Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Sprookjes.....herschreven in new style » De kleine zeemeermin

Sprookjes.....herschreven in new style

29 juli 2010 - 23:09

618

3

1088



De kleine zeemeermin

De zeemeermin koning, King Wierman, woonde op de bodem van de zee. Zijn vrouw was omgekomen in de tweede wereldoorlog omdat ze Joden onderbracht. Wierman had 6 zeemeermindochters. Een lastig stel bij elkaar. Ze vochten altijd over op welk kanaal de TV moest en wie er op de computer mocht. De jongste zeemeermin was het mooiste, populairste en heeft al de meeste vriendjes gehad. Maar, ze ging vaak vreemd en daarom is het nooit echt wat geworden. Ze kon prachtig zingen en gaf daarom vaak optredens in de nachtclub. Ze droomde ervan eens onder de mensen te zijn. Ze ging naar haar oma om te vragen of dat eens mocht. Haar oma zei haar dat, dat pas mocht als ze 15 jaar was. De kleine zeemeermin werd erg boos en zwom er vandoor. Ze ging naar de dichtstbijzijnde kroeg en dronk haar verdriet weg.

Ieder klein (alcoholisch) meisje wordt natuurlijk een keertje groot en ze werd uiteindelijk 15 jaar oud. Dat betekende dat ze eindelijk boven water mocht gaan kijken. Er kwam een groot jacht voorbijvaren en de kleine zeemeermin zwom er naartoe. Er was een groot verjaardagsfeest aan boord van een onuitstaanbaar lekkere boerenpummel. Vanaf het moment dat ze het joch zag werd ze op slag verliefd. Ze zag al helemaal voor zich hoe zij kindjes zouden krijgen en bij het altaar zouden staan. Er kwam een tornado aan die het hele schip omver blies en de boerenpummel viel in het water dat woest te keer ging. De kleine verliefde zeemeermin bracht haar crush natuurlijk meteen in veiligheid. Ze hoorde mensen, maar natuurlijk mocht niemand haar zien. Anders zouden ze meteen zien dat ze wel meer dan 1 biertje op had. Ze zoende haar bewusteloze boerenpummel en dook de zee in.

De weken daarna zat ze veel in de kroeg, starend naar haar staartvin. Ze wilde zo graag benen, dan kon ze bij haar boerenpummel zijn. Ze kreeg een idee. Ze zwom de kroeg uit en ging naar het huis van een oud vrouwtje dat wicca beoefende. De vrouw wist al waar ze voor kwam. ‘Jij bent verliefd op een boerenpummel en nu wil je van je staartvin af, hè?’ De zeemeermin knikte. ‘Nou dat kan, maar dat kost je wel je stem. Voort wat hoort wat!’ De zeemeermin, dronken als ze was vond het best. Maar, hij moest ook verliefd worden op haar, anders zou ze oplossen in de golven. Even later zat de zeemeermin verleidelijk en flirtend op een rotsblok te wachten op haar boerenpummel. Haar staartvin loste op en er kwamen benen voor terug, ze raakte uit balans en viel van het rotsblok af. Haar hoofd bonkte er tegenaan waardoor ze bewusteloos werd. De boerenpummel zag haar liggen en wekte haar. De zeemeermin snoof met haar neus en rook koeienmest. Ze wilde het zeggen maar haar stem was verdwenen. De boerenpummel nam haar mee naar zijn boerderij, waar hij steeds gekker op haar werd.

Maar na een paar weken kwam de zeemeermin erachter dat de boerenpummel playde. Dat hij al ging trouwen met een boerenmeid. De boerenpummel wilde toch dat ze meeging, want hij zou wel met haar willen trouwen als de boerenmeid niet wilde. Die nacht kon de zeemeermin niet slapen en ging aan de waterkant zitten. Haar 5 zussen doken op, die vertelden dat ze gesmeekt hebben bij de wiccavrouw om haar te sparen. ‘De wiccavrouw gaf ons een dolk, jij moet voor de zon opkomt de dolk door de boerenpummel’s hart heen steken. Dan zal je staartvin onmiddellijk weer aangroeien.’ Maar de zeemeermin schudde haar hoofd, ze zou nooit een dolk door het hart van haar boerenpummel steken. Ze gooide de dolk in de zee, de golven kwamen omhoog en namen de zeemeermin mee….


Reacties:


Mine
Mine zei op 14 feb 2011 - 14:16:
Gaby?
War blijft het: en ze leven nog lang en gelukkig gedeelte?


Neeriash
Neeriash zei op 3 aug 2010 - 21:50:
haha, boerenpummel idd x'D


Monster23
Monster23 zei op 30 juli 2010 - 0:03:
Ook geniaal ^^

Boerenpummel

but mn batterij van mn DSi is bijna leeg hoei