Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight] » H9. I like explosions

Not worth of rememberance anymore [Na The Dark Knight]

20 aug 2010 - 18:24

1151

0

192



H9. I like explosions

Louisa haalt herinneringen op, niet wetende wat er in de rest van de stad gebeurt. Gotham wordt opgeschrikt door een nieuw spelletje van de Joker.

Louisa ligt op haar rug op het bruine matras en staart wezenloos naar het plafond. Honderden gedachten zweven door haar hoofd met vooral herinneringen aan wat was. Het is al twee dagen geleden sinds ze voor het eerst in de witte kamer wakker werd en heeft de Joker niet meer gezien. Aan de ene kant is dat behoorlijk aangenaam, want zijn aanwezigheid is voor Louisa niet altijd leuk. Maar aan de andere kant is het wat minder positief, het zou zomaar kunnen dat de Joker ondertussen dood is of opgepakt, en wie zal Louisa dan ooit vinden? Toch probeert ze daar niet te veel aan te denken. En dus zit er niks anders op dan vergeten herinneringen ophalen. Hoewel haar maag rommelt vanwege de kleine voorraad brood en water die in de ruimte aanwezig is, kan ze toch nog redelijk nadenken. Het hele verhaal over Louisa’s leven met Jeremy komt boven borrelen.

Louisa was nog maar negentien jaar toen ze hem ontmoette, Jeremy, ofwel de Joker. Ze had al een behoorlijk miserabel leven achter de rug met een criminele vader en een moeder die eigenlijk nooit een moeder had mogen worden. Ze had zichzelf praktisch opgevoed en leefde veel op straat. Toen ze zestien werd begon ze met werken en probeerde zoveel mogelijk geld te verdienen voor een studie. Op haar achttiende begon ze aan een studie Forensische Wetenschappen, waar ze vervolgens vier jaar over zou doen. Een jaar later kon ze zich eindelijk een behoorlijk appartementje veroorloven en ging op zichzelf wonen. Haar buurman heette haar van harte welkom en hielp haar graag met zoveel mogelijk. Die buurman was Jeremy, een knappe jongeman die vooral slim en intelligent was. Het tweetal werd al snel verliefd en sliepen voortaan bij elkaar. De ene nacht in Louisa’s appartement, de andere nacht in Jeremy’s appartement. Maar op den duur kwam Louisa erachter dat Jeremy een kort lontje kon hebben en ook vaak in de problemen kwam op de universiteit. Ondanks dat, deed hij Louisa nooit wat aan en beschermde haar met zijn leven. Drie jaar lang verliep hun relatie vlekkeloos, tot op het moment dat Jeremy niet meer wilde. Louisa had haar studie nog niet afgerond, wat Jeremy inmiddels wel al had. Hij zei tegen haar dat hij niet meer verder met haar wilde. Louisa was compleet terneergeslagen en smeekte Jeremy om het nog even te proberen. Ze probeerde erachter te komen waarom Jeremy bij haar weg wilde. Ze ontdekte dat hij steeds meer problemen had gekregen met zijn vrienden en het criminele pad had betreden. Hij was verschrikkelijk bang dat Louisa iets zou overkomen door zijn toedoen. Louisa confronteerde hem met zijn angsten, de dag voor haar laatste jaar begon. Jeremy werd woedend en loog tegen haar. Hij zei dat hij helemaal geen crimineel was en dat hij Louisa niet meer vertrouwde. Louisa ging ertegenin maar dat leverde haar enkel een klap in haar gezicht op. Uiteindelijk had Jeremy toch gedaan waar hij bang voor was. Jeremy ging weg bij Louisa en verdween uit haar leven, terwijl hij nog altijd van haar hield. Louisa bleef achter en kwam terecht in een donkere put. Gelukkig klauterde ze er uit en maakte haar studie af. Daarna ging ze bij de politie, om een einde te maken aan de criminelen. En ze hoopte op een dag Jeremy op te mogen sluiten in een gevangenis, uit pure wraak. Maar ondertussen was die wraak al lang verdwenen…

Louisa had de Joker nooit als Jeremy herkend, omdat hij schmink draagt en littekens heeft die hij eerder nooit had. Zijn stem is veranderd en zijn manier van doen ook. Maar of Louisa blij moet zijn met die verandering, weet ze niet. Waarom de Joker haar nog steeds vast houdt, weet ze ook niet. Louisa gokt dat de Joker niet wil dat zijn verleden boven water komt. Maar waarom hij haar dan niet gewoon vermoord? Toch mag ze zich daarom gelukkig prijzen. Ze wil natuurlijk liever leven dan dood.

In de rest van Gotham:

‘Het volgende filmpje dat wij vanmiddag hebben ontvangen, kan als schokkend worden bevonden,’ zegt een treurige nieuwslezeres. Gordon kijkt met grote ogen naar de tv. Hij zit in zijn kantoor en heeft zojuist de computer afgesloten. Hij was klaar om naar huis te gaan, naar zijn vrouw en kinderen. Het beeld op de tv wordt zwart, maar meteen verschijnt er een man in beeld. Hij ligt op de grond en heeft een zwarte blouse aan. Zijn gezicht is geschminkt op de manier van de Joker. Gordon kijkt ernstig naar het beeldscherm.
‘Hallo, mijn beste burgertjes,’ zegt de stem van de Joker, die duidelijk niet in beeld is.
‘Dit is Peter Haldwine. Zeg eens gedag, Peter,’ vervolgt de Joker. Hij lacht en zoomt in op de man op de grond.
‘Ha-allo,’ stottert Peter. Het wordt duidelijk dat Peters handen vastgebonden zijn en dat hij doodsbang is.
‘Ik heb de afgelopen tijd het nieuws een beetje gevolgd en gemerkt dat jullie iemand missen. De impact van ‘mijn’ actie, is verrassend bevredigend. Ik merkte dat jullie nog net zo chaotisch kunnen zijn. En dat is… heerlijk! Ik weet waar jullie vermiste persoon is. Ik weet waar Louisa Bartlett is. Maar over haar hoeven jullie je geen zorgen meer te maken. Ze is… hoe noemen jullie dat? Hah? O ja, veilig. Ha ha! Maar een aantal van jullie, burgertjes van Gotham, zijn dat niet! Ik heb een spelletje bedacht, een heel leuk spelletje. Zie je, ik houd van explosies. Net als iedereen. Dus ik ga weer iets opblazen. Een gebouw, om precies te zijn. Het leuke alleen is, jullie weten niet welke! Ik geef jullie een uur om het te raden. Wordt het geraden, dan blaas ik het gebouw niet op. Maar dan gaat Peter Haldwine er wel aan. Wordt het niet geraden, dan gaat het gebouw de lucht in en mag Petertje blijven leven. Leuk hé? Hah? Ha ha ha!’ vertelt de Joker, waarna hij weer begint te lachen. Het beeld beweegt zich naar Peter toe en zoomt verder in. De Joker pakt Peter’s gezicht vast en schudt het heen en weer.
‘Nu moet jij ook iets zeggen!’ zegt de Joker plagend.
‘B-bel naar het nummer van de tv-omroep, d-dan kun je op tv-‘ zegt Peter.
‘-raden!’ maakt de Joker Peter’s zin af. Hij gromt nog even en dan gaat het beeld op zwart. Gordon kijkt verbijsterd weg van de tv. Voor een paar minuten weet hij niet wat hij moet doen. Heel Gotham is in gevaar, zonder dat ze weten hoe. Maar dan neemt Gordon een besluit. Hij rent zijn kantoor uit en belt tijdens het lopen de luitenant van de politie op.
‘Stuur al je agenten naar alle hoge flatgebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, laat ze de gebouwen onmiddellijk onderzoeken naar explosieven. En zorg ook dat de Joker gevonden wordt voor hij te veel schade kan aanrichten!’ beveelt Gordon. De luitenant hangt op en zal meteen doen wat Gordon hem verteld heeft. Hij, heeft echter een andere taak.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.