Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » De brief hp » 1. Ruzie bij het trio

De brief hp

9 nov 2010 - 20:20

1092

1

364



1. Ruzie bij het trio

Hermelien was rustig een boek aan het lezen in de leerlingenkamer. Ondanks de door Fred en George veroorzaakte explosies, kon ze zich zonder enige moeite concentreren op de rechten van alle magische wezens.

“Wat lees je”¯ vroeg Ron toen hij haar zag zitten. “Een boek over de rechten van alle magische wezens”¯. “Je bent toch niet weer bezig met dat huiselfen gedoe, he”¯ “Toevallig ben ik dat wel”¯ “Hoe vaak moet ik je nog vertellen dat huiselfen ervan houden om al slaaf behandelt te worden?”¯ “Dobby was anders heel erg blij toen hij bevrijdt was”¯ “Ja Dobby”¯ “Wat is daarmee, hij heeft teminste hersenen”¯ “En ik niet”¯ “Je weet dat ik het zo niet bedoel”¯ “Hoe dan”¯ “Ik ooh laat ook maar je bent zo ouderwets ron”¯ “Ik , moet je horen wie het zegt”¯ “Exuseer me! Wat zou mij ouderwets maken?”¯ Ron stond met zijn mond vol tanden, eigelijk was Hermelien niet ouderwets, totaal niet. Ron liep stampvoetend weg naar de Slaapzaal.

“Wat is er aan de hand?”¯ vroeg Harry die net binnenkwam. “O, Ronald wou me er weer eens op wijzen dat huiselfen geen rechten hebben”¯ “Hermelien, misschien moet je er gewoon even mee ophouden, je weet dat Ron er niet tegenkan”¯ “Wat maakt hem het nu uit of die huiselfen vrij zijn of niet?”¯ “hij wil gewoon niet dat je je tijd daaraan verspilt”¯ “Ik wist het , natuurlijk kies jij zijn kant weer”¯ “Ik , Herme-“ Maar ze had de leerlingen kamer al verlaten.

Zo ging het de laatste tijd nou altijd, dacht Harry. Vroeger waren Ron en Hermelien zulke goede vrienden en nu? Er ging geen dag voorbij waarin ze geen ruzie hadden. En altijd maar over die huiselfen. Wat kon het Ron nou schelen?

Ron lag op zijn bed, al huilend herlas hij een brief.

Liefste Hermelien,

Ik schrijf je deze brief, om 5 uur ’s nachts. Ik ben net naar de keuken geweest. Om met Winky te praten. Ze heeft nog steeds last van heimwee. Het arme schaap. Dobby daarintegen beleefd de tijd van zijn leven! Hij zet zelfs de andere huiselfen aan om ook vakantie, pensioen en loon te eisen. Tot nu toe heeft hij 3 huiselfen kunnen overtuigen.
Maar dat is niet de reden waarom ik je deze brief schrijf. Ik hou van je Hermelien Griffel. Ik hou van je zoals ik nog nooit van iemand gehouden heb. Ik had nooit gedacht dat ik van een modderbloedje (sorry voor hat gebruik van dat woord mijn liefste) kon houden. Maar jij bent het levende bewijs dat ik dat kan.
Sinds we begonnen zijn met de huiselfen rechten te promoten ben ik voor je gevallen als een baksteen. Jouw mooie krullende lokken, je prachtige fonkelende ogen en dan die wijsheid. Wie had ooit gedacht dat slimheid en mooiheid samen konden gaan?
Zou je vrijdagavond, als we naar zweinsveld gaan, mischien met mij willen euh.. gaan (naar Zweinsveld bedoel ik).
Ik hoop dat jij ook voelt wat ik voor jouw voel
Laat me snel iets weten

Wachtend op je antwoord
Je Draco


De deur van de slaapzaal ging open, snel stopte Ron de brief weg. “Wat is er”¯ vroeg Harry bezorgd. “Niets ik was euh.. net euh.. mijn huiswerk voor waarzeggerij aan het maken”¯ “Wauw, dat was vast heel ontroerend”¯ “hoe bedoel je?”¯ “Ron je hebt gehuild, wat is er , je kan het me wel vertellen”¯ “hoepel op Harry, je begrijpt het niet”¯.

Harry was gekwetst hij was het wel gewend dat Ron kribbig deed na een ruzie met Hermelien, maar dit…
“Hé, het is niet mijn fout dat jij en Hermelien weer eens ruzie hebben”¯ Ron gromde.
“Vertel me nou gewoon wat er is gebeurd”¯ “Bemoei je met je eigen zaken”¯ “Je bent een egoïstische klootzak, wist je dat”¯ “ En jij een egotripper die denkt dat hij hét echt is!”¯
woedend liep Harry de slaapzaal uit. Ron zou hem dankbaar moeten zijn, zijn steun appreciëren!

Die avond tijdens het avondmaal wist bijna heel de school over de ruzie tussen Harry Ron en Hermelien. Niemand wist wat er nu echt gebeurd was, dus waren er verschillende versies doorheen het kasteel verspreid.

Kasper en Dennis Krauwel steunde Harry. "Harry, als jij en Hermelien een date hadden is daar niets mis mee" "Luister nu eens goed" had Harry gezegd "Hermelien en ik zijn noot samen op een date geweest, en waren dat ook nooit van plan". De meeste jongens van Griffoendor steunde Ron. En de meisjes Hermelien. De enige aan wie Harry écht iets had was Ginny, zij wist dat er niets van die date waar was en vond ook dar Ron nooit zo op Harry gereageerd zou moeten hebben.

Zwerkbal spelen werd er ook niet makkelijker op, aangezien dat half het Griffoendor team het hate. Gisteren sloegen Fred en George zelfs een beuker naar hem. Angelique, de aanvoerster, had hun toen een stevige uitbrander gegeven. Zij en Katja waren de enige die hem niet zo hard haten

De week kroop langzaam voorbij, het drietal had nog geen woord met elkaar gewisseld. Zondagavond besloten Harry en Hermelien dat het genoeg was. Ze zijn samen naar de bib gegaan zoadat zij twee het toch al uitgepraat hadden.

"Maar waarom doet Ron dan zo tegen ons" vroeg Harry nadat ze alles tussen hen twee hadden uitgepraat. "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat hij mijn brief gevonden heeft" Harry was helemaal in de war. "Welke brief" "Euh Harry, het zit zo. Al die keren dat ik naar de keukens ding om met de huiselfen te praten was ik niet alleen, Draco was bij me" "Wat, Malfidus!" "Harry, ik weet het maar ik weet wat ik doe en hij is best aardig". "drie jaar geleden schold hij je uit voor modderbloedje" "Ik weet het maar als we alleen zijn is hij echt anders, en hij geeft echt om de Elfen" "Oke, sorry, maar ik begrijp nog steeds niet wat een brief ermee te maken heeft" "vorge woensdag had Draco me een euh.. liefdesbrief gestuurd" "ow" zei Harry die al wist wat er aan de hand was. "Ron heeft de brief denk ik ergens gevonden en sinsdien kan ik niets meer goed doen in zijn ogen". Hermelien begon te huilen. "Luister eens" trooste Harry haar "Ron heeft geen reden om boos op je te zijn, hij net op hem" "Denk je " "Natuurijk , hij heeft niet het recht om jouw post te lezen" "Dank je Harry "Maar jij en Draco, zijn jullie nu" "Ja, je vind het toch niet erg" "Nee hoor, maar we zullen nooit beste maatjes worden" "Dat hoeft ook niet. Harry en hermelien omhelsde elkaar. En ze waren allebei blij dat ze weer met elkaar konden praten


Reacties:


realMe
realMe zei op 11 nov 2010 - 21:46:
hee leuk verhaal
goed geschreven
komen er meer hoofdstukken?