Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Padfoot » Deel 1 ~ Last Morning at home

Padfoot

26 dec 2008 - 22:56

772

1

309



Deel 1 ~ Last Morning at home

Het Was Morgen en je lag sloom in je Bed. De zon prikkelde in je gezicht. het moest al ochtend zijn, je keek op je horloge dat op het nachtkastje naast je bed stond. Het Was net 8 uur geweest, nogmaal zou je gewoon tot tienen in je bed liggen maar vandaag niet, vandaag zou je eindelijk weg mogen bij je ouders, weg van de dictatuur waar je je al jaren aan ergerde. je trok je Rode dekens van je af, de rode dekens die eigenlijk verboden waren, ze werden terwijl je weg was vast verbrand ofzo, of je jongere broertje zou ze lekker gaan verscheuren. De Rode dekens waren van gryfoendor, De gehaatte afdeling binnen jouw familie. Jouw familie haatte Gryfoendor, ondat jouw familie van zuiver bloed was, en trouw aan zalzadar zwadderich. Gryfoendor werd als de vijand gezien, en dat was prisies de reden dat je deze sprij had. Je ouders hadden je altijd geprobeerd in te prenten dat Gryfoendor slecht was, Dreuzels slecht waren, dat de wereld alleen moest bestaan uit het zuivere Ras van tovenaars. Het wereldje dat jij haatte.. Je wist niet pricies waarom maar je hebt er je hele leven al een hekel aan gehad, al zo lang als je je kon herrineren. En vandaag was de dag dat je uit dit rot wereldje weg mocht, Weg van al die stomme bull shit over "toujours Pur" et cetera ..
Je trok alvast je gewaad aan, je had geen zin je later aan te kleden in de trein naar zweinstein. je liep naar Beneden, alleen jullie huiself was in de woon kamer. Knijster, jullie huis elf, heeft je ook nooit gemogen, Hij vond je ondankbaar. Dat vond trouwens iedereen maar knijster schold je ook daad werkelijk ALTIJD uit, op zijn manier dan. "daar heb je de meester die nooit goed doet, wat moet de jonge meester nou zo vroeg in de morgen in de woonkamer. normaal blijft je jonge meester asosociaal op zijn kamer met de afschuwlijke spullen zitten. Meester is niet goed bij zijn hoofd ligt vast daaraan.." dat was knijster manier om je te begroeten... "he, knijster, wees blij ik ga weg, naar zweistijn,," "Wat een schorem laat men daar toe.." "doe eens wat beleefder! en aangezien je vanmiddag van me afbent kan je nu wel wat te eten voor me maken" Knijster liep zachtjes mopperend lang je heen zonder naar je te kijken naar de keuken..
Je hoorde je broertje, regulus, de Trap al afkomen. Fijn, dat betekent, meer fijne begroetingen... En gelijk kreeg je al bijna meteen. "Hè broer, wat doe jij nou, je verpest mijn ochtend, kun je niet op je kamer blijven." "Ook gezeliig jou weer te zien" Je gaf je broer een vuile blik, hij reageerde nauwlijks, hij bleef je chagerijnig aan kijken. Knijster Kwam aanlopen met een dienblad met een bord met Toast, Thee, Een appel in stukjes en een beschuitje met suiker. "voor de uitbuitende, gelukkig bijna weggaande meester." "Jij eet er eerst van, knijster." "waarom zou knijster?" "Weet ik veel wat jij erin stopt" Knijster keek je ondankbaar aan. Regulus mengde zich natuurlijk weer in het gesprek, hij mocht knijster namelijk wel. "Jeez, Je mag hem best wel vertrouwen, Hij is onze huiself, hij is eeuwig trouw, hij zou je toch niet vergiftigen." "Bemoei je er niet mee, Jij zou het toch niet schelen als hij me zou vergiftigen." Gelukkig hield je broer nu je mond, En knijster proefde al het eten, Nu at jij de rest op. Het wat goed, Dat moest je toegeven, maar je had geen zin om ook maar iemand in dit huis een compliment te geven. Je liep naar het raam van het huis, en je keek neer op een perfect tuintje, Bijgehouden door knijster en je moeder, die ook eens uit bed moet komen. Het was nu net kwart voor tien geweest, de zon stond al hoog. Jullie moesten om half 12 uiterlijk weg als je met het dreuzel vervoer naar het station wou komen. maar waarscheinlijk lukte dat niet i.v.m. Last minute preken van je ouders en gingen jullie verscheinselen. Je moeder kwam naar beneden, op de voet gevolgt door je vader. Je moeder was een afschuwlijk net mens, ze hield van regeltjes en natuurlijk bloedzuiverheid. Je vader was ook net, Hij was enorm lang, respect afdwingend(Maar dat gaf je hem niet..) en werkte bij het ministerie. Je moeder liep al redelijk boos op je af. "Sta daar niet zo sloom, heb je je koffer al klaar?" "begin van de vakantie al.." Je moeder was een beetje uit het veld geslagen omdat je meteen op de manier rechtop stond, dat ze mocht..


Reacties:


KolaLollie
KolaLollie zei op 4 april 2009 - 17:42:
kun je verder schrijven? het is echt leuk!