Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Faylinn y Tylwyth Teg » Deel 5

Faylinn y Tylwyth Teg

31 dec 2010 - 13:52

883

2

338



Deel 5

Ik weet het... Het is schandalig véél te lang geleden, maar mijn vakantie is tot nu toe al ongelooflijk druk geweest. Daarmee bedoel ik: 14 dagen op kamp, vijf weken speelplein, twee keer op weekend geweest en ondertussen mijn spullen voor school in orde brengen. Maaaaaaaar, Nu ga ik mijn best doen om er weer tegenaan te vliegen!

De eerstejaars zijn echt klein, ik voel me net een reus momenteel. Ik sta in de rij voor de grote zaal te wachten op de sorteerceremonie. Best wel gíªnant, dat ik tussen de eerstejaars naar voren ga moeten lopen. Enkele minuten geleden kwam een oude heks ons vertellen wat er straks zou volgen. Ze heette professor Anderling en volgens mij valt er niet echt met haar te spotten. Ze zei ook dat ze afdelingshoofd van Griffoendor is.
De grote deuren gaan open en professor Anderling gebaart naar ons dat we haar moeten volgen. Zenuwachtig lopen we richting de lerarentafel. Daarvoor staat een krukje met een oude versleten hoed erop.
‘Go Faylinn! Go Faylinn!’ Hoor ik mijn coupégenoten aan de tafel van Griffoendor roepen.
Terwijl we naar voren stappen kijk ik de zaal rond. Mijn blik glijdt over de vier afdelingstafels en opeens kruis ik de blik van iemand aan de tafel van Huffelpuf. Een schok gaat door mij heen wanneer ik in zijn grijze ogen kijk. Verward sla ik mijn blik neer. Die schok was bizar, onverklaarbaar.
Professor Anderling begint met namen van een lijst af te roepen, de leerlingen die worden geroepen moeten op de kruk gaan zitten en krijgen vervolgens de hoed op hun hoofd. Ondertussen zijn er al 3 nieuwe Griffoendors, 4 nieuwe Ravenklauwers, 2 nieuwe Huffelpuffers en 3 nieuwe Zwadderaars.
‘Juffrouw Faylinn y Tylwyth Teg’ Heel de zaal kijkt raar op wanneer Anderling mijn naam zegt. Ja, mijn naam is niet bijster gewoon, ik weet het. Allemaal kijken ze nieuwsgierig naar mij. Waarom is zij zo oud? Waarom komt ze nu pas hier? Zo’n maffe naam! Hoor ik de leerlingen bijna denken.
Ik zet me neer op het krukje en ik voel hoe de hoed over mijn oren zakt.
‘Zeer slim en bereid om te leren, dapper en instaat tot kattenkwaad, staat altijd klaar voor vrienden en familie. Lef en moed. Ik deel jou in bij GRIFFOENDOR!’ Dat laatste woord schreeuwt de hoed in volle borst uit.
Met een grijns van oor tot oor loop ik naar de tafel van Griffoendor. Wanneer ik tussen Fred en George neerplof slaan ze me alle twee op mijn schouder.
‘We wisten het wel’ Zeggen ze tegelijk. ‘Natuurlijk, dat komt allemaal door de goede invloed die je vandaag van ons hebt gekregen’
‘Natuurlijk, want van zo’n 8 uur bij jullie te zijn veranderd een mens helemaal’ Zegt Ginny.
Fred en George steken hun tong uit.

Carlo POV

De groep nieuwe eerstejaars komt de grote zaal binnen. Ze kijken allemaal doodsbenauwd, net of ze straks tegen een draak moeten vechten.
Er loopt ook een oudere leerlinge bij en god, wat is ze mooi! Ze heeft lang blondbruin haar dat prachtig op haar rug valt en ze draagt haar gewaad met een elegantie alsof ze een elf is.
Ze kijkt nerveus de zaal rondt. Ze moet lachen wanneer Fred en George Wemel iets roepen.
Haar ogen kruisen mijn blik en rood kruipt over mijn wangen naar boven.
Carlo! Verman jezelf!
Onze blikken lijken aan elkaar vastgehecht te zijn. Wanneer ik in haar ogen kijk gaat er een schok door me heen, bizar. Plots kijkt ze weg.
‘Juffrouw Faylinn y Tylwyth Teg’ Hoor ik professor Anderling zeggen en ik zie dat zij naar voren loopt. Hm, best een vreemde naam.
Nee, niet best vreemd, gewoon: vreemd.
Faylinn wordt ingedeeld bij Griffoendor. Ze kijkt nog eens in mijn richting en ploft dan met een grijns van oor tot oor naast Fred en George Wemel aan tafel.

Faylinn POV

De rest van de leerlingen wordt over de verschillende afdelingen verdeelt. Wanneer Rose Cliphander is ingedeeld bij Huffelpuf bergt Anderling het krukje en de hoed op.
Perkamentus staat recht en loopt wat richting de leerlingen. Meteen is de hele zaal stil.
‘Beste leerlingen, alweer een nieuw schooljaar gaat van start en ik ben zeer blij met al die nieuwe en oudere lachende gezichten hier voor me. Dit jaar wordt weer een jaar vol magie en vriendschap. Voor de ene liggen de S.L.I.J.M.B.A.L.-len klaar, andere verlaten volgend jaar onze school.
Ik zou graag nog even herhalen dat het Donkere Bos strikt verboden is voor iedereen! Meneer Vilder heeft mij ook nog eens gevraagd jullie eraan te herinneren dat de lijst met verboden voorwerpen omhoog hangt aan de deur van zijn kantoor.’
‘Alsof we ons daar iets van aantrekken’ Grijnst George.
‘Ik wens jullie allen een fantastisch en leerrijk jaar toe. Dat was het. Nu rest er ons maar één ding meer: eet smakelijk!’
Nadat hij dat gezegd heeft verschijnen er hopen eten op de tafel. Schalen gevuld met het heerlijkste voedsel wachten om verorberd te worden. Ik zie hopen pasteitjes, gebakken aardappeltjes en nog zoveel meer. Het vlees sla ik bewust over. Ik ben al sinds mijn geboorte vegetariër en ben er best trots op dat ik nog nooit vlees gegeten heb. Mijn mensenouders waren zelf ook vegetariërs en hadden er dus geen moeite mee dat mijn elfenouders zeiden dat ik vegetarisch opgevoed moest worden. Ik kan het niet, een dier eten. De gedachte alleen al doet me huiveren.
Ik zoek de jongen aan de tafel van Huffelpuf en ik zie hem direct. Het is alsof alles in de grote zaal naar hem wijst. Alsof alles rond hem draait. Hij schudt zijn bruine haren nonchalant en praat geanimeerd verder met zijn vrienden. Plots draait hij zich om en ontmoeten onze ogen elkaar weer. Schaamrood kruipt omhoog op onze wangen.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 29 aug 2011 - 21:43:
nice (L) wil meer....leuk volgens mij heb je net als ik een overvloed aan fantasie...


DreamWriter
DreamWriter zei op 27 aug 2010 - 17:18:
Miihii!
Carlo. (Dat gaat vlammen met F&G. (: )
En ik vind jouw zinnetje -nouja. Élk zinnetje maar speciaal dit- van de Sorteerhoed gewoon geniaal.
Of schrap de gewoon.
En ik weet niet of ik al gezegd heb maar ik vind en blijf Faylinn een prachtige, sierlijke, elfige naam vinden.
SOOOOOFF