Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Godmother [HP] » Hoofdstuk 01

Godmother [HP]

11 nov 2010 - 16:43

619

0

197



Hoofdstuk 01

Harry hing ondersteboven in één van de zetels van Grimboudplein 12 in het trouwboek van zijn ouders te kijken dat hij vier jaar geleden van Hagrid had gekregen. Hij bladerde door de foto's van vrolijke mensen en soms herkende hij professor Lupos, professor Dolleman en zelfs Professor Perkamentus was op sommige foto's aanwezig.
Plot viel Harrys oog op een foto die hij nooit eerder had gezien. Hij gooide zijn benen van over de rugleuning en ging recht zitten. Hij legde de kussens achter zijn rug confortabel en liet zich in de berg kussens vallen.
Hij bekeek de foto heel aandachtig. Als hij goed luisterde hoorde hij zachtjes muziek uit de foto komen. De foto was al oude en wat sepia gekleurd door de ouderdom van het boek.
Twee mensen stonden lachend te dansen op een zwart-wit getegelde vloer terwijl de mensen aan de zijkant uitbunding in hun handen klapte op de maat van de muziek.
Aan de jurk van de vrouw had Harry eerst gedacht dat het zijn moeder was die met zijn vader stond te dansen maar als hij goed keek zag hij haar in het publiek naast professor Perkamentus uitbundig klappen en naar het dansende koppel kijken.
Harry kon zich wel op zijn kop slaan. Zijn moeder? Lily had rood haar. Lang, rood, krullend haar. Deze vrouw niet. Ze droeg geen prachtig wit trouwkleed maar een lang lichtblauw en haar blonde golvende haren kwamen tot in haar onderrug waar James zijn handen had geplaatst.
Het koppel danste en lachte en op het einde van het lied gaven ze elkaar een knuffel. De vrouw liet haar kin op James' schouder rusten en James wreef lachend op haar rug. Er werd uitbundig voor ze geklapt en Lily kwam de dansvloer opgelopen. De vrouw liet James los zodra ze Lily zag en gaf haar een knuffel en een kus op haar wang. Daarna liep ze naar een bruinharige man die Harry herkende als professor Lupos en ze nam een glas punch van hem aan. Normaal gezien had Harry met een glimlach op zijn gezicht en glinsterende ogen naar zijn ouders gekeken maar nu hield hij zijn ogen geficieerd op de onbekende vrouw. Drie punches laten werden Harrys ogen langzaam moe van het staren en hij zag de blonde vrouw uit de foto lopen. Geschrokken draaide hij de bladzijde om maar de vrouw was niet te zien op de foto waar James en Sirius een wedstrijd om ter meeste punches drinken. Hij deed zijn boek dicht en zocht direct erna weer naar de juiste bladzijde. James Potter en de onbekende vrouw stonden weer te dansen. Harry klapte het boek dicht en sprong uit de zetel. Door de drukte viel hij over zijn eigen voeten en hij vloekte hardop terwijl hij over zijn been wreef. Hij liep in sneltreinvaart richting de keuken, liep onderweg Krijster ondersteboven, ramde Fred en George uit hun sokken, botste tegen Nymphadora tops aan waardoor ze struikelde en het gordijn van het portret van Sirius' moeder vloog en mevrouw Zwarts begon te kressen.
Uiteindelijk berijkte Harry goed en wel de keuken waar hij direct naar de eetkamer liep. Hij zag Sirius nog juist vloeken naar zijn moeder de kamer uitlopen en hij zag Remus Lupos rustig met een tas thee de Ochtendprofeet lezen.
Harry zette zich tegenover Lupos en gooide het fotoboek voor zijn neus op de Ochtendprofeet. Brut zocht hij naar de juiste bladzijde en gooide hem open. Hij wees naar de blondharige vrouw in het lange lichtblauwe kleed wie met zí¬jn vader stond te dansen.
'Wie is dat?' vroeg Harry aan zijn ex-leerkracht Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. Lupos zette zijn tas opzij en boog zich over het dansend koppel. Hij strekte zijn rug en glimlachte naar Harry: 'Dat is je peetmoeder.' zei hij.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.