Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » our world » 17. Jolein

our world

27 aug 2010 - 12:37

980

2

223



17. Jolein

Als ik thuiskom, is er voor de verandering een keer niemand thuis. Ik leg mijn tas op een stoel en pak wat te drinken. De computer start traag op en ik erger me eraan. Het komt me goed uit dat mijn opa en oma er niet zijn. Normaal komen ze altijd kijken wat ik doe. Nu mogen ze absoluut niet kijken. Ik heb ergens het idee dat Kaitlin ons niet echt alles heeft verteld. Daarom ga ik zelf maar op onderzoek uit. Het internet is daarbij een geweldige uitkomst. Arlette heeft gezegd dat Kaitlin boven op haar zolder een hele bibliotheek aan boeken heeft staan. Waarom we er nooit echt zijn geweest weet ik niet. Ze wou ons vast niet daar hebben. Misschien hadden we wel meer kunnen leren. Eindelijk krijg ik het bureaublad. Ik start meteen internet op, wat gelukkig een stuk sneller gaat. Mijn vingers liggen op het toetsenbord. Ik weet niet gelijk wat ik moet typen. Die verhalen zijn natuurlijk niet echt makkelijk te vinden. Ik besluit maar om met Iblis te beginnen. In een paar seconde staan er allemaal links. Ik screen ze met mijn ogen. Ik word er niet veel wijs uit. Op goed geluk klik ik er een aan.

Iblis wordt ook wel Satan genoemd. De satan, ook wel aangeduid als de duivel of Lucifer , wordt door joden en christenen gezien als een gevallen (aarts-)engel, die door God uit de hemel werd geworpen toen deze tegen God in opstand kwam. Hij is de leider van rebellerende gevallen engelen, die onder zijn aanvoering God verlaten hebben en wordt gezien als de verpersoonlijking van het kwaad. Volgens moslims is hij geen engel maar een djinn.

Satan is volgens traditionele christenen, joden en moslims nooit gelijkwaardig aan God en verwerpen dan ook de gedachte dat er een soort tweestrijd aan de gang is tussen een 'macht van het goede' en een tegengestelde 'macht van het kwade', die even sterk zijn. God heeft het laatste woord.

Volgens verschillende bijbelpassages was de voornaamste drijfveer van satan trots. Hieruit volgde hoogmoed en jaloezie op God. Satan verlangde Gods plaats in te nemen en goddelijke eer en aanbidding te ontvangen. Zijn volgelingen, gevallen engelen en mensen, verlangen ten diepste hetzelfde. Achter veel 'succesvolle' mensen in verleden en heden, zoals dictators, valse profeten en rijkaards, zouden satan en zijn demonische engelen de bewerkstellers van dit 'succes' zijn.

Uitdrijving van satan
Volgens de Bijbel kunnen mensen door de duivel gebonden of bezeten raken. Het tweede geval is erger, omdat in dat geval de duivel, of één of meer van zijn demonen, daadwerkelijk in iemand wonen. Om hiervan af te komen is bevrijding noodzakelijk. Deze is slechts te verkrijgen wanneer deze plaatsvindt in de kracht van de Heilige Geest en in de Naam van Jezus Christus. De Rooms-katholieke Kerk kent het exorcisme of duiveluitdrijving als een van de sacramentalia, om bij een bezetene de duivel uit te drijven. In andere Kerken, bijvoorbeeld Pinkstergemeenten komt duiveluitdrijving ook voor.


Ik kijk verveeld op. In principe heeft Kaitlin ons dit ook gezegd. Ik besluit de moed op te geven en dat dit niets gaat worden. Ons vertrouwen op Kaitlin moet blindelings zijn. En dat terwijl we haar helemaal niet kennen. Ze verbergt iets voor ons. Ik surf nog even door op het internet. Na een tijdje kom ik het volgende tegen.

14-05-1950
Op de weg richting het kleine dorpje Nowhill werden vijf verschillen meisjes gevonden. Ze hebben geen van allen iets met elkaar. Het gekke is dat ze kilometers van hun geboorteplaats gevonden zijn. Die gek genoeg hetzelfde blijkt te zijn. De ouders zeggen dat de meisjes elkaar niet zouden kennen. Allemaal zijn ze op de nacht van 12 op 13 mei verdwenen. Dorpsbewonders zeggen dat ze hen hebben zien weglopen. Waar ze naartoe zouden gaan een hoe ze elkaar hebben leren kennen, is onduidelijk.

Niemand weet waaraan ze overleden zijn of hoe ze juist op die plek terecht zijn gekomen. Het is dagen lopen, wat ze konden halen in de tijd dat ze weg waren. De striemen op hun armen zijn ook geheel onbekend. Ze kunnen niet met blote handen gemaakt zijn. Touwen zouden heel erg hard aangetrokken moeten worden. Toch is het niet de doodsoorzaak geweest. Hun blauwe bloed bij de autopsie is gebleken, is ook erg vreemd. Ook is er een soort groenige slijm op hun kleren gevonden. Die slijm komt nergens in de buurt voor.

Toen we bij een van de ouders zijn gaan kijken, zagen we een klein kindje. Ze keek ons aan met grote ogen, net alsof ze al wist wat er ging gebeuren. De ouders van het meisje katlina Vesper reageerde alsof er dagelijks mensen komen vertellen dat hun kind is overleden. Het briefje met de naam Iblis zei ze niets. Ze geloofde er niets van dat hun dochter samenspande met de duivel. Voor de zekerheid zijn toch maar alle lichamen verbrand. Voordat ze meer schade aan kunnen richten.


Katlina Vesper. De naam komt me zo bekend voor. Vesper. Waar heb ik dat nou eerder gehoord. Ik pak mijn telefoon en ga door het telefoonboek. Kaitlin Vesper. 'Ik ben vernoemd naar mijn oma Katlina.' Ik hoor het haar stem nog duidelijk zeggen. Dat was de enige keer dat ze het over haar oma heeft gehad. De foto van vijf meisjes achter in de tuin. Ze lijken op de foto die bij het artikel staat. Ik print het artikel uit, van pan meteen om uitleg te vragen bij Kaitlin. Ik hoor de voordeur dichtslaan. Snel stop ik de print in mijn broekzak. De internetpagina sluit ik snel af. "Heb je zin in thee." "Lekker oma." De computer sluit ik af. De radio gaat aan en mijn schoolboeken op tafel. De thee en de koekjes worden neergezet. "Hoe was het op school?" "Het ging goed. Ik heb een negen voor Spaans." "Dat ging toch over de grammatica." "Klopt." De rest van de middag spreken we over school.


Reacties:


realMe
realMe zei op 29 aug 2010 - 14:56:
ja wie weet. wil je snel verder gaan
ik ben wel benieuwt of het klopt wat Eef95 denkt dat het is (en ik ook)


Eef95
Eef95 zei op 27 aug 2010 - 19:33:
ohoh misschien waren die meisjes de vorige groep???

snel verder