Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Sprookjes.....herschreven in new style » Het meisje met de zwavelstokjes

Sprookjes.....herschreven in new style

29 juli 2010 - 23:12

276

0

870



Het meisje met de zwavelstokjes

Mevrouw Prunella beviel naar lang wachten van een baby. Adalinde noemde ze haar. Prunella was een BAM-moeder(bewust alleenstaand moeder). Ze zorgde goed voor haar kind zoals elke ouder dat zou doen. Maar na het zoveelste slechte rapport van Adalinde werd Prunella het zat. Ze kon ineens alleen maar slecht denken over haar dochter en stuurde haar uiteindelijk naar een adoptiecenter. Adalinde ontsnapte al snel en zwierf vanaf toen door de straten van Burgplace. Dat was het nabijgelegen dorp.

De jaren streken voorbij. Adalinde was 11 jaar oud toen ze op een koude winternacht door de straten scharrelde. Ze was al een aantal keer verkracht, haar sjaal was afgepakt evenals haar schoenen. Ze had een handjevol zwavelstokjes, deze had ze gekregen van een oud vrouwtje dat ze de weg hielp oversteken. Ze ging tussen een paar oude huizen zitten en sreek één zwavelstokje af, om haar vingers te warmen. Ze keek omhoog en zag een goed verlicht flat, wat wilde ze daar graag wonen. Het zwavelstokje ging weer uit.

Het werd maar kouder en kouder en ze besloot nog een zwavelstokje af te strijken. Ze zag aan de overkant van de straat een grote kroeg, waar mensen lallend en giechelend de nacht doorkwamen. Wat wenste ze toch dat ze daar voor één keer bij kon zijn. Het zwavelstokje ging weer uit en het werd alsmaar kouder. In volle hoop bleef ze zwavelstokjes afstrijken.

Ze keek omhoog en zag haar oma, de oma die had gevochten voor haar en altijd lief voor haar was geweest. Ze vlogen hoger en hoger naar een warme fijne plek. De volgende dag werd er een blauw verkleumd meisje gevonden met een glimlach op haar gezicht.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.