Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Sprookjes.....herschreven in new style » Assepoester

Sprookjes.....herschreven in new style

29 juli 2010 - 23:10

460

3

1589



Assepoester

Assepoester woonde gelukkig samen met haar vader en moeder. Tot er op een dag kanker geconstateerd werd bij haar moeder. Ze zou spoedig dood gaan, omdat al haar chemokuren tot nog toe niks hadden opgeleverd. Nadat de moeder dood was gegaan ging haar vader internetdaten. Hij vond via Lexa.nl een leuke vrouw waar hij mee hertrouwde. Deze vrouw en haar twee dochters bleken erg onaardig. Ze lieten Assepoester het hele huishouden doen en ze moest beneden op de bank slapen.

Assepoester deed alles wat er haar gevraagd werd. ‘Assepoester zet de TV uit, Assepoester zet de vloer in de was, Assepoester ga eens een pakje sigaretten voor me halen!’ Ze deed het allemaal zonder te zuchten, want ze geloofde heilig in Karma. Op een dag stond de burgemeester aan de deur. ‘Zaterdag is er een groot feest in café de Zuip, mijn zoon heeft de volwassen leeftijd van 18 bereikt en wilt daarom een meisje gaan uitzoeken om mee samen te kunnen wonen. Iedereen is welkom!’

De twee stiefzussen gingen meteen shoppen, make-uppen, manicuren en nagels lakken. Assepoester moest hun verplicht daarbij helpen. Zelf wilde ze ook graag mee, maar haar stiefmoeder lachte haar uit. ‘Wie moet er dan op het huis passen? Ik wil niet dat er ingebroken wordt als wij weg zijn.’ De stiefzussen en stiefmoeder werden door een limo opgehaald. Assepoester ging verdrietig naar buiten en ging op de stoeprand zitten. Ineens daalden er twinkelende sterretjes op haar neer, Assepoesters vieze kleding veranderden in een prachtige roze avondjurk en aan haar blote voeten kwamen hele mooi glazen muiltjes te zitten. Een verlengde limo verscheen voor haar gezicht, de deur zwaaide open. Waarna Assepoester verbaasd instapte.

Ze keek door het raampje en zag dat haar eigen moeder de limo bestuurde. ‘U, U was toch dood?’ De moeder draaide zich om. ‘Tijd om naar het feest te gaan, maar als de klok 12 uur middernacht slaat moet je wegwezen. Dan is de huurtijd voor je kleding op en moet je ze zo snel mogelijk terugbrengen!’ Assepoester kwam de balzaal in en knalde tegen de burgemeesterszoon aan. Ze waren op slag verliefd. Ze dansten de hele avond met elkaar. Toen sloeg de klok 12 uur. Ze maakte zich los uit de armen van de burgemeesterszoon en rende de zaal uit. Als de huurtijd verstreken was moest ze een boete betalen. Ze struikelde over de lange trap en één glazen muiltje gleed van haar voet. Ze rende verder.

Een paar dagen later klopte de burgemeesterszoon aan en vroeg de stiefzussen het muiltje te passen. Maar geen van hen paste het. Hij zag Assepoester de WC schrobben en deed het muiltje aan haar voet. Het paste perfect. Ze planden een bruiloft en leefden nog lang en gelukkig…totdat…..
‘SHIT, ik moet de verstreken huurtijd van het muiltje afbetalen!’


Reacties:


Experience zei op 6 mei 2011 - 17:59:
wHAA, Laatste zin geweldig!


Neeriash
Neeriash zei op 3 aug 2010 - 21:52:
Lexa.nl? >.<
en die laatste zin, écht prachtig! x'D


Monster23
Monster23 zei op 2 aug 2010 - 14:47:
>.< Die huurtijd hoe bedenk je het :3