Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight] » H1. With a phonecall and a gun

Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight]

15 aug 2010 - 18:48

987

0

322



H1. With a phonecall and a gun

Louisa Barlett wordt door Jim Gordon gebeld, een oude vriend, en opgeroepen om in Gotham bij de MCU te gaan werken.

Bleep-bleep-bleep

'Met Louise Bartlett,' zegt de jonge vrouw terwijl ze haar telefoon tegen haar oor drukt. Met haar vrije hand probeert ze haar laptop in haar tas te duwen.
'Met Jim Gordon, ik moet je echt dringend spreken,' klinkt een ruwe mannenstem vanuit de telefoon. Louisa kijkt vrolijk op en lacht.
'Jim! Jou heb ik lang niet gesproken, zeg. Wat kan ik voor je doen?' zegt ze. Eindelijk lukt het Louisa om de laptop in haar tas te doen. Snel klikt ze het licht op haar bureau uit en pakt de tas op.
'Ik heb een probleem. Door omstandigheden hier in Gotham met de Batman en de Joker zijn we heel wat mensen kwijtgeraakt bij de MCU. Ik ben inmiddels vernoemd tot commissaris, maar mijn werk in het veld blijf ik gewoon doen. Toch moet er iemand de leiding bij de MCU overnemen,' legt Jim Gordon uit. Hij klinkt erg vermoeid en gestrest. Louisa bijt op haar lip terwijl ze nadenkt.
'En je wilt dat ik dat doe?' vraagt Louisa voorzichtig. Ze steekt de sleutel in het sleutelgat van kantoordeur en draait hem om. Met de tas onder haar arm en de sleutels en een pasje in haar andere hand loopt ze de trappen af van het kantoorgebouw.
'Ja, als je het wilt. Ik weet zeker dat jij het kunt,' zegt Gordon. Louisa denkt nog dieper na. Ze realiseert zich dat het een goede promotie zou zijn. Maar of ze wel naar Gotham wil verhuizen?
'Oké, ik doe het,' besluit Louisa dan. Ze haalt haar pasje door het automaat en stapt door de deur naar buiten.
'Geweldig, kun je overmorgen hier zijn? Ik regel alles wel met je baas. Kom naar mijn kantoor, dan krijg je al je uitrusting en zo voort,' zegt Gordon enthousiast. De deur valt met een klap achter Louisa dicht.
'Prima, tot dan,' zegt ze en ze hangt op. Wat een promotie.

Een fel zonlicht valt door de vooruit de auto in, maar Louisa heeft nergens last van. Een zwarte zonnebril beschermt haar blauwe ogen die normaal het meeste opvallen aan haar bleke gezicht. Louisa's blonde haar hangt in een vlecht op haar rug, ze draagt simpele vrijetijdskleding voor zolang het nog kan. Vandaag zal ze vast andere uitrusting krijgen. Met moeite parkeert ze haar auto voor het Regeringsgebouw, autorijden is nooit haar sterkste punt geweest. Met enkel een kleine tas onder haar arm holt Louisa snel het gebouw in.
'Ik kom voor de commissaris, we hebben een afspraak,' zegt ze tegen de secretaresse.
'Uw naam?' vraagt deze.
'Louisa Bartlett,' antwoordt Louisa. De vrouw knikt en wijst naar de lift.
'Negende verdieping, u mag gelijk doorlopen,' zegt de vrouw. Louisa glimlacht even kort en loopt dan naar de lift. Zodra ze op het knopje met het getal '9' drukt gaat er een rood lampje achter branden. Er komt beweging in de lift en al vlug gaat Louisa omhoog. Het is vrij rustig in het hele gebouw. Slechts hier en daar loopt een agent of iemand in pak. Louisa doet haar zonnebril af en stopt hem in haar jaszak.
'Welkom op de negende verdieping,' klinkt een vrouwenstem terwijl de liftdeuren open gaan. Louisa zucht, ze kan niet goed tegen zulke boodschappen, en loopt snel de lift uit. Ze hoeft niet zozeer te zoeken, op een gouden bordje naast een grote zwarte deur staat met grote letters: 'Commissaris Kantoor'. Louisa steekt haar hand uit en klopt even kort op de deur.
'Ja?' klinkt het gesmoord vanachter de deur. Louisa opent de deur en stapt het kantoor binnen. Jim Gordon zit achter zijn bureau door een stapel papieren te bladeren. Hij kijkt blij op zodra Louisa de deur dichtdoet. Snel staat hij op en loopt op haar af. De twee geven elkaar een hand en drie zoenen op de wang.
'Welkom, Louisa, in Gotham! Goed dat je zo snel kon komen,' zegt Gordon terwijl hij terugloopt naar zijn bureau en weer gaat zitten. Louisa gaat zitten op de stoel aan de andere kant van het bureau.
'Nou ja, het is natuurlijk een soort promotie. Dus eigenlijk kon ik niet weigeren,' legt Louisa uit. Gordon slaat zijn handen in elkaar en legt ze op de stapel papieren.
'Dat dacht ik wel. Ik denk niet dat je echt ingewerkt hoeft te worden, je weet hoe alles gaat bij de Geheime Dienst en de politie, en zo gaat het hier ook ongeveer. Je kan straks je nieuwe spullen ophalen van de tweede verdieping. Daarmee bedoel ik je uniform, kogelvrije vest, pistool, pasjes en de rest. Om vier uur ga ik met je mee naar het hoofdkantoor van het MCU om je even rond te leiden,' vertelt Gordon. Tijdens zijn uitleg knikt Louisa aldoor, maar in haar gedachten is ze al aan het werk. Louisa gelooft dat het werk in Gotham toch wel heel leuk zal worden.
'Heb je al een appartement gevonden?' vraagt Gordon. Hij duikt in een lade en rommelt wat. Dan haalt hij een doosje tevoorschijn die met tape dichtzit.
'Ja, ik heb er een gehuurd in dezelfde straat als het hoofdkantoor van het MCU,' antwoordt Louisa. Ze trekt haar jas recht en kijkt nieuwsgierig naar het doosje.
'Mooi. Dit is een nieuwe telefoon, voor beroepsdoeleinden. Hij is voor jou,' zegt Gordon. Hij geeft het doosje aan Louisa die hem dankbaar in haar tas stopt. Ze knikt als een bedankje en staat dan op.
'Ik neem aan dat ik nu mijn spullen moet gaan halen,' zegt ze.
'Ja, dat lijkt me een goed plan. Ik ben er over een halfuurtje, dan rijden we naar het MCU,' zegt Gordon.
'Oké.' Louisa loopt naar de deur en trekt met open.
'Louisa,' zegt Gordon voordat ze de deur uit is. Louisa draait zich om.
'Je voelt je vast snel thuis hier,' zegt hij. Gordon had de aarzeling uit haar stem kunnen opmaken twee dagen geleden. Maar hij was blij dat ze de baan toch had aangenomen.
Louisa glimlacht dankbaar naar Gordon, maar verlaat dan het kantoor. Een paar verdiepingen onder haar ligt een kogelvrij vest op haar te wachten, met ernaast haar nieuwe pistool.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.