Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight] » H2. Not again

Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight]

15 aug 2010 - 19:50

968

0

202



H2. Not again

Na twee maanden hard gewerkt te hebben in Gotham, krijgt Louisa een schokkend bericht te horen. Jim Gordon komt langs met het nieuws dat de Joker is ontsnapt uit de inrichting.

'Is hij vervoerd?' vraagt Louisa aan haar collega Gerard Stephens.
'Ja, voorlopig zit hij vast in de gevangenis,' antwoordt Stephens, die zojuist een crimineel naar de gevangenis heeft gebracht. Louisa ploft neer op de bureaustoel en pakt een dossier van het bureau. Stephens staat tegen de deurpost en kijkt achterom. Een van de nieuwe agenten, Jerry Larthing, komt naar Stephens toe.
'Sinds de Batman weer gesignaleerd is, wordt het voor ons weer rustiger. Toch vreemd, hoeveel impact hij nog heeft op de onderwereld van Gotham na alles wat er gebeurd is. Denk je niet?' zegt Larthing. Stephens knikt.
'Ondanks alle politie die achter hem aan zit, doet hij nog gewoon zijn werk,' zegt Stephens. Louisa kijkt naar de twee mannen bij de deur en legt het dossier weg.
'Dat is toch juist goed? Hij wordt om de verkeerde redenen achternagezeten. Dat is juist het vreemde,' zegt ze. Ze staat op en loopt naar het grootste raam toe.
'Maar wat heeft het voor zin? Er loopt nog verdomd weinig maffia rond en alle grote schurken zitten ook achter slot en grendel,' zegt Stephens. Larthing maakt een instemmend geluid. Dan slaat hij Stephens op de schouder.
'Ik ga weer aan het werk,' zegt Larthing. Louisa kijkt achterom terwijl Larthing wegloopt.
'Laten wij ook maar aan het werk gaan,' zegt Louisa tegen Stephens die knikt en het kantoor uitloopt. Louisa loopt achter hem aan naar de cellen van het MCU. Er staat nog een verhoor afspraak op de planning voor Louisa. Een of andere malloot die drugs verkoopt met hele vreemde bijwerkingen zit al dagen in een cel, maar Louisa vond het nou wel eens tijd dat hij ging praten. Het doel is om al zijn cliënten te achterhalen en zo meer drugsdealers op te pakken. Stephens roept een agent bij zich en vraagt hem de drugsdealer naar de verhoorkamer te brengen. Louisa loopt er stilletjes achteraan. Veel vragen bevinden zich in haar hoofd over de Batman. Wat is hij allemaal aan het doen?

'Denk je nou serieus dat je wegkomt met zwijgen? Als je niet snel wat dingen loslaat, slepen we je de rechtbank in,' zegt Louisa dreigend. Een man met donker haar zit zwijgend tegenover haar op een stoel. Zijn gezicht staat ernstig en met zijn voeten schraapt hij over de grond.
'Waarom zou ik de namen van mijn cliënten geven?' vraagt de drugsdealer dan uiteindelijk.
'Omdat, zoals ik al heb gezegd, je dan strafverlichting kunt krijgen. En als je je daarna een beetje netjes houdt, kun je prima op een andere manier je geld gaan verdienen. Dus, wat wordt het?' zegt Louisa geïrriteerd. Soms werkend criminelen haar zo op de zenuwen. En de enige manier om ze dan nog te laten doen wat ze wil is boos worden.
'Goed, ik geef je alle namen. Maar dan wil ik er zeker van kunnen zijn dat ik niet langer dan een jaar de gevangenis in hoef,' zegt de drugsdealer. Louisa zucht.
'Voor datgene wat jij hebt uitgevreten staat minstens een jaar. Maar onder de vijf jaar zal je straf wel blijven hangen,' zegt Louisa. De drugsdealer gromt en maakt aanstalten om op te staan. Dan klinkt het geluid van de zoemer uit de kamer achter het glas.
'Zit,' beveelt Louisa de drugsdealer terwijl ze de verhoorkamer verlaat. Stephens staat met nog een paar agenten achter het glas te kijken.
'Het is goed zo,' zegt Louisa tegen Stephens.
'Ja, breng hem terug naar zijn cel,' zegt die half tegen haar en half tegen de andere agenten. Onmiddellijk wordt de drugsdealer teruggebracht naar zijn cel. Maar voor er meer besproken kan worden stormt Larthing de ruimte in.
'Kom vlug, Gordon is hier met een belangrijk bericht,' roept hij. Louisa schrikt een beetje, het is niet altijd goed als Gordon langskomt. Stephens is de ruimte al uitgerend wanneer Louisa er ook achteraan gaat. Gordon staat in de centrale ruimte met zijn jas nog aan. Hij straalt een bepaalde angst uit, evenals dezelfde vermoeidheid van de afgelopen maanden.
'Ik heb heel slecht nieuws. En dan bedoel ik écht slecht nieuws. Louisa, voor jou komt het er nu echt op aan, denk ik,' zegt Gordon.
'Wat? Wat is er dan?' vraagt Louisa zenuwachtig. Ze bijt op haar lip en grijpt met haar handen de stoel die voor haar staat stevig vast.
'Hij is weer ontsnapt. De Joker is weer ontsnapt,' zegt Gorden dan zacht. Een schokgolf gaat door de ruimte en iedereen die aanwezig is hapt naar adem. Overal beginnen mensen geschokt met elkaar te praten.
'Maakt niet uit,' zegt Louisa plotseling. Een doodse stilte valt. Gordon kijkt haar fronsend aan.
'We zetten hem zo weer in die inrichting. En als wij het niet doen, doet de Batman het wel,' zegt Louisa om zichzelf uit te leggen. Stephens, Larthing en Emma Vedder zijn het met helemaal met haar eens. Gordon twijfelt echter en krabt even aan zijn wang.
'Gordon, het lukt ons wel. Echt,' zegt Louisa nogmaals. Ze glimlacht naar Gordon, die zijn schouders toch een soort van instemmend ophaalt.
'Wanneer wordt het bekend?' vraagt Stephens aan Gordon. Louisa kijkt op de klok, het heeft zojuist zes uur geslagen. Eigenlijk zit de dag er op voor iedereen.
'Nu,' antwoordt Gorden en hij drukt de dichtstbijzijnde televisie aan. Er verschijnt een nieuwslezer in beeld die met angstige ogen vertelt over de ontsnapping van de Joker.
'We wilden het geheim houden, om geen paniek te zaaien. Maar het was al bekend bij de media voor we er erg in hadden,' zegt Gordon. Louisa zucht en loopt de ruimte uit, haar kantoor in. De anderen in de ruimte kijken haar na zonder een woord te zeggen. Enkelen luisteren naar de nieuwslezer. Het gezicht van een lachende clown verschijnt in beeld.
'Dat was een foto van de Joker. Laten we hopen dat hij snel weer in een inrichting zit,' zegt de nieuwslezer ietwat aarzelend. En vooral niet wetend, dat de Joker hem als zijn nieuwe doelwit had uitgezocht na die uitspraak.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.