Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 44: Het sluiten van een geestige alliantie!

Pokemon: New Legend

13 juni 2010 - 16:46

1394

0

224



Episode 44: Het sluiten van een geestige alliantie!

Met een flinke vaart fietste Andrew dwars door Lavender Town. Ondanks dat Team Rocket zich schuil hield in het grote dorp was het die avond toch redelijk druk. Gelukkig waren niet al te veel mensen onder de indruk van de gebeurtenissen hier de laatste tijd. Door de massa vielen Andrew en zijn fiets niet zo op. Voor de zekerheid besloot Andrew niet te gehaast te fietsen, anders zou hij misschien als nog door de mand vallen. De Lavender Tower, waar de Ghost-Pokémon zich schuil zouden houden volgens Sabrina. Andrews hart begon te kloppen. Hij had al vaker verhalen over Ghost-Pokémon gehoord. Ver voor Andrew op reis ging vertelde Bart hem altijd enge verhalen over Gengar die de dromen van kinderen op at. Hij was inmiddels vlak bij de Lavender Tower, dat wil zeggen op het grote plein voor de Lavender Tower. Hierdoor besloot hij zijn fiets tegen de zijkant van een winkeltje te parkeren en opslot te doen. De sleutels van de fiets deed hij in zijn broekzak. Het was op het plein even druk als in het dorp. Het stond er vol met gedenkstenen. Andrew had echter weinig oog hiervoor en liep in een vlot tempo richting de Lavender Tower. Toen hij vlak voor de Lavender Tower stond versnelde hij zijn pas en glipte de toren zonder deur binnen. Hij hoorde een doffe klap achter zich. Andrew keek om, maar zag ineens dat een houten deur, die er van tevoren echt niet stond, de weg versperde naar het plein. Nieuwsgierig als hij was probeerde Andrew de deur te openen.
Ahhh, koud! riep hij en snel haalde hij zijn hand van de deurknop af. Een eng geluid waaide door de kamer die bezaaid was met oud meubilair en gebroken planken in de vloer. Andrew rilde even, maar stapte toch de kamer binnen. Het was er donker. Het enige licht kwam door de kieren van de gesloten deur.
Het is te donker, zei Andrew. Charmeleon, ik kies jou! Andrew opende Charmeleons Poké Ball zonder de bal te werpen. Een fel wit licht, dat extra fel leek door het gebrek aan licht in de omgeving, veranderde in Andrews vuur-Pokémon. De vlam op zijn staart zorgde al voor behoorlijk wat licht.
Kom Charmeleon, het is tijd dat we de boel wat verkennen. Opnieuw was er een eng geluid en Charmeleon begon ergens naar toe te lopen.
Hé Charmeleon, blijf hier! zei Andrew en hij begon achter Charmeleon aan te lopen. De Pokémon vond een trap. Je wilt hem beklimmen?
Charmeleon knikte.
Is goed, zei Andrew. Misschien kunnen we dan wat Ghost-Pokémon vinden om tegen Team Rocket te vechten.
Samen liepen de twee de trap op. De planken kraakten onder hun voeten, maar verder haalden ze de eerste verdieping zonder problemen. Deze etage had ramen en dus was het al iets lichter in de kamer. Eenmaal op de eerste etage begon het enge geluid weer, maar dit keer klonk het dichterbij en het klonk als gelach. Andrew werd nu echt zenuwachtig, net als Charmeleon. De twee bleven dicht bijelkaar en keken goed rond.
Wraaahhhh! klonk het ineens.
Twee doorzichtige wezens lieten zich ineens zien, Charmeleon en Andrew schrokken en vielen bijna van de trap af. Charmeleon vuurde uit instinct een Flamethrower af op een van de belagers. De twee Pokémon begonnen te lachen.
Zijn dat Ghost-Pokémon?
Gastly, de Gas Pokémon. Over het algemeen is Gastly onzichtbaar. Zijn lichaam heeft geen vaste vorm en bestaat uit gas.
Haunter, de Gas Pokémon en de geëvolueerde vorm van Gastly, Zijn tong is van gas en als hij zijn vijand likt begint deze helemaal te trillen totdat hij flauw valt. Als het echt pikdonker is wacht Haunter rustig tot zijn volgende slachtoffer in de buurt komt.

Charmeleon, Flamethrower! zei Andrew terwijl hij zijn Pokédex opborg in zijn achterzak. Charmander vuurde een grote vuurkolom op Haunter af, die stevig terugdeinsde.
Metal Claw! zei Andrew. Charmeleon sloeg met een metalen klauw in op Gastly.
En Iron Tail! riep Andrew weer en met een zwiep met zijn staart haalde Charmeleon beide Pokémon neer.
Hahahaha! een galmende stem lachte op een hele enge manier. Een derde Ghost-Pokémon liet zich zien. Deze zag een stuk groter en completer uit dan Haunter. Het was een Gengar.
Gengar, de schaduw-Pokémon.Tijdens volle maan houdt hij er van om de schaduw van mensen te imiteren en ze zo de stuipen op het lijf te jagen. Hij onttrekt zijn warmte aan de omgeving, dus als je plotseling een koude rilling over je rug voelt lopen dan kan het zijn dat er een Gengar in je buurt is.
Dat was een indrukwekkend gevecht, zei Gengar.
Je praat? vroeg Andrew.
Ja, jij toch ook? antwoorde Gengar hem.
Ja, maar ik ben geen Pokémon,
Kan worden geregeld, zei Gengar dreigend.
Nee, nee, okee, ik snap het, stamelde Andrew en hij deed een stapje achteruit. Maar wat wil je?
Jij komt de Lavender Tower binnen, zei Gengar, Je bent hier met een reden.
Hoe weet jij dat,
Deze toren is een spookhuis, niemand komt hier vrijwillig. Nou zeg op, wat wil je.
Ik wil je vragen of je ons wil helpen, zei Andrew voorzichtig.
Waarmee? vroeg Gengar.
Het is Mew, zei Andrew. Mew is gevangen door Team Rocket.
En wat moet ik met Mew, zei Gengar. Het is een Psychic-Pokémon en daar heb ik een hekel aan.
Waarom? zei Andrew.
Ze zijn arrogant, denken dat ze alles kunnen. Bovendien denkt Mew hier vaak ongevraagd te kunnen logeren.
Vind je het gek dat Mew jullie het niet vraagt. Jullie zijn het langste van de tijd onzichtbaar. Daarbij, Team Rocket gebruikt ook Psychic-Pokémon, daarom kunnen we ze niet verslaan.
Genoeg! zei Gengar. Als je wil dat ik die Psychic-Pokémon versla, moet je eerst mij verslaan in een Pokémon gevecht. Je hebt Gastly en Haunter al verslagen, dus mag je drie Pokémon gebruiken tegen mij.
Goed, zei Andrew. Charmeleon, Flamethrower!
Charmeleon vuurde een Flamethrower af, maar Gengar verdween in het niets. Charmeleon keek goed om zich heen. Ineens kwam Gengar weer te voorschijn en begon een vreemde spiraal te lanceren naar Charmeleon. Charmeleon dommelde langzaam in.
Dat is Hypnosis! zei Andrew. Wat een vuile truc! Charmeleon, wakker worden!
Psywave! riep Gengar en hij zorgde voor vreemde onzichtbare golven die Charmeleon beschadigden.
Shadow Ball! riep Gengar en een donkere bal werd gecreëerd tussen zijn handen, die werd gelanceerd op de slapende Charmeleon. De bal raakte Charmeleon en ontplofte. Charmeleon was uitgeschakeld.
Charmeleon, keer terug! zei Andrew.
Nog twee Pokémon.
Mankey! riep Andrew en Mankey kwam uit zijn Poké Ball. Mankey, Leer!
Mankey begon boos te kijken richting Gengar die toch wel een beetje schrok van Mankey.
Psywave! riep Gengar en met een paar golven schakelde Gengar Mankey uit.
Nu al? riep Andrew.
Nog één Pokémon, zei Gengar. Gaat snel, hè?
Het is nog niet afgelopen. Poliwag, nu!
Poliwag kwam uit zijn Poké Ball.
Weer zon zwakke Pokémon. Shadow Ball! riep Gengar en een Shadow Ball werd gecreeerd tussen Gengars handen.
Poliwag, ontwijk! riep Andrew en Poliwag ontweek handig de Shadow Ball.
Wel, hij is snel! zei Gengar.
Daarom heb ik hem gevangen, zei Andrew die even terugdacht aan hoe hij de snelle Poliwag ving.
Hypnosis! zei Gengar en hij begon een spiraal uit te zenden.
Net wat ik dacht! Poliwag, Hypnosis! zei Andrew en Poliwags buik begon te draaien. De twee spiraalvormige stralen botsten tegen elkaar, totdat de stralen wegvaagden.
En sterk ook! zei Gengar en hij verdween weer uit het niets.
Wat laf! zei Andrew. Kijk goed om je heen, Poliwag!
Ineens dook Gengar weer op. Poliwag schrok en schoot uit reflex een Ice Beam.
Ice Beam! riep Andrew, Jij hebt Ice Beam geleerd! Dat is een sterke aanval.
Maar je wint niet! riep Gengar en hij schoot weer een Shadow Ball op Poliwag af.
Zend het terug met Ice Beam!
Poliwag vuurde een Ice Beam af en de druk van de aanval stuurde de Shadow Ball retour afzender. Gengar werd geraakt door zijn eigen aanval.
Ice Beam, nog eens! riep Andrew en Poliwag schoot een Ice Beam op Gengar af, die zich weer oploste, maar dit keer raakte Poliwag Gengar. Gengar was blijkbaar niet ongenaakbaar, wanneer hij verdween.Een deel van Gengar was bevrozen en door het ijs kon Gengar makkelijker worden opgespoord.
BubbleBeam, Poliwag! riep Andrew en Poliwag lanceerde een BubbleBeam op Gengar die zich weer liet zien en er stevig van langs kreeg.
En nu, Water Gun! Poliwag spoot water in het gezicht van Gengar op hoge druk. Gengar werd tegen de muur geworpen door de Water Gun. Hij was uitgeschakeld.
Hahaha! lachte Gengar.
Jij herstelt snel! zei Andrew.
Je hebt gewonnen, zei Gengar Andrews opmerking negerend. Wij gaan met je mee. Je bent onze trainer tot Mew bevrijd is.
Is goed, wees onzichtbaar, we gaan.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.