Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon: The adventure of Red, Green, and Blue! » Hoofdstuk 5: A Pewter Adventure! (Part 1)

Pokémon: The adventure of Red, Green, and Blue!

4 juni 2010 - 20:22

774

2

158



Hoofdstuk 5: A Pewter Adventure! (Part 1)

Green zat te vissen, in een meer dat vlak voor Pewter City lag. Hij zat al een uur op zijn luie kont, geduldig naar het water te kijken. Niets, zelfs geen Magikarp. Bulbasaur lag naast hem op het gras, met zijn ogen dicht. Green had niet door dat hij bespied werd.. Er stond een man achter hem, en kwam steeds dichterbij. ''Hallooo!'' zei de man Ineens, op een raare manier.
''Wie ben jij?'' vroeg Green, nadat hij zich omdraaide.
''Ik ben de gast die je een mega-goede aanbieding gaat.. aanbieden! Deze mooie Pokémon, enorm sterk, enorm snel!'' riep de man: ''Maar honderd Pokédollar, en deze krachtige water Pokémon is voor jouw. Je mept zo alle gyms voorbij, laat staan de Elite four!'' hij haalde een kleine kom tevoorschijn, vol met water en een Pokémon in het midden. Het was een rode vis, met een lege blik staarde het vooruit zonder verder iets te doen. ''Een groffe schending van zakgeld, maar who cares? Ik doe het!'' riep Green, zonder na te denken dat het een val kon zijn. ''Mooi, mooi!'' riep de man. Hij deed de Pokémon in een Pokéball, en kreeg wat geld van Green. ''Magi, Magikarp!'' riep Magikarp vlak voordat de Pokémon hem opzoog. Bulbasaur werd wakker van hun gesprek, maar voordat Bulbasuar kon zien wat er aan de hand was was de man al verdwenen. ''Oké, dan.. kom op Bulbasaur, tijd om Pewter City eens wat te onderzoeken. Misschien zijn er wel activiteiten te doen, kom op!'' riep Green, hij liep weg en Bulbasaur kwam achter hem aan.


In de stad was het erg druk, vooral in het centrum. Terwijl Green samen met Green door wat mensen heenliep, hoorde hij een geluid. Er klonken een paar schoten, Ineens bukte Iedereen, door de schok bukte Green zelf ook. Er stond een man, totaal in het zwart op een podium. ''Dit Is een overval, alle zeldzame Pokémon graag In deze doos stoppen!'' riep de man: ''We zijn Team Rocket, Jullie doen alles wat we doen, Or we'll blow you to the moon, and then farther!''
''Jij kan ons niets aandoen!'' riep een brutale man Ineens,
''Oh nee? Letop!'' riep de Team Rocket Grunt. Ineens klonk er een grote knal, verderop lagen een aantal mensen op de grond, er was een kleine bom afgegaan. Er waren geen doden, maar wel gewonden. Green was bang, maar moest wat doen. Tot zijn eigen verbazing stond Green op, en riep: ''Genoeg, houd op of Ik Hak jullie koppen eraf!''
''Haha, Jij? Een klein Joch?'' riep de Team Rocket Grunt, die haast stikte in zijn eigen lach. ''Nu, Bulbasaur. Vine Whip op die doos!'' riep Green, Bulbasaur knalde de doos, waar de grunt op stond om groter te lijken, de lucht in. De grunt struikelde en viel op de grond. Hij stond op, en keek erg boos. Hij haalde een Pokéball tevoor schijn, en wierp die in de lucht. Er kwam een een Pokémon uit, Green haalde zijn Pokédex tevoorschijn.

''Growlithe, de vuur Pokémon. Growlithe zijn vaak te vinden in plekken waar hoog gras groeit. Ze verstoppen zich en stelen soms van mensen, gewoon voor de lol.'' zei Dexter.

''Danku, Dexter. I'll show you!'' riep Green.
''Dat dacht je..'' zei de Grunt zacht: ''Growlithe, Ember!'' Growilthe opende zijn bek, en schoot een aantal krachtige vuurballen naar Bulbasaur. ''Ontwijk, Bulbasaur!'' riep Green snel, Bulbasaur kon nog net weg duiken.
''Wacht, Ik ben een Grunt, waarom eerlijk spelen.'' zei de Grunt zacht in zichzelf, hij haalde nog een Pokéball tevoorschijn, en gooide die in de lucht. Er kwam nog een Pokémon uit, het was een Poliwag, een Pokémon die Green al kende. Ineens waren er twee bekende stemmen te horen, Uit het niets verschenen Red en Blue, om Green te helpen. Naast Red stonden Charmander en Pikachu, en naast Blue Squirtle en Pidgey. ''Oprotten, nu!'' riep Red tegen de grunt, op een eigenwijze manier. ''Inderdaad, 5 tegen 2, hopeloos Team Rocket Tuig, Vlieg met Jullie Rocket naar Pluto!'' riep Blue.
''Hmm.. Ik pas, Weg wezen hier!'' riep de Grunt, en hij rende weg, gevolgd door zijn Pokémon. Iedereen was opgelucht, het was voorbij. Op dat moment kwamen er een aantal politie wagens aan, en een ambulance. Alle gewonde Mensen werden geholpen, en er kwam een Politieagent op de Jongens af. ''Bedankt, we hebben alles gehoord. Volgende keer niet zo roekeloos zijn, die mensen zijn gevaarlijk. Jullie zijn goede Pokémon Trainers, hier hebben Jullie drie vrijkaarten voor het Pewter City Museum,'' zei de vrouw, en ze gaf de kinderen een kaartje. De kinderen waren weer samen, maar voor hoelang? Daar dachten ze niet over na, ze gingen samen naar het Pokémoncenter om bij te praten over nieuwe Pokémon en wat ze hadden meegemaakt.


Reacties:


Soragek
Soragek zei op 4 juni 2010 - 22:22:
COOL!!! snel verder!!!
ik blijf ze leuk vinden


pikafan10
pikafan10 zei op 4 juni 2010 - 20:30:
hij was spannend
ik tegen Sanne zeggen dat ze hem ook moet lezen