Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Godmother [HP] » Hoofdstuk 02

Godmother [HP]

11 nov 2010 - 16:44

905

0

240



Hoofdstuk 02

Harrys kin viel van verbazing zowaar tot op de grond. Eerlijk gezegt geloofde hij er niet veel van. Waarom zou niemand hen ooit iets over haar verteld hebben moest ze echt zijn peetmoeder zijn geweest geweest? En waar was ze nu? Hoe heette ze? Hoe kendde ze zijn ouders? Wat voor iemand was ze?
Allemaal vragen spookte door Harrys hoofd. Aan de overkant van de houten tafel zuchtte Remus Lupos diep terwijl hij naar de foto van de vrouw lachtte. Hij schudde zachtjes zijn hoofd, waarschijnlijk hopend dat Harry het niet had gezien.
'Wat?' vroeg Harry bot. Lupos keek op en glimlachtte. Hij schoof het fotoboek richting Harry en draaide het op zodat Harry de foto recht kon bekijken in plaats van onderste boven. James en "zijn peetmoeder" waren nog steeds aan het dansen en het heldere gelach van James en de blonde was nu duidelijker dan daarstraks. Harry moest zijn glimlach onderdrukken. Hij mocht niet lachen! Hij moest weten waarom die vrouw met zijn vader stond te flirten voor de ogen van zijn moeder, hem daarna knuffelde, en daarna schijnheilig Lily kuste op haar wang.
'Zij, Harry, zij is misschien wel de rede dat James en Lily getrouwd zijn.' boorde de stem van Lupos door zijn oren. Verbaast keek Harry op en hij keek in het vermoeide gezicht van zijn weerwolf-vriend. Zijn lichtbruine ogen glinsterde en de glimlach die hij nu voor het eerste opzette liet hem er minstens tien jaar jonger uitzien.
'Wat bedoeld u, professor?' vroeg Harry verbaast. Het was drie twee jaar geleden dat hij Lupos met "professor" had aangesproken en de "u" maakte het er niet beter op.
Lupos lachte en wees naar de vrouw die nu naast hem stond en haar punch aannam.
'Stephanie Witters, halfbloed, Faunaat, vijfde-Sluiper, beste vriendin van Lily, lievelingetje van Molly, van zowat heel de school, ze kon het goed vinden met Regulus Zwarts maar beter met Sirius, had een hatelijke relatie met Severus Sneep nadat hij haar had uitgescheld, kende als eerste mijn "ware aard", was de beste leerlinge van de school, en was onze troost en ja, zowat alles. Het was uitzonderlijk dat ze op haar eigen slaapzaal sliep.' voegde hij er lachend aan toe. Harry verwerkte de toevloed aan informatie naar traag.
'Is zij "Foxie"?' vroeg hij uiteindelijk. Lupos knikte: 'Gaffel, Sluipvoet, Maanling, Wormstaart en Foxie.' bevestigde hij.
'En ze was een vriendin van mijn moeder?' vroeg Harry voor de zekerheid. Remus knikte weer: 'En van Lies, Lies Lubbermans, de moeder van Marcel. Stephanie was de wildste en spontaanste van die drie. Ik heb Lily alleen maar met Steph horen lachen..' Lupos lijkt in herrineringen verdronken te zijn. 'Ja,' zegt hij dan opeens, 'Alleen maar met Stephanie. Ah, ze waren soulmates, de tijd dat ze niet bij ons was was ze bij haar. Ja, Witters was een vriendin door weer en wind.' zucht hij.
'En hoe..' 'Hoe Molly haar kende?' maakt Lupos Harrys zin af. 'Molly was Klassenoudste toen wij voor het eerste naar Zweinstein gingen. Stephanie leende Molly haar slaapkamer tijdens haar SLIJMBAL-examens om te studeren en ging na elk examen van haar langst om te vragen hoe het gegaan was.' verteld Lupos uitbundig.
'En ze was dus een betere studente dan Hermelien?' vroeg Harry ongelovig. Lupos knikte trots. 'Stephanie was 9/10 verantwoordelijk voor onze goede punten, ieder jaar opnieuw.' Harry zuchtte: 'Pffh, deja-vu' lacht hij. Lupos knikte.
'En, euh, wat was er met haar en de Zwartsen?' vroeg Harry voorzichtig. Lupos' gezicht vertrok. 'Ik heb denk ik nooit iemand leren kennen die meer moed had dan Stephanie Witters, op meneer Harry Potter na dan misschien,' Harry grinnikte. 'Zoals je weet liep Sirius al vroeg weg van thuis. Hij ging niet naar Peter, James of mij. Nee, hij ging naar Stephanie. We waren altijd welkom bij haar. Iedere vakantie verbleven we minstens de helft van de vakantie bij haar, de andere helft werd ingenomen door Lies en Lily.
Maar dus, Sirius verbleef al drie jaren bij Stephanie tijdens de vakantie en tijdens de zomervakantie had ze me een brief gestuurd om te vragen of Sluipvoet een paar dagen bij me mocht komen logeren. Ik zei dat het oke was en nam Sirius een stuk of vijf dagen in huis.
Stephanie had gezegt dat ik maximum twee dagen met Sirius zat opgescheept. Na vijf dagen werden we beide ongerust en gingen samen met James naar haar huis.
We trefte Regulus aan in de keuken terwijl hij eieren stond te bakken. Hij vertelde ons dat Lily en Lies boven bij Stephanie waren. Met zen drieën en Regulus achter ons aan liepen we richting haar kamer.
Ze lag op bed met gescheurde kleren en volledig onder het bloed. Haar ogen waren blauw en haar lichaam zat onder de blauwe plekken. Ze bloedde uit haar hoofd en gezicht en haar benen en armen zaten volledig onder de schrammen.
Het duurde twaalf dagen voor ze er terug als normaal uitzag en wist wie we waren.
Pas in de trein richting Zweinstein durfde ze ons te vertellen dat ze naar Huize-Zwarts was geweest om met Sirius' ouders te gaan praten, wat uiteindelijk niet goed afliep en ze door Regulus naar huis werd gebracht en hij haar verzorgde. Sirius heeft een maand niets meer tegen haar gezegt omdat hij kwaad was omdat ze dood had kunnen zijn, gewoon om hem te helpen..'
Harry slikte. Hij kende mevrouw Zwarts alleen maar van het schilderij maar daar vond hij al vreselijk. Hij gaf Lupos gelijk.
Stephanie Witters was een zeer moedig mens.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.