Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Impossible » 4.1

Impossible

29 juli 2010 - 11:42

338

0

236



4.1

Het was zacht beginnen regenen terwijl ik binnen zat. Ik sloeg het boek open op de eerste pagina open. Als eerste stond er een tekening van een wolf. Ik wist dat het een soort van mascotte was voor de quileute en ik glimlachte. Ik las de eerste regel.

De quileute zijn altijd erg dapper geweest. Ook al was ons volk niet het grootste uit de omgeving, we werden zelden onderschat.

Ik gloeide van trots. Ten slotte was ik een volbloedindiaan, en daar was ik altijd trots op geweest.
Ik las de rest van het verhaal. Geestenkrijgers... wolven... transformaties... warm lichaam... sterk als een rotsblok. Ik fronste.
De roedel komt alleen in actie bij een bedreiging. De geestenkrijgers hadden hun wolfzijn lang niet hoeven gebruiken. Tot het koude wezen kwam. Hij zag eruit als een mens, maar hij was het niet. Hij was koud en wit, en leefde van mensenbloed.
Vampier dus. En weerwolven dienden dus om die te doden? Vreemd. Plots schoot er iets door mijn hoofd.
Jake, Paul, Jared, Sam, Quil, Embry. Alle anderen. Ze waren allemaal warm, veel warmer dan ik. Ze waren ontzettend sterk. En bijna elke avond spoorloos, dan kon niemand hen bereiken.
Omdat ze wolven waren?
Mijn frietje bleef halverwege hangen. Maar wat was dan de bedreiging, stel dat het waar was? Waren vampieren dan geen legende? Bestonden al die mythische wezens echt? Ik lachte mezelf uit om die kinderlijke gedachte. Ik was verdomme bijna 17, dan geloof je toch niet meer in sprookjes?
Een ander beeld schoof voor mijn ogen. De familie Cullen.
Lijkbleek, vermeed zonlicht. Tenminste, dan zag je ze nergens. Ze hadden de gewoonte zomaar ergens op te duiken of te verdwijnen. Dat had ik gehoord van een paar mensen uit Forks. Ze kwamen wel eens naar het strand in La Push. Mijn hart hamerde door mijn hoofd. Ik las verder.
Het koude wezen is haast onverslaanbaar. Onmetelijke kracht en snelheid die niet te volgen is met het menselijke oog. De geur van De Koude is ondraaglijk voor een geestenkrijger.
Had Jake niet een keer gezegd dat de Cullens stonken?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.