Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon: The adventure of Red, Green, and Blue! » Hoofdstuk 2: A Second Pokémon!

Pokémon: The adventure of Red, Green, and Blue!

3 juni 2010 - 16:59

1006

1

270



Hoofdstuk 2: A Second Pokémon!

Red, Green en Blue kleedden zich aan, terwijl Charmander, Bulbasaur en Squirtle op één van de stapelbedden aan het spelen waren. ''Jongens, Ik heb een voorstel. We wouden altijd al rivalen worden, wat als we nou eens opsplitsen, en allemaal ons eigen pad gaan. We zoeken elkaar vaak op, en laten dan onze Pokémon zien. Geen zorgen, we maken veel contact. Minstens één keer peek zien we elkaar, Afgesproken?'' vroeg Blue.
''Oké..'' zei Green zacht, Green was de verlegen jongen van het stel.
''So Splitting Up It is!'' riep Red: ''Jongens, laten we nog even samen trainen. Ik wil vandaag trouwens een nieuwe Pokémon proberen te vangen, dus misschien komen we nog wel wat leuke Pokémon tegen!''
''Oké!'' riepen Green en Blue tegelijk, ze pakten hun spullen en liepen het center uit, naar Route 2. Ze wouden niet meteen naar Viridian Forest, een groot bos dat naar Pewter City leid. De Jongens liepen door Route 2, door de struiken zagen ze al een aantal wilde Pokémon, zoals Caterpie en Weedle. ''Kijk!'' riep Blue, en hij wees naar een kleine Pokémon met vleugels, die midden op het pad wat zat te lopen. Red greep naar zijn Pokédex, en richtte die op het wezen.

''Pidgey, de Vogel Pokémon. Pidgey vliegt samen met andere vliegende Pokémon over grote velden, om wat eten te zoeken. Soms eten ze zelfs Pokémon zoals Caterpie.'' zei Dexter.

''Oké, Zet hem op Squirtle!'' riep Blue terwijl er een Pokéball door de lucht vloog. Squirtle kwam in een uitgerustte Pose uit de bal, en was klaar voor het gevecht. ''Nu, Tackle!'' Squirtle nam een aanloop, en sprong in de lucht. Met een enorme snelheid raakte Squirtle de Pidgey goed, Pidgey was boos en wou een hevig gevecht uitvoeren. Pidgey kwam snel op Squirtle af, Blue wist niet wat te doen. ''Dat is een Peck aanval, Blue. Kijk goed uit, dat kan pijndoen!'' riep Green, helpend. ''Squirtle.. Uhhm.. Verstop Je In je schild!'' riep Blue, Squirtle's armen, benen, staart en hoofd verdwenen in het schild. Pidgey begon met een scherpe snavel op het schild te pikken, maar dat deed Squirtle niks, dat had Blue goed bedacht. ''Je bent hier goed in, Blue!'' riep Red.
''Oké, Squirtle. Bubble!'' riep Blue, die helemaal in het gevecht zat. Squirtle kwam er weer uit, en schoot een paar grote bubbels naar Pidgey. Pidgey was niet bang, en kwam recht op de bubbels af, terwijl zijn armen begonnen te gloeien. ''Snel, Squirtle. Tackle! Maar verstop Je wel in je schild, zodat die aanval geen effect heeft!'' riep Blue, Squirtle deed braaf wat er van zich verwacht werd, en deed het zonder fouten. Pidgey's Wing Attack had geen nut meer, maar Squirtle had wel wat schade opgelopen, net als Pidgey zelf. Beide Pokémon leken behoorlijk uitgeput, en konden beide amper nog een aanval uitvoeren. Blue greep een Pokéball uit zijn tas, en gooide die op de Pidgey. De Pokéball ging open, en Pidgey zat erin, de Pokéball begon te schudden. ''.. Heb Ik hem gevangen?'' Vroeg Blue zenuwachtig,
''Nee, nu komt het moment waar het gevecht belangrijk is. De Pidgey vecht om uit de Pokéball te komen, als hij genoeg schade heeft opgelopen lukt dat moeilijk, maar soms kan een Pokémon eruit komen.'' vertelde Green.
''Go, go, go, Pokéball!'' riep Red met een grappige, brede lach. De Pokéball bleef schudden, tot ineens er een knopje begon te branden, en het geschud was gestopt. ''Blue.. Je hebt hem!'' riep Green opgewonden.
''Geweldig, goed gedaan!'' riep Red,
''Bedankt Jongens!'' riep Blue, die naar de Pokéball rende. Hij pakte hem op, en keek erna. ''Geweldig.. Ik heb een Pidgey! Dus.. Red.. laten we een Pokémongevecht houden! Pidgey tegen Charmander, wat denk je ervan?''
''O.. Je gaat eraan makker!'' riep Red: ''Maar eerst naar het Pokémoncenter, Pidgey weer beter maken. Ik wil het wel eerlijk houden, voordat ik je inmaak!'' De drie Jongens liepen naar het Pokémoncenter, ze deden dat snel en waren daarna snel weer terug gekomen naar Route 2, Green besloot scheidsrechter te zijn. Red en Blue stonden tegen over elkaar, en hadden een Pokéball in hun hand, het gevecht kon beginnen..

''Oké, Het wordt een één op één gevecht, beide Trainers mogen geen Items gebruiken, en al die andere shit enzo, Zet hem gewoon op!'' riep Green, het waren zijn vrienden, waarom saai doen? Red gooide als eerste een bal in de lucht, en riep: ''Go, Charmander!''
''Zet hem op, Pidgey!'' riep Blue vlakdaarna, Pidgey kwam uit de bal, en stond tegenover Charmander. ''Aan jouw de eer!'' riep Red.
''Je eerste fout van vandaag, dude. Pidgey, Sand Attack!'' riep Blue, Pidgey vloog vlak boven de grond, en begon te flapperren met zijn vleugels. Het hele veld was veranderd In een grote wolk zand. ''Charmander, Ember!'' Charmander sloot zijn ogen, en spuurde een paar kleine vuurballen recht vooruit. Ookal kon Charmander niets zien, Pidgey werd toch geraakt, maar kon nog verder vechten. ''Pidgey, Wing attack!'' riep Blue, Pidgey kwam op Charmander af, terwijl zijn vleugels begonnen te gloeien. Charmander werd hard geraakt, en viel even op de grond, ondertussen was de wolk zand verdwenen. ''Oké, Pidgey. Maak het af met Peck!'' Pidgey kwam weer op Charmander af, maar ineens stond Charmander op, zomaar uit het niets. ''Mooi, Charmander. Ember!'' riep Red, Charmander deed van superdichtbij een Ember aanval, missen kon gewoon niet meer, Pidgey werd extra hard geraakt en viel op de grond als een veer. ''Pidgey kan niet meer verder vechten, Charmander en Red winnen!'' riep Green, Charmander kwam lachend op Red af, en besprong hem. Ze waren beiden erg blij, Red en Blue kwamen naar elkaar toe, en gaven elkaar een sportieve handdruk. ''Het wordt al laat, Ik neem voor dat we hier opsplitsen.. Ik zie jullie snel weer, een paar dagen en we zien elkaar weer.'' zei Blue, Green kon er niet meer tegen, en riep: ''Groepsknuffel!'' de drie vlogen elkaar in de armen, Bulbasaur en Squirtle kwamen uit zich zelf uit de bal, en deed mee. Zelfs Pidgey zat er helemaal in, Iedereen nam afscheid. En zo gingen de kinderen verder, alleen, maar ze zouden elkaar snel weer tegenkomen. Gelukkig wel, hopelijk gebeurde dat snel..


Reacties:


Soragek
Soragek zei op 3 juni 2010 - 17:10:
hij is echt gaaf geworden

...

heb er geen woorden voor