Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » A new day, a new dawn [Twilight] » wie kiest de beste DVD ?

A new day, a new dawn [Twilight]

21 juli 2010 - 12:57

914

0

298



wie kiest de beste DVD ?

Emily zuchtte met een glimlach. ‘Ik moet dringend een nieuwe, grotere voorraadkast gaan halen. Ik snap niet hoe jullie dat er allemaal in kunnen proppen.’
‘Hey, we zijn weerwolven, wat had je verwacht. Vampieren die niets eten.’ Jared grapte weer, maar keek nog met een strak gezicht naar Bella die haar schouders op haalde en pakte een wafel.
Het was waar, ik was verward. Ik was hopeloos, hopeloos verdwaald tussen m’n familie en degene die ik het liefste rond me heb. Paul.
Het brak m’n hart als ik over hem praatte, maar het deed tegelijk ook goed. Hij was ingeprent, daar viel niets meer aan te doen. Ik was gewoon hopeloos verliefd en dat kon ik afleren.
Het zou zoiets worden als een verslaafde die naar een afkickcentrum moest.
Ik zuchtte. ‘Ja, ik ben een beetje verward en hopeloos ook eigenlijk.’ Ze keek me aan met weer die vragende blik in haar ogen.
Ik moest het haar maar vertellen, ze was tenslotte familie. Ik haalde diep adem. ‘Het zit zo. Paul is ingeprent met een meisje van z’n klas. Klara. Ze is heel leuk en ik vind haar ook heel tof. Maar toch, als ik bij Paul ben voel ik me zo op m’n gemak en hij stelt me altijd gerust. Ik wilde niet meer dan vrienden zijn met hem en misschien is het nu m’n eigen fout.’ Ik ademde weer. Het was gemakkelijker om alles in één teug te zeggen, dan had je geen kans meer om af te wijken van het onderwerp of om vragen te beantwoorden. Em knikte begrijpend.
Op dat moment kwam Sam binnen. Misschien had hij wel alles gehoord. Maakte mij niet uit, hij was ook familie. Hij glimlachte en ik ook.
Ik zuchtte en wenste ze een goede nacht. Toen ik onder de dekens lag verbaasde me het hoe snel ik soms in slaap kon vallen ondanks mijn mijmeringen.
Toen ik de volgende morgen opstond voelde mijn hoofd licht ondanks alle zorgen en vragen van gisteren. Ik keek om me heen en zag een tas dampende chocolademelk staan, die was nog van gisterenavond. Hielp Em haar beroemde chocolademelk dan echt zo goed dat ze m’n gepieker staakte. Ik glimlachte en ging me omkleden.
In m’n ogen wrijvend liep ik de trap af naar de keuken waar Emily en Sam al aan de keukentafel zaten. De tafel was afgeladen met heerlijke dingen zoals geroosterd Toast, melk, fruitsap, chocopasta, kaas, wafels, muffins, ontbijtgranen in alle soorten en maten. Het water liep me al in de mond. ‘Verwacht je een leger van weerwolven Em?’ Ze lachte. ‘Zo goed als de hele roedel heeft zich gemeld voor het ontbijt. Dus ik kon maar beter voorbereid zijn niet?’ Ik knikte lachend. En inderdaad na een paar minuten verscheen Jared, gevolgd door Quil, Jacob en Embry. Leah kwam later.
Er werd gelachen en gepraat tijdens het één uur durende ontbijt. Toen alles op was ging iedereen in de zetels in het salon zitten. Het zag er naar uit dat het een heerlijke luie dag ging zijn. Zonder plots binnenstormende nieuwtjes of zo. Gewoon heerlijk in de bank liggen met je vrienden en familie. Dat was toch het beste wat er bestond. Er werd een Dvd opgezet. Natuurlijk werd het een horrorfilm. Jared had voor de ironie gekozen voor Vampires at night.
Iedereen lachte zich plat bij de slecht afgewerkte details en de hoeveelheid bloed die werd verspild, nada tot noppes.
‘Oké, ik geloof dat we het er over eens zijn dat Jared nooit meer een film mag kiezen, bah zo slecht.’
Ik was teleurgesteld. ‘pf, wat een domme film, konden we niet iets meer spannends nemen ofzo?’
‘Goed, morgen mag jij de film kiezen.’ Jared keek een beetje beledigend. ‘Het was een klassieker.’
‘Een slechte klassieker.’ De zakken popcorn lagen allemaal in een rommelige stapel achter de grote zetel en op het salontafeltje stonden lege flessen cola.
‘Heb je niet nog een film? Het is pas half 11, dat is puppy slaaptijd.’ Er werd gelachen, maar Seth keek hem met een norse blik aan. ‘Ik ga echt niet slapen.’ Hij vouwde z’n armen nors over elkaar en staarde koppig naar de Tv, waar de aftiteling van de film was begonnen.
‘Seth mag nog wel blijven.’ Emily kwam de living binnen met een stapel nieuwe flessen cola en zakken popcorn en chips.’ Seth ontspande zich weer en glimlachte.
‘Goed, Lien kies dan maar een film.’ Ik liep naar de Tv kast en zocht de perfecte horror film. Zocht vijf minuten en vond hem. Ik liet ze in spanning wachten en uiteindelijk begon de film.
‘Nightmare on elm street.’
Er werd goedkeurend geknikt. Ik glimlachte en ging tussen Paul en Jacob zitten. De minuten werden uren en toen het half 1 was, was de film gedaan, Seth lag te ronken op Quil’s schouder.
‘Gatver Seth, ik had net een nieuw T-shirt aan.’ Een donkere vlek had zich gevormd op zijn schouder.
‘Wat?’ Hij keek verbaasd en wreef in zijn ogen. Hij zag er moe uit.
‘Komt ervan als puppies laat gaan slapen.’ Seth gromde.
‘Paul heeft gelijk, Leah, breng jij Seth naar huis?’ Ze knikte, gaf me nog een knuffel en wenste iedereen een goeie nacht.
Langzaam stroomde de kamer leeg. Alleen Sam, Emily, Paul en ik bleven nog over.
‘Nou, dat was wel gezellig. Ik denk dat ik maar eens vroeg ga slapen.’ Emily liep met hem mee naar boven. Paul bleef langs me zitten, en zo zaten we nog lang, tot diep in de nacht. Zonder echt een woord tegen elkaar te zeggen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.