Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » 30 Seconds to mars » Daddy we're home » 002

Daddy we're home

6 aug 2010 - 21:29

1103

0

375



002

Saskia

'Het is anders wel Jared Leto' zeg ik zacht. Maar Fenna hoort het al niet meer. Ze maakt er echt een probleem van. Oke hij heeft dan wel onze moeder alleen met ons gelaten, maar dan nog. Het is je vader en je idool. 'Ik ga nog liever naar een weeshuis' snauwt ze. Nou zo erg is het nou ook weer niet hoor. Drama queen.
'uhm, hoi, jullie zijn Fenna en Saskia neem ik aan?' vraagt een man met een pet en zonnebril. Ik kijk naar Fenna,maar ze draait zich al om en zoekt verder naar haar koffers.
'Ja, dat klopt' zeg ik.
De man steekt zijn hand uit. 'Ik ben Jared, je vader. Zeg maar' het laatste zegt hij een beetje ongemakkelijk. Ik pak zijn hand vast. 'Ik ben Saskia, en dat chagrijnige ding naast me is Fenna'
Ik laat zijn hand weer los. Fenna heeft ondertussen al haar tassen en gaat naast Jared staan. Jared kijkt Fenna even aan en begint dan met een verhaal over hoe nieuwschierig hij was naar ons, hoeveel we wel niet op elkaar lijken, Hoe blij hij is dat we er eindelijk zijn, dat hij een taxi heeft bestelt die ons naar zijn huis brengt.
Ik luister aandachtig, maar ik zie dat Fenna wat afwezig naar hem staart en als hij klaar is met praten regelrecht naar buiten loopt.
Ik volg haar naar buiten en stap in de taxi die Jared aanwijst.

In de taxi probeerde Jared tevergeefs contact te zoeken met Fenna. Fenna blijft koppig uit het raam staren. Ik haal mijn schouders naar Jared. 'Zo is ze niet altijd hoor' verontschuldig ik me voor het gedrag van Fenna. 'Ze moet alleen even wennen aan het feit dat jij onze vader bent. En ik ook natuurlijk' ratel ik er achteraan.
'Ja, ik moet er denk ook even aan wennen dat ik twee dochters in huis heb.' zegt hij met een glimlachje. Ik knik en kijk ook maar naar buiten. Het valt me op dat ik helemaal niet verlegen ben, ik had de hele vliegreis zitten te bedenken hoe ik normaal kan over komen en niet als een hysterische fan. Meestal ben ik verlegen bij mensen in de buurt die ik nog nooit heb ontmoet, maar bij Jared heb ik dat helemaal niet. Wat eigenlijk ook weer raar is, want het is wel je idool. En bij idolen ben ik vaak ook verlegen. Ach, ik ben gewoon raar...
'Saskia!' Ik kijk geschokken op en zie Jared's gezicht voor me. 'We zijn er' zegt hij met een lach.
'O' breng ik uit. Ik kijk uit het raam en zie een grote tuin met een fontein met leeuwen. 'Ik zie het' Ik doe de deur open en stap de auto uit. 'Wauw'
voor me staat een groot landhuis. Ik zie Fenna al de trap op lopen die naar de voordeur leid. Die is ook snel. Ik loop samen met Jared ook naar de deur. Ik loop de trap op en loop door de grote deur de hal in, die ook al zo indrukwekkend is als de buiten kant van het huis. Fenna staat bij een aardig uitziende vrouw die denk net wat ouder is dat Jared zelf. 'Alice, laat jij ze even hun kamer zien. Neem de lift maar hoor, dan maak ik even wat te drinken.'zegt Jared. Het vrouwtje dat blijkbaar Alice heet knikt en neemt ons mee naar de lift. Ze drukt op het 2e knopje en we gaan omhoog. Eerst laat ze Fenna haar kamer zien en neemt mij dan mee naar de mijne die niet veel verder opligt. Alice opent de deur. Ik bedank Alice en ze loopt weg. Ik loop met mijn koffers de kamer in, ik zet ze midden in mijn kamer neer en kijk rond. Mijn muren zijn zwart met rood, mijn lievelings kleuren. Ik heb een groot zwart hemelbed, waar ik bij mijn moeder al eeuwen wou hebben maar niet kreeg. Ik laat me er op neer ploffen en veer op en neer. Ik kan een lach niet onderdrukken. Ik ga recht op zitten en zie recht tegenover me een inloopkast. En die is groot, net als de rest van het hele huis. Alles is groot hier. Ik sta op van mijn bed en loop naar de deur in de hoek van mijn kamer en open hem. Ik zie een grote badkamer, met bubbelbad, douche en een mega wasbak. Ik sluit de deur en loop naar de deuren die naar het balkon leiden. Ik sla ze open en loop het balkon op. Vanaf hier heb ik zicht op de achtertuin. En die is gigantisch. Er staat een groot zwembad met een duikrots met een grot er in. Die ga ik zeker uit proberen. Verder op zie ik een squatbaan en een klein stukje van iets dat op een garage lijkt, maar zie er maar weinig van, omdat de muur ervoor staat. Ik ga zo de tuin wel grondig bekijken, maar eerst mijn koffers uitpakken en wat drinken halen. Ik loop mijn kamer in en haal mijn kleding uit mijn koffers en hang ze op in mijn inloopkast. Ik haal de andere spullen er ook uit. Mijn gehele cd collectie, die erg groot is, leg in op het bureau. Die krijgen ooit nog eens een plekje. De foto's van Fenna, mam en ik zet ik op mijn nachtkastje. De rest van mijn pullen doe ik later wel. Ik leg mijn koffers in de hoek van de kamer. Ik loop mijn kamer uit en zoek een weg naar beneden.

Ik hoor stemmen uit de woonkamer komen. Zo te horen Fenna en Jared. Ik loop de laatste treden van de trap af, want de lift was bezet en had geen zin om te wachten. Ik loop de woonkamer in en zie inderdaad Jared en Fenna zitten in de te grote woonkamer. Ik plof naast Fenna op de bank neer en pak de laatste glas die op de het dienblad staat en neem een slok.
'Dus...' zeg ik als ik het wel wat stil vind.
'Jared heeft al die tijd gewoon contact gehad met mam' zegt Fenna.
'Echt?' Ik kijk verbaasd naar Jared die knikt. 'En je nam geen contact op met ons?' vraag ik lichtelijk geërgerd.
'Ik had, en heb nog steeds een band. We touren over de wereld...'
Fenna zet met een harde klap het glas op tafel en loopt kwaad de woonkamer uit. Ze draait bij de deur om. 'Een goede vader blijft bij zijn kinderen in welke situatie dan ook!' Na dat gezegt te hebben draait ze zich weer om en loopt de deur door die ze met een klap dicht gooit.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.