Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » [Spoed] Beren-loopbaanoriëntatie » Oneshot

[Spoed] Beren-loopbaanoriëntatie

1 sep 2010 - 2:37

1267

1

417



Oneshot

Filip kwam na een lange, vermoeiende dubbele dienst het huis binnen dat hij en Iris hadden gekocht en opgeknapt. Hij was druk bezig met zijn jas uit te doen zonder in slaap te vallen toen een klein meisje aan zijn broekspijp trok.

Pappie, Pappie, kijk ik en oma gedoen vandaag

Het was duidelijk dat ze veel suiker gegeten had, en sprong op en neer met een honingkleurige teddybeer in haar handen. Direct was Filip niet moe meer en liet zijn tas vallen om haar op te tillen.

Wat hebben oma en jij gedaan vandaag?

Wij kleren gekoopt voor Nufje

Jullie hebben kleren gekocht voor Nufje? Die moet je me dan maar eens laten zien!

Filip droeg het meisje de woonkamer in waar Iris knikkebollend op de bank zat met een prinsessenboek naast haar en een medisch tijdschrift op schoot. Hij ging naast haar zitten en kuste haar op haar wang.

Hey schat, ben je moe?

Ze werd wakker, rekte zich uit en gaapte.

Ja, ik ga de persoon vermoorden die besloot dat het een goed idee was om de 3 kleuterklassen die op pediatrie een rondleiding krijgen op de zelfde dag te plannen. Niet alleen heb ik barstende koppijn van 3 groepen gillende kleuters, de goden hebben ook nog besloten dat ongeveer al mijn patiënten achteruit moesten gaan, en toen ik even wou gaan slapen in de residentenkamer hadden 2 stagairs van psychiatrie hem bezet. Ze dachten zeker dat een bed tegen de muur bonkend niet hoorbaar was tussen gillende kleuters. Dat en ik denk dat ik iets verkeerds gegeten heb want ik ben de halve dag misselijk geweest. Nu moet je eerst even naar je dochter luisteren over wat ze te zeggen heeft over Nufjes loopbaan.

Filip keek neer naar de beer in zijn schoot, en zag dat de beer scrubs en een labjas aan had. Hij keek naar Iris met pretlichtjes in zijn ogen.

Sinds wanneer verkoopt Build-a-Bear scrubs in zalmkleur?

Lisa lachte. Gekke pappa, doen ze niet! Ik en oma geverfd!

Filip keek naar Iris. Ja, dat hebben ze gedaan. Ze hebben dat setje gekocht dat wij haar in december wilden kopen, maar waar we de kleur niet zo leuk van vonden. Toen heeft je moeder alles wit gebleekt, en de scrubs roze geverfd. Wacht tot je ziet wat ze met het mutsje hebben gedaan.

Alsof het zo getimed was, kwam Lisa terug met de tas die ze die dag mee had gehad naar oma. Ze pakte de beer af van haar vader en ging bij haar moeder op schoot zitten, en gaf de beer, het mutsje en het mondmasker aan haar moeder. Ze keek haar moeder vragend aan, en vroeg dan ook: Mama helpen?

Iris verwisselde de labjas van de beer met het kapje, en strikte behendig het masker om haar hoofd. Toen gaf ze de beer terug aan Lisa

Kijk papa, zelf gedaan zei ze trots. Filip keek naar de beer, en jawel hoor, er stonden zwarte lijntekeningen van bloemen op en ze waren ingekleurd in alle kleuren van de regenboog. Alhoewel, er zat meer kleur buiten dan binnen de lijntjes.

Dat is heel mooi. Heeft oma je geholpen?

Lisa knikte. Alle zwarte lijntjes op Nufjes en mammas, en toen ik met mooie stiften!

Opnieuw keek Filip naar Iris met een vragende blik in zijn ogen. Ze hebben Bea omgekocht om een volwassen mutsje te brengen en die heeft dezelfde behandeling gekregen.

Toen kleedde Lisa de beer helemaal uit, en kleedde haar aan in een rood bloesje, zwarte broek en ballerinas, en deed haar tenslotte de labjas aan. Ze liet de beer aan haar vader en moeder zien en zei, met een big smile op haar gezicht: Kijk mamma, net jij!. Inderdaad, de berenoutfit leek precies op wat Iris aanhad als ze niet hoefde te opereren. Filip pakte de beer en zag iets blauws aan de rechterkant. Hij tuurde en keek naar Iris, opnieuw.

Wat staat hier? Er is hier iets geborduurd.

Iris pakte op haar beurt weer de beer van Filip over en keek ernaar. Voor zover ik kan zien, is het Nufjes naam. Je moeder heeft echt haar best hierop gedaan. Heb je die kleine badge gezien?

Inderdaad, vastgenaaid aan de labjas zat een hele kleine badge met het AZ-logo erop, en een minifoto van de beer eronder. Weer stond Nufjes naam eronder, Pediatrie-arts en een streepjescode.

Ir, we zouden een foto, van jou, Lisa en de beer moeten maken, alledrie in het rood en jij en de beer in jullie labjassen. Dat zou zo schattig uitzien!

-------------------------


De volgende dag


Iris kwam de spoed opgelopen, haar scrubs nog steeds aan van de operatie die ze net achter de rug had. De eerste die ze zag was Bea. Ze besloot om haar te confronteren.

Zweer je nu al samen met mijn dochter en schoonmoeder?

Bea lachte. Ze vroegen me voor een mutsje. Dat heb ik verzorgd, problemen mee?

Iris wees naar haar hoofd. Ik loop voor schut. Een teddybeer heeft hetzelfde mutsje op. Ãâ°én voordeel, de kinderen zijn niet meer bang voor me. Ze lachen me uit!

-------------------------

2 weken later


In de tijd tussen het einde van haar dienst en het einde van de oproep waar Filip op mee was, zette Iris een heel aantal cadeautjes op de bank in de kleedkamer. Een doos groot genoeg voor een teddybeer, een middelgroot en 2 kleinere pakjes die eruit zagen als fotolijstjes. Nadat ze tevreden was met hoe alles eruit zag, pakte ze de 2 bekers warme chocolademelk van de tafel en liep richting balie, omdat ze van daaruit een goed zicht had op wie binnenkwam. Filip kwam binnen met zijn patient en briefte dokter Steevens van de andere ploeg. Daarna hing hij zijn jas op en kwam naar Iris toe. Ze gaf hem de choco en kuste hem.

Met haar blik stuurde ze de starende stagiair-verpleegsters weg en fluisterde in Filips oor. Er wacht iets op jou in de kleedkamer zei ze. Ze pakte zijn hand en hand in hand liepen ze naar de kleedkamer. Filip keek verrast naar de pakjes. Iris wees naar het middelste pakje, en zei: Die eerst, die blauwe het laatste. Rest maakt niets uit.

Ze liep naar de andere kant van de kleedkamer en leunde tegen haar oude kluisje, zodat ze zijn reactie kon zien. Hij pakte het rode pakje op en zag een foto van zijn vrouw, dochter en de teddybeer, zoals hij had voorgesteld, in het rood met labjassen. Voorzichtig hing hij het magnetische lijstje aan de binnenkant van zijn kluisje. Hij liep naar Iris toe en bedankte haar met een kus. Had je niet hoeven doen schat, maar ik ben blij dat je het toch gedaan hebt, want ik had gelijk, het IS schattig!

Schat, de rest. En geen vragen tot na de laatste, ok?

Filip opende de grote doos. Erin zat een chocoladekleurige beer in donkerblauwe scrubs en een witte labjas. De tekst op de jas was Dokter Tom. Filip keek Iris vragend aan, maar ze staarde voor zich uit. Toen pakte hij een kleiner pakje. Een foto van de beer in de scrubs en een muts met bootjes, alleen de zwarte lijntjes. Toen hij het zachte pakje eronder open maakte, vond hij de muts, op berengrootte en voor volwassenen. Ook zat er een setje in als wat Filip buiten het ziekenhuis droeg, op berenmaat.

Nieuwsgierig naar het laatste pakje, maakte hij het open en vond nog een fotolijstje. In het lijstje zaten een tekening van het bootje, een echoafdruk en het woord Papa in Iris handschrift. Filip staarde er even naar en keek toen op naar Iris. Echt? is alles wat uit zijn mond kwam. Zij knikte. Hij stond op, liep de paar passen naar haar toe, tilde haar op en kuste haar. Geweldig zei hij, voordat hij haar nog eens kuste.

fin.


Reacties:


Kathy
Kathy zei op 12 april 2013 - 12:34:
Leuk verhaal eindelijk iemand die ook iets over spoed heeft geschreven