Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Emily's 1ste jaar op Zweinstein » Hoofdstuk 8. Vliegles!

Emily's 1ste jaar op Zweinstein

12 aug 2010 - 12:48

1397

6

484



Hoofdstuk 8. Vliegles!

EPIC!

Emily had het nog nooit zo leuk op school gehad. Ze vond Toverdranken en Verweer tegen Zwarte Kunsten de leukste lessen, de Geschiedenis van de Toverkunst vond ze erg saai, het enige interessante was dat het werd gegeven door een spook, professor Kist. Er gingen roddels dat hij als stokoude en verschrompelde man, op een avond in slaap gevallen is voor het haardvuur in de docentenkamer van Zweinstein en de volgende ochtend gewoon zijn lichaam had achtergelaten toen hij was opgestaan om les te geven en door het schoolbord was komen zweven. En dat hij nooit gemerkt had dat hij was gestorven.
‘Er hangt een briefje op het prikbord, wanneer we onze eerste vlieglessen krijgen!’ zei een enthousiaste Albus, die op en neer sprong.
‘ Hoe weet je dat?’ vroeg Roos, die op keek uit een boek getiteld, Grote Tovenaars van de Eenentwintigste Eeuw.
‘Dat hoorde ik een aantal leerlingen net zeggen, kom nou!’ Emily reageerde meteen en stormde samen met Albus op en prikbord af, gevolgd door een hoofdschuddende Roos. Emily keek op het briefje ze hadden vliegles samen met-.
Albus kreunde hartgrondig. ‘Niet Zwadderich!’ Emily haalde haar schouders op, ze vond het niet zo erg dat ze vliegles hadden samen met Zwadderich. Ze hadden Toverdranken ook met hun, en ze had nooit zoveel last van de Zwadderaars, behalve Annemarie Bekkers die maakte af en toe stomme opmerkingen. Albus en Scorpius konden elkaar niet uitstaan, een familie probleem noemde Roos het.
‘O nee, het is al snel, ik moet naar de bibliotheek!’ zei Roos bezorgd. ‘Ga je mee Em?’
‘Waarschijnlijk gaat ze een Zwerkbalboek halen,’ lachte Albus zachtjes. Hagrid had Emily verteld dat Zwerkbal een tovenaarssport was die gespeeld werd op bezems. Emily wou ook wel wat meer over Zwerkbal weten, dus besloot ze om met Roos me te gaan.

‘Aha! Hier is het!’ Roos pakte een groen boek dat er vrij nieuw uitzag. Emily las de wat er op de voorkant stond: Zwerkbal door de Eeuwen Heen (nieuwe editie) door Kennilworthy Whisp.
Aan de onderkant van het boek stond een stempel met Eigendom van de Zweinstein Bibliotheek er op.
‘Hier, ik zoek nog door naar Zwerkbal voor beginners,’ zei Roos en duwde het boek in Emily’s handen, die begon te lezen.
‘Kennilworthy Whisp heeft door zijn minutieuze research een schatkamer tot nu toe onbekende feiten over onze favoriete tovenaarssport blootgelegd. Een fascinerend boek!’Mathilda Belladonna, schijfster van, De Geschiedenis van de Toverkunst. Zo te zien moest het een goed boek zijn.
‘De heer Whisp is niet ongetalenteerd. Als hij zo doorgaat, mag hij binnenkort misschien een keertje samen met mij op de foto!’Gladianus Smalhart, Schrijver van Mijn betoverende ik.
Emily barste in het lachen uit! En begon verder te lezen.
‘Kon slechter.’ Rita Pulpers , de ochtendprofeet. Emily rolde op de grond van het lachen en kon niet meer ophouden.
‘Wat is hier aan de hand?’ klonk een boze stem. Zo snel als ze kon stond Emily weer op. Madame Rommella, de Bibliothecaresse van Zweinstein, stond voor haar neus en zag er niet zo blij uit. Met alle moeite probeerde Emily haar lach in te houden.
‘N-niets mevrouw. Ik ik moest lachen,’ stamelde ze grinnikend. Madame Rommella vernauwde haar ogen tot spleetjes, terwijl Emily grinnikend voor haar stond.
‘ERUIT!’ riep ze.
‘Maar het boek-’
‘NEEM MAAR MEE! ERUIT! ERUIT! ERUIT!’
Zo snel af ze kon rende Emily de bibliotheek uit, terug naar te toren van Griffoendor.
‘En waar is Roos?’ vroeg Albus verbaas toen ze zonder Roos de toren in stormde.
‘Nog in de bieb. Ik ben eruit gestuurd,’ grinnikte ze.
‘Hoezo?’ vroeg Albus nieuwsgierig.
Emily vertelde het verhaal over de aangebrande madame Rommella.
‘Ik heb wel vaker gehoord dat ze behoorlijk chagrijnig kan zijn.’
Voor Emily daarop iets kon zeggen kwam Roos naar binnen!
‘Waar was je! Madame Rommella was hartstikke chagrijnig toen ik vroeg waar Zwerkbal voor Beginners stond zei ze boos dat die al uitgeleend was. En toen vroeg ik of wanneer die terug kwam en toen werd ze boos en schreeuwde ze dat ik eruit moest en haar maar eens met rust moest laten!’
‘Ik ben er ook uitgestuurd!’ zei Emily en vertelde ook Roos haar verhaal. En ze waren het erover eens om binnenkort maar bij de bieb uit te buurt te blijven, tenzij het echt nodig was. Roos las Zwerkbal door de Eeuwen Heen in een dag uit, daarna begon Albus erin te lezen.
Roos was hartstikke nerveus voor de eerste vliegles, het was iets dat je niet uit een boek kon leren.
Toen de dag van de vliegles was aangebroken wist Emily niet wie nerveuzer was zij of Roos, ze had allemaal verhalen gehoord over tovenaars en heksen die van hun bezems waren gevallen en ernstige breuken hadden opgelopen. Roos stelde haar gerust en zij dat breuken makkelijk te genezen waren met magie, maar toch was ze nerveus. Rond een uur of vier verzamelde de eerstejaars van Zwadderich en Griffoendor zich in het park, en na een tijdje arriveerde madame Hooch, hun vlieginstructrice ook, haar haar was grijs en kort en ze had gele ogen, die Emily sterk aan een kat deden denken.
‘Hup hup!’ blafte ze. ‘Iedereen naast een bezem staan! De Giffoendors gingen op een rij staan en de Zwadderichaars vormde de rij tegenover hun.
Suf keek Emily naar haar bezem, die zag er niet uit zoals ze zich had voorgesteld, de takjes staken alle kanten uit en hij zag en verwaarloost uit.
‘Hou je rechterhand boven je bezem en zeg dan “Omhoog!”ť Begrepen?’ riep madame Hooch. Een aantal leerlingen mompelde ja.
‘Okè een twee… drie!’
‘OMHOOG!’ riepen de leerlingen in koor.
De bezem van Emily vloog een aantal centimeter van de grond, maar bedacht zich en liet zich weer vallen. Emily keek naar Roos haar bezem had zich omgerold. Albus was een van de weinige wiens bezem in zijn hand was gevlogen.
‘Okè! Nog een keer!’ riep madame Hooch. De leerlingen staken hun hand weer boven de bezem uit en riepen in koor “OMHOOG!”ť Dit keer bedacht Emily’s bezem zich niet en vloog in haar hand.
Madame hoog deed ze voor hoe ze op hun bezem moesten stappen zonder er van af te glijden.
‘Als ik op mijn fluitje blaas, zetten jullie af! Denk er aan, hou je bezem recht, stijg een meter omhoog en buig je dan iets naar voor om te dalen! Een - Twee - Drie!’ De leerlingen vlogen een stukje omhoog, met moeite kreeg Emily de oude bezem een meter omhoog. Uiteindelijk daalde toen ze ongeveer op een meter hoogte zat.
Na ongeveer een uur vliegles, vond madame Hooch het wel genoeg.
‘Leuk hè!’ zei Albus met een glimlach tegen Emily.
‘Ja, voor herhaling vatbaar!’ lachte ze terug.
‘Voor mij niet echt. Ik blijf liever met me benen op de grond,’mompelde Roos die in haar schoudertas opzoek was naar een boek.
‘Het was maar een meter!’ zei Albus, die waarschijnlijk niet begreep waarom Roos niet van vliegen hield.
‘Niet eens een meter!’ corrigeerde Emily Albus lachend. ‘Met die oude bezems kom je nauwelijks een centimeter van de grond.’
Roos en Albus grinnikte.
‘ALBUS! ALBUS!’ krijste iemand door de gang! Het was James gevolgd door Fred.
‘Ik ik,’ pufte James buitenadem.
‘Hij wil zeggen-’begon Fred maar James legde zijn hand voor zijn mond,] zodat hij niks kon zeggen.
‘Ik wou zeggen… AUWWW!’ Blijkbaar had Fred in James hand gebeten, en James greep zijn hand vast.
‘Ik ben Drijver! En James is Jager van GRIFFOENDOR!’ zei Fred.
‘Nou, ik wou het zeggen,’zei James met een pruillip.
‘Cool!’ zei Albus enthousiast.
‘Ja, de o zo aanbiddelijke -,’ begon James
‘o zo mooie - ,’ grinnikte Fred.
‘o zo slimme-’
‘- en de o zo harde Susannah Plank, is dit jaar tot Zwerkbal aanvoerster van Griffoendor gedoopt. En vond ons overduidelijk de beste!’ maakte Fred de zin af.
‘Je bedoeld de wachter van Griffoendor?’ vroeg Albus.
‘Ja, natuurlijk! Wie heeft anders al die kwaliteiten?’ riepen James en Fred in koor.
‘We hebben vanavond al training!’zei James
‘Ja, ze gaat ons waarschijnlijk dood trainen!’ riep Fred lachend.
‘Nou veel succes!’ zei Roos, die het gesprek niet zo interessant vond en weg liep.
Fred, James en Albus hadden haar niet eens gehoord, en praten enthousiast verder over Zwerkbal.
‘Ga je mee Em?’ riep Roos, terwijl ze weg liep
‘Eh, tuurlijk,’ zei Emily en rende richting Roos.
‘Nog veel succes met de training!’ riep Emily nog naar James en Fred, maar ze waren zo druk in gesprek over Zwerkbal, dat ze haar niet hoorde.


Reacties:

1 2

FleurDriesse
FleurDriesse zei op 16 aug 2010 - 19:38:
Weet ik maar George noemt zijn zoon Fred, dat heeft J.K Rowling gezegt.


BreakingDawn
BreakingDawn zei op 15 aug 2010 - 19:27:
erg leuk maar volgens mij gaat fred dood in boek 7

(weet het wel zeker )


Faramir
Faramir zei op 14 aug 2010 - 12:09:
Ik vind het een geweldig verhaal, maar het lijkt volgens mij wel erg op het boek van Harry Potter 1 maar dan met andere karakters, maar de opzet en hoe alles verloopt heeft er wel veel van weg.

(kan ermee te maken hebben dat ik pasgeleden Hp1 weer gelezen heb of dat dit juist bedoeling was kan ook zijn, maar ik meld het maar even)

En Emily vind ik trouwens een erg mooie naam.


Ik vond ook nog even één bekende fout.
(tegenwoordig let ik daarop met fanfictions, want dat is niet zoveel werk als op elke fout te letten )

Ze hadden Toverdranken ook met hun,


Hun = hen
Hun is een bezittelijknaamwoord


SusieSimon
SusieSimon zei op 12 aug 2010 - 19:49:
Haha, ik vind het echt geweldig dat je Susannah er in hebt verwerkt komt ze nog vaker voor denk je? Ik ben nu heel vrolijk
xx
ps: mag ik weer een melding?


xEmma
xEmma zei op 12 aug 2010 - 17:33:
Ik vind het echt leuk dat de nieuwe generatie zo op hun ouders lijkt ^^
James en Albus die goed kunnen vliegen, Roos die bang is voor haar vliegles.. Ik vind 't cool (:
Oh, en het is geweldig dat er een Plank in wordt verwerkt, want ik ben fan van Olivier *kwijl*

Dit verhaal is zooo leuk^-^
xx