Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Running Away » 5.

Running Away

10 nov 2010 - 20:48

913

5

405



5.

Reza PoV

‘Oh my Goddess,’ fluister ik zachtjes wanneer we met zijn allen Nena’s huis - kraakpand - binnenstormen. Het is bijna helemaal leeg, op een matrasje, een hond, en heel veel stof na. Het behang komt met scheuren naar beneden en het plafond zorgt voor een groot deel van het stof.
‘Dit is echt.. geweldig.’
Nena begint trots te grijnzen ‘I know, right? Het is niet groot, ik had ook geen nieuwe huisgenoten verwacht, maar. Ja, het is best wel gaaf.’
‘Maar waar gaan wij dan slapen?’ vraagt Jess bezorgd. Die gaat meteen van het ergste uit. Nena lacht dan ook zachtjes, en loopt een andere kamer in - jawel, er zijn meerdere kamers. Minder dan een minuut later komt ze weer de kamer in waar wij staan, met een matras achter zich slepend. Ik neem een sprintje naar haar toe om haar te helpen. Ze glimlacht me dankbaar toe, terwijl ik haar eigenlijk dankbaar moet zijn. ‘Er is er nog één.’ Roept ze Nora en Jess toe, die de hint begrijpen en het laatste matras pakken. Het zijn er dus maar drie, maar ik en Jess slapen altijd samen in één bed dus dat moet wel goed komen.
‘Waar gaat die hond eigenlijk slapen?’ vraag ik terwijl ik het rondspringende beestje volg met mijn ogen. ‘Whisky? Oh, die slaapt gewoon op het voeteneind.’
‘En moet het niet uitgelaten?’
Het is even stil, tot Nora en Jess met het laatste matras binnenkomen. Nena en ik nemen het matrasje over, terwijl Nena begint te ratelen.
‘Oké, ik ben Whisky uitlaten en wie mee gaat doet zijn best, maar misschien is het handig als iemand thuis blijft. Bij nader inzien, Nora, Jess, jullie lijken me het snuggerst, dus, als jullie nou thuis blijven, en een soort schema of zoiets bedenken, dan kan Reza of mee of hier blijven. Maar dat is aan haar. Als er bezwaar is hoor ik het wel.’
Nora knikt, grijpt naar haar tas en haalt er een schrift en pen uit.
Zo pienter is Jess eigenlijk niet, maar dom is ze ook weer niet. En als je dan moet kiezen tussen mij en Jess, dan is zij zeker de keuze; er zijn veels te veel hersencellen van mijn brein afgestorven door alcohol, drugs, klappen en waar ze nog meer van kunnen afsterven.

Schoenen en jas waren nog aan, dus binnen no-time zijn Nena en ik ook weer buiten. En de hond ook, natuurlijk. Het schemert een beetje buiten, we hebben nog even op het terras gehangen en zijn daarna naar Nena’s pand gelopen. Dat heeft ons ruim een uur geduurd, dus laten we zeggen dat het nu zeven uur ’s is. Het is dus aardig frisjes, na een warme zomerdag. Nena lijkt er in haar zomerjurkje helemaal geen last van te hebben, terwijl ik een lange broek en een hoodie draag, en er het wel koud heb.
‘Ik snap niet dat je het niet koud heb.’
‘Hm. Ik gok dat ik gewoon wel wat kan hebben.’
‘Kidding me.’
Ze grinnikt even om mijn sarcasme, en staat dan stil vanwege de hond, die een plekje heeft gevonden om zijn behoeftes te doen.
‘Waarom heb je hem eigenlijk meegenomen?’
‘Ik kan haar,’ ze legt een duidelijke nadruk op “haar”¯ ‘niet missen. We horen gewoon samen, of zo. Ik weet het niet, ik voel me gewoon veilig met haar. Net zoals jij en Jessica hebben denk ik.’
Ik knik begrijpelijk en zucht zachtjes. ‘Ja, ik zou haar ook echt niet kunnen missen.’
Niks is minder waar; ze betekent niet alleen ontzettend veel voor me, ze houdt me ook min of meer in leven. Hoe vaak heeft ze me nu wel niet dronken opgevangen, me gered uit drastische situaties, me geld geleend terwijl ze zelf ook krap zat? En zonder haar was ik alsnog op straat gebleven.

Een andere gewone winterdag in Alaska voor elk individueel, behalve voor mij. Ik werkte mezelf weer warm door stelend heen en weer te rennen. Ik leefde niet al heel lang op straat, maar ik kon me geen ander leven meer voorstellen dan stelend. Ik was op straat gegooid door mijn eigen ouders, terwijl ik slechts aan hun verwachtingen probeerden te voldoen. Ze wilde dat ik zou liefhebben, dat ik zou trouwen en zo voorts. Maar ik had “de verkeerde”¯ lief. Slechts omdat ze vrouwelijk was. En ik ook. Ik zou mezelf hebben omgebouwd, als dat zou betekenen dat ik bij haar had mogen blijven. Maar dat was niet zo. Haar werd er duidelijk verteld dat ze geen meter bij mij in de buurt moest komen, en ik werd in Alaska, twee staten verderop gedumpt. Weg met het kind dat lief heeft.

Maar God wilde me nog een keer laten zien dat vrouwen prachtig waren, en niet alleen van buiten. Ik had mezelf een pauze gegeven van het rennen en stelen in een of ander achterbuurtstraatje toen ik haar tegen kwam. Ze kwam uit een flat gelopen die leek alsof hij elk moment in elkaar zou kunnen vallen. Ze keek me aan, recht in mijn ogen, en liep daarna de andere kant op. Ik zuchtte zachtjes, zag mijn warme adem in de koude lucht verschijnen en wachtte. Dat moment had ik niet geweten waarop.
Maar zij kwam terug, zag dat ik nog steeds naast haar flat zat en liep zonder twijfelen mijn kant op. Ze had een appel in haar hand, en reikte die naar mij uit. Dankbaar nam ik hem aan, maar at hem niet meteen op. Ik had zo lang niet gegeten, dat ik geen honger had.
‘Kom, je ziet er onderkoeld uit.’


Pretty much crap but oh well, I'm writing?
Voor Bo. <3


Reacties:


xSoParanoid
xSoParanoid zei op 12 nov 2010 - 16:02:
het is geen crap, het is mooi en lees dit pas nu foeii ik.
dat laatste stukje was zielig maar ook mee.
en draai ook net zo zielig liedje o.o maak het mooier
en geeft een mooi triest gloedje over.
maargoed
snel meeeer


Freaking
Freaking zei op 11 nov 2010 - 22:24:
Dat is gewoon lullig.
Accepteer je het niet, alí¡, maar, je zet je kind niet twee staten verderop op staat. Dat is ronduit zielig, dat is gemeen, dat is kinderachtig.
Dan faal je zeker zwaar hard als ouders zijnde.

Me wants more <3

<33


TWINcest
TWINcest zei op 11 nov 2010 - 19:47:
We still love it :]
En koel dat ze op meisjes valt, is weer eens wat anders.. klinkt zoiets racistisch? Vast niet, want ik val er zelf ook op -0_
Wie kwam ze trouwens tegen? Mij? [a]
Wat voor een ouders ben je eigenlijk als je je kind naar een facking andere staat trapt?!
Dat is echt lelijk.


En nu bliept Tokio Hotel op aarde... atoe?


Bodine
Bodine zei op 11 nov 2010 - 16:33:
Wat Dezh zegt, it ain't crap. ^^
I like it. Ik ben alleen een heel klein beetje vergeten wie wie is, maar dat is helemaal niet storend of wat. (:
Und. Bedankt? <3
Verder, verder, verder, verder is 't gewoon leuk. Ja, gewoon leuk.
AND HELL YEAH, YOU'RE WRITING <3
Weiter, bitte? <3

en verder ga ik niet extreem vrolijk doen omdat ze op meisjes valt. Nu ja, dat ben ik wel, maar ik verberg het. (:


xNadezhda zei op 11 nov 2010 - 10:45:
*mept*
Tessa! Het is géén crap, höst du? Niet - niet - niet! Ik ben zó blij dat je schrijft! & dit is zo lovely! *.*

En mijn brein is afgestorven door wiskunde, dus me scusa dat er niks waardevols uit mijn toetsenbord komt. :x

Me wants mooore <3