Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » A Malfoy Isn't Always Evil » Chapter 4: Een hartelijke gast

A Malfoy Isn't Always Evil

24 juli 2010 - 21:04

1033

3

435



Chapter 4: Een hartelijke gast

Chapter 4: Een hartelijke gast
‘’Dolf’’? Zei de stem weer. Dolf stond op en liep richting de deur die hij opende. Hij opende de deur en merkte Luthien op. ‘’Gaat het met je’’? Ze zuchtte even.’’Mam heeft verteld waarom je hier bent’’. Ze keek naar de arm, die nog een beetje rood met een aantal wonden. De wonden waren dicht, dankzij de spreuk van Sanny. ‘’Het gaat nu wel goed’’.. Zei Dolf zacht. ‘’Ik ben jouw en je ouders dankbaar dat ik hier mag zijn, en voornamelijk dat het van je vader mag’’. Luthien begon te lachen.’’Ach, mams heeft hier soms voor te zeggen, en ze mag je, dat weet je’’. Er viel even een stilte. ‘’Maar waarom ik nu hier ben, wilde vragen of je naar beneden komt, het eten is klaar’’. Ze draaide zich weeral om en wilde naar beneden toen lopen.’’Owja, er is nog een gast’’. Dolf vroeg zich af, wie die gast was, maar liep Luthien maar achteraan naar beneden. Dolf geloofde zijn ogen niet toen hij zag wie die gast was.

Het was de Potterszoon, Danny Potter. Diegene die hij haatte, nou ja hij mocht hem gewoon niet, hij kon hem niet luchten of zien. Dolf nam plaats tegenover Luthien, die naast Danny zat. Severus zat aan het hoofd van het tafel. ‘’Ik heb het Danny verteld over wat er gebeurt is’’. Zei Luthien zacht. Dolfs mond viel open, fijn! Nu wist Danny het en binnen de kortste keren iedereen! Dolf sloot zijn mond en knikte maar. Hij negeerde Danny volkomen, maar ook Danny negeerde hem, dus dat was wel een voordeel. Het eten werd opgediend door Christina die de keuken kwam uitgelopen, gebakken aardappeltjes met biefstuk en een lekkere roomsaus. Dolf pakte zijn mes en vork en begon langzaamaan te eten, het smaakte verrukkelijk. Dit had hij gewoon gemist, zo een feestmaal kreeg hij thuis bijna nooit opgediend. Tijdens het eten wisselde hij soms blikken uit met Danny, maar het bleef stil. Alleen het gesmak van eten hoorde men, en als iemand dronk of hoestte. Severus, die aan het hoofd van de tafel zat, zweeg ook. Dolf hoopte maar dat Severus niet boos op hem was, omdat hij zo maar in zijn huis kwam logeren, de laatste paar dagen. Hij at de laatste aardappelen van zijn bord af en keek Christina aan. ‘’Het was heerlijk’’. Zei hij met een glimlach. ‘’Ik ben blij dat het je gesmaakt heeft’’. Ze zuchtte even maar keek blij. ‘’Bedankt voor de uitnodiging mevrouw’’. Zei Danny toen.

‘’Geen dank’’. Zei Christina zacht. ‘’Het vriendje van mijn dochter is altijd welkom’’. Dolf hoorde wat ze zei en zag dat Severus zich verslikte en daarna iets dronk. Luthien had dus iets met Danny, hij zou Luthien nog kunnen verliezen als goede vriendin, een van zijn beste. Nee.. zo mocht hij niet denken, hij kende Luthien al vanaf het eerste jaar, ze was en bleef een goede vriendin. Dolf stond op toen iedereen klaar was met eten. ‘’Potje Toverschaak Dolf’’? Vroeg Luthien met een glimlach. ‘’Is goed’’. Hij glimlachte even. Hij was niet echt geweldig in Toverschaak, maar goed, hij vond het wel leuk. Dolf liep richting de tafel waar het schaakbord met de schaakstukken al klaar stonden. ‘’Dan, doe je mee’’? Vroeg Luthien lief aan Danny. ‘’Nee, doen jullie maar’’.. Zei hij iets chagrijnig. Dolf was blij dat Danny niet mee deed, en ging zitten op een lege plaats, hij had de zwarte schaakstukken. ‘’Oke Paard naar H5’’. Zei Luthien. Het paard sprong naar voren, naar zijn nieuwe plaats. Dolf keek even bedachtzaam naar de schaakstukken en zette zijn pion een stap naar voren.

Zo ging het verder, totdat Luthien de koning van Dolf schaakmat had gezet.’’Gewonnen’’! Ze keek met een vrolijke grijns op haar gezicht naar Dolf.’’Proficiat’’. Zei Dolf lachend teen haar. ‘’Ik ben even naar boven, een brief schrijven’’. Zei hij zacht. Luthien knikte even en Dolf liep de trap op naar zijn logeerkamer. Hij ging zitten aan het bureautje en pakte een veer uit de la en een stuk perkament.

Lieve San,
Ik ben nu bij de Sneeps, waar je me naar toe hebt gebracht.
Ik heb het al erg naar mijn zin hier, ze zijn echt aardig voor me.
Nou ja, buiten het feit van de andere gast, Danny Potter is ook hier.
Maar goed ik hou me niet aan hem op, alleen hij is het vriendje van Luth.
Ik ben bang om haar als goede vriendin aan die Potter te verliezen.
Dolf


Hij verstuurde per uil, de uil van huize Sneeps, de brief naar Sanny toe.
Niet veel later ontving hij een brief terug van Sanny.

Lieve Dolf,
Ik ben blij dat je het naar je zin hebt daar bij de Sneeps,
Als er wat is, je hoeft me maar een brief te schrijven, of een Patronus te sturen, dan kom ik
direct naar je toe. Ik moet je wel iets vertellen, maar dat vertel ik je later wel.
En owja, trek je niks van die Potter aan, beter dan bij je vader thuis zijn
Liefs, Sanny


Dolf las de brief twee keer door en vroeg zich af wat voor belangrijks Sanny hem had te vertellen. Hij deed de brief in zijn hutkoffer en liep naar beneden toe, waar Danny met Luthien op de bank zat en een arm om haar heen had. ‘’Hey Dolf, kom erbij’’. Ze glimlachte even en tikte even met haar hand op een lege plek naast haar. Hij hoorde Danny ergerend mompelen. ‘’Nee, laat maar’’. Zei Dolf zacht, al wist hij niet waar hij nu heen moest, wat hij nu moest doen. ‘’Ik ga denk ik maar slapen’’. Zei hij na een gaap en zag dat het al rondom tien uur was. ‘’Ik moet toch gaan’’. Danny stond op en gaf Luthien een kus. ‘’Doei Severus, Christina’’. Zei hij vriendelijk en liep de deur uit, waarna hij verdween in de duisternis. Dolf keek Luthien, Christina en Severus aan.’’Ik ga slapen, trusten’’. Zei hij zacht en liep naar boven toe. ‘’Trusten’’. Hoorde hij Christina en Luthien nog zeggen. Dolf vervolgde zijn weg naar de logeerkamer en kleedde zich om. Hij ging in bed liggen, maar kon niet echt slapen. Toch.. na een tijdje viel hij in slaap, met de gedachte aan Sanny, wat zij hem zou willen vertellen.


Reacties:


Neeriash
Neeriash zei op 1 dec 2010 - 22:49:
Ik wil weten wat Sanny te vertellen heeft ^^
Je schrijft best wel heel erg leuk trouwens


wordslover
wordslover zei op 27 nov 2010 - 16:53:
Ik vind je verhaal nog steeds leuk (:
Ik ga ook je volgende hs snel lezen (:


xBente
xBente zei op 24 juli 2010 - 12:45:
Leuk!
Snel verderr!!