Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Prophecy » 10 [Duel]

Prophecy

13 aug 2010 - 22:16

874

5

394



10 [Duel]

Kijk, ik heb een "cover" gemaakt. Niet echt eigenlijk, ik was gewoon melig bezig. Kijk maar bij het verhaaloverzicht. XD Enjoy!

Het was voor het eerst in weken dat ik ’s avonds opbleef om uit ’s nachts door de gangen te sluipen. Ron lag al te slapen waardoor ik hem om half twaalf wakker moest maken. Met een slaperig hoofd en halfdichte ogen volgde hij mij zwijgend naar beneden. We slopen door de gangen op onze hoede voor elk geluidje, maar we hadden geluk. Toen we heelhuids bij de prijzenkamer aangekomen waren was Draco daar nog niet. We gingen tegen de muur aanzitten en ik moest Ron elke minuut wakker schudden.
Na een half uur hoorde ik eindelijk geluid, maar toen ik ging kijken bleek dat geluid niet van Draco afkomstig. Vilder liep op de prijzenkamer op.
“Snel Ron! Word wakker, Vilder komt!”¯ waarschuwde ik Ron. De naam Vilder deed hem huiveren en hij was meteen een stuk wakkerder dan daarvoor.
We schoten door een deur aan de andere kant van de kamer. Even waren we opgelucht, maar toen hoorden we Vilder onze kant opkomen.
“Die kant op!”¯
We renden een gang door en stootten van alles om, maar ik had geen tijd om het weer recht te zetten. Aan het eind van de gang zat een deur. Ik begon er hard aan te trekken maar de deur zat op slot.
“Pst! Hier!”¯
Het duurde een tijdje voor ik hoorde waar de stem vandaan kwam, vooral in het donker was het moeilijk dat te zien. Na een paar seconden die minuten leek zag ik een bekende blonde kop achter een standbeeld vandaan komen. Ik herkende het standbeeld van de eerste nacht dat ik in het kasteel rondliep. Toen had ik me ook daarachter verschuilt, samen met diezelfde blonde kop…
“Draco! Wat doe je hier nou? Waarom was je niet in de prijzenkamer.”¯ Ik liep op hem af en vergat even dat Ron niets wist over mijn kasteelwandelingen.
“Dat leg ik later wel uit,”¯ siste Draco en hij trok me aan mijn mouw achter het standpunt. Toen we hier met zijn tweeën achter zaten paste het makkelijk maar nu Ron erbij kwam, moesten allemaal wat dichter op elkaar gaan zitten. Ik kreeg het gevoel dat ik geplet werd en dat ik niet meer kon ademen. Daar had ik totaal geen behoefte meer aan toen ik Vilders voetstappen hoorde. Ik hield mijn adem in en hoorde Ron en Draco naar lucht happen.
De voetstappen werden steeds luider terwijl Vilder naderde. Vlak voor het beeld bleef hij staan. We zagen de gloed van zijn lantaarn dat lange schaduwen maakte. Na een paar doodsbenauwde seconden draaide hij zich om en langzaam stierf het geluid van zijn schoenen op de stenen vloer weg.
Ron zuchtte terwijl hij vanachter het standbeeld weg kroop. “Dat was op het nippertje. Gelukkig dat Draco ons redde… DRACO?”¯
Het leek nu pas tot Ron door te dringen dat Draco degene was die ons leven gered had.
“Wat doe je hier?”¯ herhaalde Ron mijn vraag van een minuut eerder.
“Het spijt me… Ik… Ik wou…”¯
Er viel een straal maanlicht naar binnen door de hoge ramen en Draco’s gezicht leek daardoor spookachtig en ingevallen. Ik kreeg bijna medelijden met hem.
“Waarom was je niet in de prijzenkamer? En waar is Korzel?”¯
“Dacht je nu echt dat ik daadwerkelijk van plan was naar dat duel te komen?”¯ kaatste Draco terug.
“Dat hadden we wel afgesproken, Malfidus!”¯
Ron en Draco stonden bijna met hun neuzen tegen elkaar en de woede straalde er vanaf. Ik had net zo boos moeten zijn als Ron, maar dat kon ik niet aangezien Draco ons net wel had gered. Hij had er vast een goede verklaring voor.
Ik kon niets dan glimlachen terwijl ik de twee zag bekvechten.
“Zo dapper ben je dus ook weer niet!”¯ lachte Ron en ik vond dat toch wel een beetje gemeen van hem.
Onverwacht richtte Draco zich tot mij. “Harry, het spijt me. Het was niet de bedoeling, maar ik was… Ik heb… Vilder… het spijt me!”¯
Dus hij had Vilder ingelicht? Waarom zou hij ons daarna dan redden? Rons grens was nu echt bereikt.
“WAT? Je hebt hem getipt? Laat maar, ik ben hier weg.”¯
Woedend beende Ron weg, Draco en mij achterlatend.
“Het spijt me, Harry,”¯ zei Draco opnieuw met een verontschuldigende blik in zijn ogen. “Eerst wilde ik jullie erin luisteren. Ik had het Vilder verteld maar ik kreeg daarna spijt. Toen ben ik erheen gegaan om jullie te waarschuwen, maar het was te laat. Ik zag Vilder al aankomen en ging deze gang in en toen hoorde ik jullie aankomen… Sorry!”¯
Ik glimlachte. “’t Is al goed. In ieder geval is het allemaal goed afgelopen dankzij jou.”¯
“Ja, maar zonder mij zou het nooit verkeerd kunnen zijn gegaan.”¯
“Jawel, hij patrouilleert toch sowieso? We liepen gewoon een groot risico.”¯
“Gelukkig heb ik jullie gered.”¯ Draco grijnsde en tilde zijn wenkbrauwen op.
Even viel er een ongemakkelijke stilte. Ik wist niet wat ik moest zeggen of waar ik mijn handen moest laten en besloot ze uiteindelijk in mijn zakken te stoppen.
“Dank je,”¯ zei ik uiteindelijk.
Draco glimlacht. “Graag gedaan.”¯
“Vrienden?”¯
Ik moest zelf lachen om mijn vraag. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik ooit vrienden zou kunnen zijn met een Zwadderaar, laat staan Draco. Toch voelde het nu niet echt vreemd meer. Draco daarentegen leek erg geschrokken van mijn vraag. Mijn lach stierf weg toen ik zijn ernstige twijfelende blik zag.
“Oké dan,”¯ zei hij uiteindelijk glimlachend en hij stak zijn hand uit, die ik schudde. “Vrienden.”¯


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 31 aug 2011 - 15:43:
lief!


MoonRocker zei op 3 sep 2010 - 23:13:
ZE ZIJN VRIENDEN!
En ontzettend schattig.
ik kan er niets aan doen
En vindt Ron het niet een beetje vreemd dat Harry hem niet achterna komt *wbw*
Je cover is leuk, btw ^^

xo<3


twinsis
twinsis zei op 14 aug 2010 - 15:19:
Leuk !
Snel verder !
Xx Melis
Melding ?


xEmma
xEmma zei op 14 aug 2010 - 13:59:
Dracooooooo<3
Dude, hij is echt té cute :3
Ik word hier zo ongelooflijk vrolijk van, echt waar(:
“Oké dan,”¯ zei hij uiteindelijk glimlachend en hij stak zijn hand uit, die ik schudde. “Vrienden.”¯
MHIHIHIHI<33
Ze zijn zo ongelooflijk schattig
En Ron is cool. Want Ron is Ron dus Ron is cool. Want dat is logisch (:
Sorry, wel genoeg geslapen, maar toch nog een beetje loom van vannacht x]
“Dat was op het nippertje. Gelukkig dat Draco ons redde… DRACO?”¯
Ghehe. Ron is grappig
Oooh, ik ben echt crapperig in reageren aan het worden. Sigh.

Trouwens. Deel 10! Krijgen we nu een feestje^^?

Hmm.. Zal ik jouw schrijfstijl jatten? O wacht, ik ging je stem al jatten. Het is wel zeer gemeen als ik beide neem. Nouja, je schrijft in elk geval geweldig en je moet snel verder met dit verhaaltje^-^ <3
En volgens mij moet ik gaan slapen ><

Xx Emmsel


LaxPush
LaxPush zei op 13 aug 2010 - 22:47:
Ahw, wat cute is Draco toch ook :3