Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Jonas Brothers » 14 Days! (AF) » Hoofdstuk 8 - Alex's verjaardag (dag 7)

14 Days! (AF)

22 sep 2010 - 22:20

3422

2

234



Hoofdstuk 8 - Alex's verjaardag (dag 7)

Reacties?!!

Alex pov
Al vroeg was ik wakker. Trok vlug mijn kleding en zette mijn nieuwe cowboyhoed op. Beneden trok ik mijn schoenen aan. Griste nog wat te eten van het aanrecht en ging op weg naar de stallen. Er hingen niet eens slingers in de woonkamer. Het leek op een gewone normale dag. Ze zouden mijn verjaardag toch niet vergeten zijn dacht ik bij me zelf. Aangekomen bij de stallen ging ik naar Acapello en Silver. Ze kwamen meteen op me af en snuffelde nieuwsgierig aan mijn hand. Terwijl ik beide boxen openzette en met mijn rug tegen de scheiding ging zitten zuchtte ik diep. Silver hinnikte zachtjes. Hoorde ik nou voetstappen? Nee dat kon niet, niet op dit tijdstip. Of toch? Zachtjes ging de staldeur open. Daar, daar liep Nick. ‘Goede morgen vreemdeling.’ Zei ik terwijl ik hem verbaasd aankeek en aan mijn hoed tikte. ‘Goeie morgen Alex’ Zei Nick met een brede lach op zijn gezicht. ‘Mag ik vragen wat u hier doet? Op dit tijdstip?’ Zei Alex lachend. ‘Wat ik hier doe, ik kan jou hetzelfde vragen.’ Zei hij. ‘Ik vroeg het jou als eerst. Maar je mag het wel weten. Ik kon niet meer slapen vandaag om half 2 is het precies 18 jaar geleden dat ik op de wereld gezet ben.’ Zei Alex met een glimlach. Nick keek haar verward aan. ‘Je bedoelt dus dat je vandaag 18 word?’ Zei Nick. ‘Maar dat verklaard niet wat je hier doet.’ Zei Nick. ‘Ik wilde nog wat gaan rijden. Trainen met Acapello en Silver. Is die verklaring goed genoeg?’ Zei ik lachend. Nick ging naast me zitten. Gaf me een hand. ‘Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.’ Zei Nick daarna kreeg ik drie kussen op mijn wangen. ‘Maar vreemdeling wat doet u hier nu?’ Grapte Alex. ‘Ik was wakker toen ik iets hoorde even later hoorde ik een deur. Vlak daarna keek ik uit het raam. Ik zag je lopen, bleef even kijken waar je heen ging en liep je toen achterna.’ Verklaarde Nick. ‘Maar hoe komt het dat je zo vroeg wakker was?’ Zei Alex terwijl ze voor zich uitstaarde. ‘Ik weet het niet.’ Zei Nick. ‘Soms dan heb ik dat wel eens dat ik zomaar heel vroeg wakker ben. Dan kom ik ook niet meer in slaap.’ Zei Nick.

Nick pov
Alex keek me aan. Ze stond op. ‘Ga je mee?’ Zei ze. ‘Waar wil je heen?’ Zei Nick. ‘Naar buiten.’ Zei ze terwijl ze floot kwamen de paarden achter haar aangelopen. ‘De liefde tussen mens en paard. Dat zag je meteen. Terwijl ik opstond kreeg ik een sms’je van Joe. Hou Alex weg bij het huis tot 12 uur stond erin. Komt goed sms’te ik terug. Op mijn horloge zag ik dat het pas 8 uur was. Ik sloot de staldeur en keek om me heen. Alex was nergens te bekennen. Snel ging ik haar zoeken. Als ze maar niet naar binnen was gegaan. Zei ik tegen me zelf. Al gauw vond ik haar in het weiland voor het huis. Ze sloot net het hek toen ik aankwam lopen. ‘Zullen we wat gaan eten?’ Zei ze. ‘Nee dank je ik heb niet zo’n honger.’ Zei ik. ‘Kun je me wegwijs maken op de boerderij?’ Zei ik. ‘Tuurlijk Nick. Zullen we beginnen bij de schuur hier.’ Zei ze. ‘Dit is de schuur die verbonden is met het huis. Hier staan de auto’s, quads en tractoren. Ook het hooi vind je hier.’ Zei ze. We liepen het erf over. Alex vertelde wat waar stond en liet het me allemaal zien. ‘Het was leuk om naar haar te luisteren ze was heel enthousiast over alles wat ze vertelde. Ik keek op mijn horloge. Het was nu iets over negenen. ‘Kunnen we een stukje door dat bos gebied achter de stallen?’ Zei ik. ‘Tuurlijk.’ Zei Alex.
Madison pov
Het was mooi dat Nick Alex afleidde. Zo hadden wij mooi de tijd om alles rustig voor te bereiden. We hadden nu overal slingers opgehangen. De taart hadden we op tafel gezet en haar cadeautjes hadden we bij ons behalve dan één. Die lag rustig te slapen op de studeerkamer. Het was een wonder dat ze dat cadeau nog niet ontdekt had. We gingen verder met voorbereidingen treffen. Ik belde David nog even over hoe laat die moest komen. Daarna ging ik mijn moeder helpen.

Alex pov
‘Krijg me maar eens te pakken!’ Schreeuwde ik naar Nick terwijl ik het op een rennen zette. ‘Kom hier.’ Schreeuwde Nick terwijl die het ook op een rennen zette. ‘Oow als ik je te pakken heb dan zwaait er wat.’ Schreeuwde Nick me nog achterna. Ik rende het bos door richting de stallen liep voorbij de boomgaard en rende nu over het erf terug naar het huis. Rende om de eerste stal heen om te kijken waar Nick was. Hij liep namelijk niet achter me aan. Voordat ik de hoek om kom lig ik al op de grond. Nick ligt bovenop me. ‘Zei toch dat ik je te pakken zou nemen.’ Zei Nick grijzend.

Kevin pov
Als ik de hoek om loop zie ik Nick op de grond liggen hij ligt bovenop een meisje. ‘Goed bezig Nick.’ Schreeuw ik grijzend naar hem. Nick wil wat zeggen maar ik snoer hem de mond. ‘Nee, zeg maar niks ik ga wel naar Joe, ik zal Julie verder niet storen.’ Zei Kevin. Verbaasd laat ik Nick achter. Ik loop naar binnen en zie allemaal versieringen. ‘Dat hadden jullie nou niet hoeven doen.’ Zei Kevin hij lachte. ‘Iedereen stopte met zijn werk. Keek me lachend aan. ‘Het is ook niet voor jou.’ Zei een meisje van een jaar of 20. ‘Heey Mark.’ Zei Kevin. ‘Kevin ouwe jonge hoe is het?’ Groette Mark me. ‘Ja goed, maar vanwaar die feest vreugde?’ Zei ik. ‘Mijn jongste dochter word 18 vandaag.’ Zei Mark. ‘Misschien heb je haar wel gezien een meisje met donker haar.’ ‘Die heb ik zeker gezien. En hoe!’ Zei Kevin lachend. ‘Dit is Annabel mijn vrouw en mijn andere dochter Madison.’ Zei Mark. ‘Maar meestal noemen we haar Maddy.’ Zei een bekende stem. ‘Joe! Hoe is het man? Kan je het nog een beetje aan of geef je het al op?’ Zei ik lachend.

Alex pov
‘Je mag nu wel van me afgaan.’ Zei Alex. ‘Wat als ik dat nou niet wil?’ Zei Nick. ‘Misschien maak ik je wel tot mijn gevangene.’ Zei hij. ‘Hoezo wat heb ik je misdaan?’ Zei Alex en keek me heel onschuldig aan. ‘Mij kietelen terwijl ik daar helemaal niet over kan. Weet je dat daar de doodstraf op staat?’ Zei Nick met een serieus gezicht. ‘Denk maar niet dat die onschuldige blik je helpt.’ Zei hij streng. ‘Maar het is mijn verjaardag vandaag.’ Zei ik. ‘Nou goed dan.’ Zei Nick stond op en trok me overeind. Voor ik het wist kreeg ik verrassingsaanval. Nick kietelde me terug. Hij stond tegen de stal aan en hield mijn met een hand beet. Zo kon ik niet ontsnappen met de andere hand kietelde die me. ‘Nee, nee, stop genade.’ Zei ik lachend. Hij liet me los. Ik draaide me om. Keek hem even aan voordat ik hem nogmaals begon te kietelen. Hij pakte mijn handen beet. Keek me steng aan. ‘Houd je op?’ Zei hij. ‘Ja oké jij wint. Ben je nou blij?’ ‘Nu wel.’ Zei hij terwijl hij me weer begon te kietelen. Ik lachte probeerde te ontsnappen en rende weg richting het huis.

Kevin pov
Alex rende naar binnen. Nick rende haar achterna. ‘Nick, Nick moet ik je nou ook nog leren hoe je met je vriendinnetje omgaat?’ Zei Kevin hoofdschuddend. ‘Wat?’ Zei Nick. ‘Nee, nee ontken het maar niet.’ Zei Kevin. ‘Trouwens jullie gaan de verkeerde kant uit.’ Zei Kevin terwijl die naar de auto wees. ‘Maar ik kan wel auto rijden.’ Zei Nick. ‘Geloof me van hem geleerd nou dat wil je echt niet.’ Zei Nick zachtjes tegen Alex. Ze keek lachend naar Nick. Het was rond elfen zag Nick op zijn horloge. ‘Heey tortelduifjes niet zo fluisteren die lieve woordjes kan je haar straks ook wel vertellen Nick.’ Zei Kevin. ‘Maar wat gaan we doen?’ Zei Alex een beetje verbaasd. ‘Ik ga je leren auto rijden.’ Zei Kevin. ‘Dit kan leuk worden!’ Zei Nick zachtjes tegen Alex. ‘Ik heb mijn tractor rijbewijs al. Dus het zal vast wel meevallen.’ Zei Alex zachtjes terug. ‘Wat zei ik nou net over dat gefluister dat kan straks ook wel als ik er niet bij ben.’ Zei Kevin met een grijns. Alex stapte achter het stuur. Nick zat in het midden en Kevin zat naast Nick. Kevin gaf aan wat was en hoe Alex moest beginnen. Alex knipoogde naar Nick. Ze reed de bus langzaam achteruit en reed toen rustig het erf af. ‘Wat kan ik toch goed lesgeven.’ Zei Kevin met een grijns. ‘Het ligt niet alleen aan mij, Alex je bent gewoon een natuurtalent. Je bent veel beter als Nick toen die voor het eerst met mij de weg op ging.’ Zei Kevin. ‘Ja, ja alsof dat mijn schuld was.’ Zei Nick beledigd. ‘Ja dat was jou schuld.’ Zei Kevin. ‘Jij gaf mij zo goed les, dus niet.’ Zei Nick sarcastisch. ‘Ha ha, ik hoor het al weer echte broederliefde. Maar Kevin er is een ding dat je niet van me weet.’ Zei Alex met een lach. ‘Ik kan wel rijden ik heb namelijk mijn tractor rijbewijs en ik rijd op een quad het land door. Tractor met kar rijd ik ook wel op en gras maaien op de maaimachine vind ik ook leuk om te doen.’ Zei Alex. ‘Je bent dus gewoon geoefend.’ Zei Kevin teleurgesteld. ‘Toch ben ik wel bij dat je dit wil doen.’ Zei Alex. ‘Wie kan er behalve Nick en Joe nou zeggen dat ze les heeft gehad van the Jonas Brothers tijdens haar eerste autorijles.’ Lachend keek Alex me aan. ‘Dat is waar dat is mijn cadeau aan jou.’ Zei Kevin. ‘Wat heb je trouwens van je vriendje gekregen?’ Zei Kevin. ‘Nou nog niks.’ Zei Alex. Nu mengde ook Nick zich weer in het gesprek. ‘Dat komt omdat ik dat niet ben.’ Zei Nick. ‘Ja, ja dat zal wel die ontkenningsfase is nog niet over.’ Zei Kevin. ‘Dat kan nooit lang meer duren en dan geeft je het wel toe.’ Zei Kevin. ‘Laat maar.’ Zei Nick terwijl die boos voor zich uit staarde naar de weg. Alex keek lachend naar Nick en Kevin terwijl ze ondertussen de weg goed in de gaten hield.

Nick pov
Ik was boos op Kevin waarom luisterde die nooit eens als ik hem de waarheid vertelde. Ach ja onoplettend staarde ik voor me uit. Het was inmiddels al half 1 zag ik op mijn horloge. Alle verdere gesprekken waren aan mij voorbij gegaan. Toen ik opkeek zag ik dat we net de oprijlaan op reden. ‘Alex wat heb je met Nick gedaan.’ Zei Kevin lachend. ‘Ik heb niks met Nick gedaan.’ Zei ze lachend terug. Terwijl de schuur in reed. De auto kwam tot stilstand en we stapten uit. We liepen gauw naar binnen.

Alex pov
‘Het feest kan niet beginnen zonder de jarige natuurlijk.’ Zei Mark lachend terwijl die op Alex afliep. ‘Nou van harte gefeliciteerd schat! Hoe ging je autorijden?’ Zei Mark terwijl die Alex drie kussen gaf. ‘Het ging goed. Dank je pap.’ Zei ze en gaf Nick een knipoog. ‘Ze rijd als een natuurtalent.’ Zei Kevin. ‘Heeft al dat grasmaaien en tractor rijden toch nog wat goeds opgeleverd.’ Zei Madison lachend. ‘Ja inderdaad.’ Zei Alex. Annabel feliciteerde Alex en drukte haar een klein pakje in de hand. Voorzichtig maakte Alex het papier open en haalde er een doosje uit. Ze maakte het doosje open daar lag een leren armbandje dat ze altijd al graag wilde hebben. ‘Dank je mam.’ Zei Alex blij terwijl ze hem om deed. ‘Gefeliciteerd Alex.’ Zei Madison waarna ze Alex drie kussen gaf. Ze kreeg een klein pakje in de hand gedrukt. ‘Het is ook van Joe.’ Zei Madison. ‘Voordat je het openmaakt Alex. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.’ Zei Joe hij gaf Alex ook drie kussen. Alex maakte haar cadeau open en keek bevreemd naar de sleutel die er in zat. ‘Wat voor sleutel is dit?’ Zei Alex terwijl ze van de een naar de ander keek. Ze bestudeerde de sleutel goed. ‘Jeep?’ Zei Alex vragend. ‘Ja dan kan je zelf op pad. Met de auto een oude roestige jeep die Joe en ik hebben gepimpt.’ Zei Madison. ‘Zeker met de nodige woordenwisselingen en ruzies.’ Mompelde Alex die het in gedachten al voor zich zag. ‘Nee dat ging niet elk moment even goed.’ Zei Joe met een grijns. ‘Maar je kan in elk geval rondtoeren dankzij Maddy en mij.’ Zei Joe trots. Alex hoorde een geluid aan de andere kant van de gang. ‘Wat is dat?’ Zei Alex terwijl ze nieuwsgierig naar de deur liep. Voordat iemand wat kon zeggen had Alex de deur al open. ‘Daar sprong een klein hondje de kamer binnen en rende dol dwaas door de grote keuken heen. ‘Dat was ook een van je cadeaus.’ Zei Mark enthousiast. ‘Alex vloog hem om de hals. ‘Dank jullie wel allemaal.’ Zei ze blij terwijl ze Mark weer losliet. Kevin kwam naar haar toe en feliciteerde haar nog. ‘Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. De lekkerste kussen hebben we voor het laatst bewaard.’ Fluisterde Kevin zachtjes tegen Alex. Alex lachte en Kevin gaf haar nog snel een knipoog. Terwijl Nick naar Alex liep vloog de deur open. Er kwamen twee jongens binnen. ‘Heey, meis van harte gefeliciteerd.’ Zei David Hij gaf haar drie kussen. ‘Alex, schat van harte gefeliciteerd met je verjaardag.’ Zei Stein die haar ook drie kussen gaf. Ze gaven Alex een envelop. ‘We wisten niet wat we voor je moesten kopen.’ Zei Stein. Dus dachten we ze kan beter zelf wat uitzoeken.’ Zei David lachend. Nick baalde. Joe zag het wel. ‘Hoe ga je die puppy noemen?’ Vroeg Stein nieuwsgierig. ‘In elk geval moet hert origineel zijn en niet zo’n typische hondennaam.’ Zei Alex terwijl ze de puppy optilde. ‘Ik heb het ik noem een Nacho.’ Zei Alex vrolijk. Nacho besnuffelde haar arm en likte daarna aan haar hand. ‘Nacho dat kietelt.’ Zei Alex lachend. Nick liep op me af. Hij feliciteerde me en gaf me drie kussen. ‘Dag Nacho.’ Zei die terwijl die de hond een aai over zijn kop gaf.

Joe pov
De middag verliep gezellig. Die avond hielden ze een BBQ. Alex had inmiddels haar auto ook gezien. Een blauwe jeep. Hij was geweldig. ‘Ook de avond verliep goed. Kevin stond samen met Mark achter de BBQ. Annabel zorgde voor drinken dat alles aangevuld werd. Nee niemand had te klagen wat het eten betreft. Nick liep weg langs het huis. Ik dacht dat die naar de wc liep. Schijnbaar had ik het mis of het duurde wel erg lang. Ik liep even naar binnen om te kijken waar die bleef. Hij zat in het gras voor het huis en keek uit over de vijver. ‘Nick? Waarom zit je hier helemaal?’ Zei ik terwijl ik naar hem toe liep. ‘Oow even wat rust.’ Zei Nick achteloos. ‘Het heeft zeker niks te maken met David en Stein. Als je het weten wil. Het zijn hele goede vrienden van Alex. Stein is trouwens homo al zou je het niet zeggen. David heeft een oogje op iemand maar niet op Alex. Het lijkt er we op maar ze heet Alice. Alex had gehoopt dat ze ook zou komen maar ze is op vakantie.’ Zei Joe met een lach.

Alex pov
Ik rende achter Nacho aan die naar voren rende hij was de hoek al op voor ik hem kon tegenhouden. Daar bij de vijver zaten Nick en Joe. Helemaal kon ik ze helaas niet verstaan maar wel hoorde ik mijn naam. Hij noemde eerder Stein en David al en iets over vakantie Misschien ging het wel over Alice die nu op vakantie was. Ik begreep echter niet wat Stein en David daar mee te maken hadden maar goed. Nacho ging tussen Joe en Nick inzitten. Nu rende ik het veld over. ‘Nacho kom hier.’ Zei ik. Nick die nu eens iets aan zijn hand voelde likken schrok. Ik was bij de rand van de vijver aangekomen. ‘Sorry hij ging er ineens vandoor.’ ‘Het is oké.’ Zei Nick lachend. ‘Hij is gek op je Nick.’ Zei Joe met een knipoog naar Nick.


Alex pov
Iets had me wakker gemaakt ik keek op de wekker en zag dat het half 4 ’s nachts was. Mijn voeteneinde waar Nacho zo even nog had gelegen was leeg. Terwijl ik mijn bed uitstapte zag ik dat ook mijn deur op een kier stond ik liep de gang op. Keek om me heen en zag nog een deur open staan. Ik keek naar binnen en zag Nick die sliep. Nacho zat voor hem op de grond. Op mijn tenen liep ik de kamer in. Nacho liep snel onder het bed. ‘Shit!’ Mompelde ik. Terwijl ik op de grond lag om te kijken waar Nacho was. ‘Ook goeie nacht wat doe jij hier?’ zei Nick die me verbaasd aanstaarde. ‘Nacho was weg dus ik ging hem zoeken en vond hem voor je bed. Net toen ik hem wilde pakken liep die onder het bed. Het spijt me als ik je wakker heb gemaakt dat was niet mijn bedoeling.’ ‘Eigenlijk was ik al wakker. Ik kan niet slapen. Lag te denken wat Kevin me ooit eens had verteld.’ Zei Nick. ‘En dat is?’ Zei ik. ‘Wanneer je niet kunt slapen, is de realiteit beter dan je dromen.’ Zei Nick met een rood hoofd. Het was maar goed dat het donker was. Ik keek hem bevreemd aan. ‘Oké heel diepgaand maar ik snap iets niet.’ Zei Alex. ‘Maar dat komt morgen wel eerst moet ik Nacho vinden.’ Zei ik. ‘Ik help je wel even zoeken.’ Zei Nick die opstond en een broek aantrok. Hij had namelijk alleen maar een boxer aan. Terwijl ik om me heen keek op de gang volgde Nick mij. ‘Ik kijk wel even beneden.’ Zei Nick. ‘Oké dank je.’ Zei Alex. Weer een open deur. Weer keek ik naar binnen hier lag Joe. Die ook scheen te slapen Nacho snuffelde aan zijn hand. Hij zat naast Joe op het bed. Opnieuw sloop ik voorzichtig en zachtjes de kamer binnen. Joe hoorde ik rustig ademhalen dus die sliep wel. Snel probeerde ik Nacho te grijpen. In plaats van Nacho greep ik Joe’s hand beet. Hij schok wakker. Keek om zich heen en zag mij staan. ‘Alex, hoe laat is het en wat doe je in mijn slaapkamer?’ Zei Joe. ‘Déjí  vu.’ Mompelde ik. ‘Sorry Joe als ik je wakker heb gemaakt. Nacho was weg en toen zag ik hem bij je hand zitten. Ik wilde hem meenemen naar mijn slaapkamer maar hij was me te vlug af. Daardoor greep ik je hand beet in plaats van mij.’ Zei Alex. ‘Wacht even ik help wel even.’ Zei Joe. ‘Dank je Joe.’ Zei ik. Weer stapte er iemand zijn bed uit in alleen zijn boxer. Die net als de vorige ook een trainingsbroek aantrok. ‘Déjí  vu.’ Mompelde ik weer. Ik liep de trap af met Joe achter me aan. We zochten met zijn drieën beneden. Ik hoorde een deur slaan. Vlak daarna verscheen Kevin in de keukendeur. ‘Goeie morgen Alex, Joe, Nick. Was alleen je vriendje niet genoeg?’ Zei Kevin met een grijns. ‘We zoeken Nacho hij is weg.’ Zei Alex die Kevin’s opmerking negeerde. Even was het stil boven hoorde ik een deur open gaan gevolgd door het gekraak van de trap. De deur van de gang ging open. Daar was Madison die nog half sliep. Ze keek om zich heen. ‘Wat is hier aan de hand?’ Zei ze acuut wakker. ‘Oow we zoeken Nacho. Zei Joe. Daarna werd Kevin wakker en jij bent nu ook wakker. Zei Nick. ‘Succes ermee.’ Zei Madison die hoofdschuddend doorliep. Kevin ging ook weer terug. Niks te vinden. ‘Nou laat maar Nacho komt vanzelf weer tevoorschijn.’ Zei ik terwijl ik weer naar boven liep. We liepen mijn kamer in en daar lag Nacho op het voeteneinde. ‘Je neemt ons toch niet in de maling he?’ Zei Nick. ‘Nee natuurlijk niet.’ Zei ik, ‘Nee, nee dat zal wel niet. Zei Joe. ‘Maar hij was echt bij jullie op de slaapkamer. Ik ben toch niet gek? Ach weet je laat ook maar. Slaap lekker en dank jullie wel voor de moeite.’ Zei Alex ‘Slaap lekker.’ Zeiden Nick en Joe in koor.
Alex schudde haar hoofd nog eens en ging maar weer slapen.


Reacties:


V0nneke
V0nneke zei op 9 jan 2011 - 12:57:
Gelukkig maar dat hij weer terecht is
Maareehm...Pov's zijn ervoor om in de ik-vorm te schrijven, dat weet je toch hè?
Nou ja, heel leuk geschreven ^^


saphira
saphira zei op 3 okt 2010 - 12:09: