Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Sprookjes.....herschreven in new style » Doornroosje

Sprookjes.....herschreven in new style

29 juli 2010 - 23:12

500

1

1222



Doornroosje

Er was eens een lesbisch stel, ze regeerden over een groot land. Ze woonden in een architectonisch wonder dat ze zelf hebben laten bouwen. Ze hadden alles wat hun hartje begeerde behalve één ding, een dochter. 1 van de koninginnen ging in het heerlijk warme bubbelbad zitten. Ze deed de badkamer radio aan en las tegelijk de krant. Ineens stond er bovenop haar schoot een echte groene kikker. ‘AAAAAA!’ Ze sloeg wilt om zich heen. ‘Rustig maar mevrouw, ik ben de kikkerboodschapper.’ ‘Boodschapper?’ ‘Of ik doe de boodschappen voor jullie of ik kom U goed nieuws brengen, welke van de twee mag het wezen?’ ‘De boodschappen hebben wij al in huis dus doet U maar het goede nieuws…euhh…meneer kikker.’ De kikker maakte een luide kwaak en ging op de schouder van de koningin zitten. Hij fluisterde heel snel wat in haar oor. ‘Over een aantal jaar zult U een prachtige dochter krijgen. U zult haar Doornroosje noemen.’ De koningin keek blij, maar de kikker was alweer verdwenen.

Na een aantal jaar werd dan eindelijk het prinsesje geboren. De koninginnen gaven een groot feest. Ze nodigden het hele volk uit en de feeën van hun koninkrijk, op 1 na, want ze hadden niet genoeg borden meer. Ach ja, tijdens de recessie kun je, je natuurlijk niet alles meer veroorloven. Het was erg gezellig, er werd volop disco muziek gedraaid en iedereen gaf complimentjes over de mooie dochter Doornroosje. Toen mochten de feeën een goede wens uitspreken over de dochter. Plotseling werd er dringend aangebeld. Een paleiswacht deed open en iedereen keek verschrikt naar de fee die niet was uitgenodigd. ‘Ik heb ook nog een wens voor Doornroosje.’ Ze keek met een valse lach de hele zaal rond. Ze liep haastig naar een koningin toe die het kind stevig vasthield. ‘Op de dag Doornroosje vijftien jaar oud wordt, zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven!’ Daarna verdween ze weer. De koninginnen huilden heel erg hard. Maar toen stond de jongste fee op. ‘Ik heb nog niet mijn wens gedaan!’ Ze liep haastig op een koningin met het kind af en pakte het over. ‘Je zal je inderdaad prikken aan een spinnenwiel, maar je zal 100 jaar slapen.’ De koninginnen stelden een nieuwe wet in; Elke spinnenwiel in het land moest op de vuilstort belanden. Iedereen die er daarna nog eentje had zou opgepakt worden door de politie.

Toen Doornroosje 15 jaar werd, werd er een groot feest gehouden in het huis. Iedereen vierde dat ze 15 jaar was geworden. Doornroosje zocht haar nagellak en kwam uit in een kamer waar een oud opaatje bij een spinnenwiel zat. Zoals de wens al zei prikte Doornroosje zich eraan en viel in slaap.

50 jaar later kwam er een prins naar het huis. Hij maakte alle alarmen onklaar en ging zo naar binnen. Hij zoende Doornroosje wakker. Ze waren op slag verliefd en trouwden meteen met elkaar.
Ze leefden nog lang en gelukkig. (Maar na 10 jaar had Doornroosje een scheiding aangevraagd omdat de prins vreemd ging)


Reacties:


Experience zei op 6 mei 2011 - 18:22:
Deze is niet zo leuk