Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Society of secrets and revelations. » De toekomst is het heden.

Society of secrets and revelations.

23 okt 2010 - 12:33

349

0

172



De toekomst is het heden.

Beste toerist, voordat u Nederland bezoekt nog een paar zaken om in acht te nemen, betreffende onze maatschappij en verleden. U weet maar nooit, het kan altijd nog van pas komen.
Denk aan de idealen van de confessionele partijen, heel heel lang geleden. In de jaren vijftig van de vorige eeuw. Men stemde trouw op de eigen zuil omdat dat veilig was. Iedereen had een eigen huisje waar men naartoe kon als het te heet onder de poten werd. Verzuiling werd na de jaren zestig en begin éénentwintigste eeuw als iets slechts gezien, maar het bracht ook één groot voordeel: de mensen die niet konden leven met het idee van een compleet losgeslagen samenleving die puur prestatiegericht was zullen nu hun hart ophalen. Zondag mag er niet gereden en gewerkt worden, kinderen zijn verplicht om van de avondklok binnen te blijven. Op elke straathoek staat een camera, het preventief fouilleren door politieagenten is meer gewoonte dan uitzondering. Dit is onze samenleving: eentje gebaseerd op angst en onveiligheid. Natuurlijk hebben wij ook onze politici gehad die opperden dat de constante roep om veiligheid eens zijn tol zou eisen, maar met de aanslagen van de Taliban op Geert Wilders in 2015 werden deze politici de mond gesnoerd, zowel door publiek als media. Moslims waren het nieuwe kwaad, de immigratiesluizen werden gesloten, Turkije mocht geen lid meer worden van de EU. We hebben de gulden terug, wellicht het enige aandenken aan die goede oude tijden.
Wilders? Hitler? Wie kent ze nog? Of anders gezegd: wie durft het nu nog in z'n hoofd te halen om hierover te praten. Vergelijkingen tussen Nederland en het nazisme worden door de censuur de kop ingedrukt, het begrip 'kunst' is inmiddels zo vervormd dat er geen museum meer wordt bezocht.
Welkom toerist, in ons koude kikkerlandje. Vergeet geen visum te halen want illegalen moeten we hier niet hebben. We weten allemaal wat er gebeurt met luie immigranten die onze banen afpikken. Die worden ergens teruggevonden in de Amsterdamse grachten, het lijk waarschijnlijk opgezet door ontbinding. Pak aan jij, smerige opportunist! De enige goeie neger is een dooie neger.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.