan.

Lena's P.O.V.
Ik was net bezig met mijn schoolgewaad aantrekken, toen Hermelien grinnikend in de deuropening verscheen.
"Eh, Lena?" Ik liet een geïrriteerd geluidje horen. "Je weet toch dat het weekend is hè?" Ik draaide me met een ruk om. Dat was waar ook! Vandaag was zaterdag, en we hadden vandaag toestemming om naar Zweinsveld te gaan. Ik herinnerde me ineens wat Fred 's nachts in de leerlingenkamer had gezegd en ik draaide verrukt een rondje.
"Hermelien, hij heeft het eindelijk gezegd!" Ik zag haar verbaasd kijken.
"Wie heeft wat gezegd?" Hoorde ik Ginny's stem vanuit de deuropening.
"Fred! Hij heeft gezegd dat hij van me houdt!" Zei ik. Ik draaide opnieuw een rondje en greep mijn lievelings spijkerbroek en trui. Hermelien en Ginny keken grinnikend toe.
"Weet je, Harry heeft net ook tegen mij gezegd dat hij van me houdt." Zei Ginny, glimlachend bij de herinnering. Ik vloog haar blij om de hals, waarna we ons omdraaiden naar Hermelien.
"Nou, het wordt tijd dat Ron het ook tegen jou gaat zeggen." Zeiden we tegenlijk.
"We gaan vandaag pas voor het eerst uit!"
"Ja maar het is duidelijk dat Ron je al veel langer leuk vindt. Je wilt niet weten hoe vaak ik jouw naam heb moeten horen de afgelopen jaren!" Zei Ginny grijnzend. Hermelien werd rood, waarna we haar lachend omhelsden. Ik kon nog steeds niet geloven hoeveel mijn leven veranderd was de afgelopen paar dagen. Ik was van zielig nerdje, op een gewone school naar een heks met een ongeloofelijk lief vriendje en enorm goede vrienden en vriendinnen gegaan. En het voelde heerlijk! Met z'n drieën liepen we de trap af, waar de jongens al op ons stonden te wachten.
"Ik zie jullie straks om half twee op de afgesproken plek, goed?" Fluisterde Hermelien. Ginny en ik knikten.

Fred's P.O.V.
Ik zag de meiden met elkaar fluisteren en vroeg me af waar ze het precies over hadden. Ik keek naar Harry en Ron, maar die leken zich nergens zorgen over te maken. Ik zag dat Hermelien en Ginny even mijn kant op keken en trok mijn wenkbrauwen op. Plots had ik een vaag vermoeden dat ze het over mij hadden.
"Zullen we, dames?" Vroeg ik. Ze giechelden en ik pakte Lena's hand, terwijl Harry zijn arm om Ginny heen sloeg. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat Hermelien even twijfelde, maar toen toch ook Rons hand vastpakte. Ik grinnikte toen ik Rons oren rood zag worden. Zo liepen we de trappen af, een chagrijnige Vilder voorbij en richting Zweinsveld.

Zo gauw we in Zweinsveld aankwamen splitste de groep zich op. Ginny trok Harry mee naar Zacharius' Zoetwarenhuis. Hermelien en Ron liepen samen naar het Krijsende Krot en Lena trok me meteen mee naar mijn lievelingswinkel: Zonko's Fopmagazijn. We hadden het enorm naar onze zin bij Zonko's en voor ik het wist was het 1 uur.
"Fred, waar ligt De Drie Bezemstelen?"
"Aan het einde van de straat. Waarom?"
"Ik heb met Hermelien en Ginny afgesproken dat we elkaar daar om half twee zouden zien." Ik knikte en we liepen naar De Drie Bezemstelen, waar we voor iedereen alvast boterbier bestelden. Tien minuten later kwam de rest ook binnengelopen. Harry wilde net naar madame Rosmerta lopen, om nog meer boterbier te bestellen, toen de meiden ineens opstonden, met de mededeling dat ze samen nog even het dorp in zouden trekken en dat ze ons vanavond wel zouden zien. We keken ze even verbijsterd na, maar toen liep Harry toch naar de bar om nog drie boterbiertjes te bestellen.

Lena's P.O.V.
Ik merkte dat Hermelien nog vrolijker was dan die ochtend.
"Wow! Hermelien houd eens op met stuiteren, wil je?" Ze keek me alleen maar lachend aan en liep toen vrolijk verder. Plotseling wist ik wat er met haar aan de hand was en ik keek grinnikend naar Ginny. Ze lachte en we keken naar Hermelien.
"Hij heeft je gezoend, hè?" Een brede grijns kwam tevoorschijn en ze knikte.
"Niet te geloven! Eindelijk! Ron heeft me eindelijk gezoend!" Nog steeds lachend liepen we achter haar aan, terwijl zij vooruit liep naar een klein winkeltje, wat ergens in een steegje verborgen lag.


Reacties:

1 2

Rebella
Rebella zei op 30 aug 2011 - 20:41:
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
D


Rosie16
Rosie16 zei op 7 juni 2010 - 21:41:
Awhh.. Wat schattig ♥


Galadriwele
Galadriwele zei op 1 juni 2010 - 20:09:
Oeeh, ze zijn samen, zo lief (:
en nu: MEEEEEEEEER
Ik beveel het je (':


Ezzlot
Ezzlot zei op 1 juni 2010 - 19:42:
AH!
Hermelien heeft gezoend! AAAAH!
OMG ik ben verliefd geworden op jou verhaal


V0nneke
V0nneke zei op 1 juni 2010 - 19:34:
Wat liiiieeeef