Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (1)

Home » Overige » Short Stories » No Good Nor Evil (06.09.2010)

Short Stories

2 feb 2012 - 10:41

349

6

559



No Good Nor Evil (06.09.2010)

Ć‚Ā© multiCHROME

“Je einde is nabij.”¯

Moeiteloos kneep hij nog harder in de keel van zijn slachtoffer dat zich tevergeefs probeerde los te rukken. De hemel rommelde als een hongerige maag en scheurde vervolgens open. Een bliksem doorkliefde de lucht en liet de ogen van de twee voormalige bondgenoten oplichten.

“Rune... Hoe is het... ooit zover kunnen komen?”¯ Denzel snakte naar adem. “Ik dacht... dat we vrienden waren.”¯
Rune’s gezicht vertoonde geen emotie. “Jouw dood zal een nieuw tijdperk inluiden; mijn tijdperk. Door jouw dood verwerf ik de kracht om deze zielige wereld te bevrijden van ellende.”¯ Rune reikte naar het zwaard dat aan zijn riem hing; onberoerd trok hij het uit de met goud versierde schede. “Dankzij jou komt mijn droom nu uit. Dus bedankt... vriend.”¯

Met een krachtige voorwaartse beweging stak hij het punt van zijn zwaard tussen de ribben van Denzel. Schreeuwend van de pijn trachtte die weerstand te bieden, zonder resultaat. Denzels grote ronde ogen staarden in die van Rune. Langzaamaan vloeide alle leven uit hem weg. Zijn ademhaling vertraagde, zijn armen gingen futloos naast zijn lichaam hangen. De ijzige regen kletterde tegen het metalen dakoppervlak waarop het laatste gevecht zonet had plaatsgevonden, en spoelde het bloed weg.

Rune trok zijn zwaard terug uit Denzels zielloze lichaam en liet het lijk vallen. “Tijd om mijn beloning in ontvangst te gaan nemen.”¯ Met grote passen verliet de overwinnaar het slagveld.

Oorspronkelijk wou ik een verhaal schrijven over een groep jongeren die op zoek gaat naar een manier om een utopische wereld te creëren. Eén van hen, Rune, leeft vanuit de overtuiging dat het doel de middelen heiligt, maar dat staat soms in schril contrast met de visie van zijn beste vriend, Denzel. Rune's ouders werden het slachtoffer van een ordinaire roofmoord, wat uiteindelijk de druppel zou zijn die zijn emmer doet overlopen en hem zou aansporen om een manier te zoeken om de wereld te 'reinigen' van alle ellende. Naarmate het verhaal zou vorderen, zou Rune verblind worden door ambitie en woede, wat hem uiteindelijk tegen zijn vrienden zou hebben gekeerd en zou geleid hebben tot een laatste confrontatie met zijn beste vriend, Denzel.


Reacties:

1 2

Pline
Pline zei op 31 jan 2012 - 11:18:
Dit is echt super mooi!!
Waarom is dat verhaal er nooit gekomen? xx


ilovevampire
ilovevampire zei op 27 juli 2011 - 20:29:
wow , ik stem in met hargbloem ik weet helemaal niets te zeggen
het is echt geweldig

xxxx shauny(ilovevampire)


Hargbloem
Hargbloem zei op 18 maart 2011 - 13:07:
Oohhh ik vind dit echt goed!
Ik weet eigenlijk niets te zeggen!
Ik vind het echt heel goed!


xAingeal
xAingeal zei op 14 jan 2011 - 19:57:
wauw... ik ben er wel stil van...
x.


missxangel
missxangel zei op 25 nov 2010 - 9:31:
Dit stukje schrijf je inderdaad goed.
En hoewel het aan de korte kant is, laat je veel lezen
Ook dat stukje in bold past er helemaal bij !!